Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aggatta

Usuwanie rozstępów - kilka szczegółów

Polecane posty

Gość aggatta

Jako że mam rozstępy na nogach, poważnie myślę o poddaniu się laserowego ich usunięciu. Oto co znalazłam w internecie: Usuwanie rozstępów i blizn W naszym Instytucie możemy skorygować widoczne rozstępy i blizny. Po całkowitym procesie rekonwalescencji uzyskujemy doskonałe efekty. W większości przypadków wystarczający jest jeden zabieg. Jeżeli skóra jest w bardzo złej kondycji możliwe, że konieczne będzie przeprowadzenie kolejnych zabiegów na ograniczonej powierzchni, jednak nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy. Czy usuwanie rozstępów i blizn jest bolesne? Przy niewielkich zmianach zabieg wykonywany jest w znieczuleniu miejscowym, natomiast przy dużych powierzchniach w ogólnym lub przewodowym. W przypadku małych zmian jest to zabieg ambulatoryjny, natomiast przy większych obszarach ze względu na rodzaj zastosowanego znieczulenia konieczny jest pobyt jednodniowy. Po zabiegu Bezpośrednio po zabiegu laserowym w miejscu usuwanych rozstępów pojawiają się strupki. Wokół strupków skóra może być nieco bardziej zaczerwieniona. Po około tygodniu strup odpadnie i pozostanie nieznaczne zaczerwienienie, które stopniowo zacznie nabierać „prawidłowego” koloru. Należy masować miejsca poddane zabiegowi, aż do uzyskania pełnego stanu wygojenia. laser studio al. Wojska Polskiego 2/2 70-470 Szczecin Podobno za 10 cm2 płaci się 300 zł. Uważam że cena nie jest wygórowana. Czy są dziewczyny które poddały się tego typu zabiegom?

Gość anka837
Ciekawe... A czy taki zabieg można zastosować na skórze piersi? Mam białe, 5-letnie pociążowe rozstępy właśnie na piersiach:/ Nie jest ich dużo bo po 5 pasków na jednej, ale są bardzo widoczne, bo na części "dekoltowej"...... Czy jest szansa, że kiedykolwiek bede mogła je usunąć? Martwie sie, bo to akurat bardzo "delikatna" część ciała... Prosze o odp., dzięki

Gość aggatta
myslę że mozna usunąć na każdej części ciala ja mam wlasciwie wszedzie rozstepy. Było tak, że w ciągu jednego tylko roku przytylam 30 kg (!!!!) i schudlam 30 kg (!!!). Zostały mi pamiątki w postaci rozstępów na piersiach, brzuchu, udach, nawet łydkach. Te na piersiach są praktycznie niewidoczne, za to te na nogach koszmarnie. Wciąż mam czerwone pręgi. A chcę jednak chodzić w lato w sukienkach. Poważnie się przymierzam do tego zabiegu.

Gość mega komplex mam
ja tez mam bez takich wahan wagi. zalamujace. ciagle o tym mysle. zwlaszcza piersi !!! byly takie ladne :( aha a robiac sobie laserem rozstepy mozna pogorszyc sprawe, bo defacto chodzi o to zeby laserem wyrznac kolejna blizne na bliznie istniejacej (czyli rozstepy) zeby pobudzic odbudowe komorek no i czasami jest tak ze wcale nie jest lepiej i moze powstac kolejna blizna. laser polecalabym naprawde powaznym przypadkom. Acha i oczywiscie lepiej dziala na czerwone laser ( hmm tak samo jak kremy itp itp) A ja bym chciala magicznie sie obudzic pewnego dnia i przeczytac w necie artyul typu- rozwiazanie na rozstepy, kuracja polknij pigulke 1 x 3 razy dziennie i po 3 miesiacach znikaja calkowicie!! ehh jak to sie ciezko robi z czasem kiedy skora robi sie coraz brzydsza bez mozliwosci poprawy!!!