Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilkaaaaa26

jak to jest z folikiem

Polecane posty

Gość kamilkaaaaa26

Obecnie jestem w kropce z jednej strony chcę dzidzie a z drugiej strony się boję. Myślę że zaczniemy strania gdzieś koło lata. Ale powiedzcie mi jak to jest z folikiem. Wiem że trzeba go brać, ale jak długo przed poczeciem? No i czy mogę go kupić bez recepty czy muszę iść do ginekologa?

Gość folik mozesz
mozesz juz brac ,to jest kwas foliowy i nie zaszkodzi Ci .Kupujesz go bez recepty kosztuje okolo 6 zl.

najlepiej brać 3 miesiące przed planowanym poczęciem. Folik kupisz w aptece bez recepty. Ja zaczęłam brać dopiero jak zaszłam w ciążę.

Gość kamilkaaaaa26
A czyli wcale nie muszę i ść na razie do ginekologa :) A czy wy przed zajściem w ciąże byłyscie u niego żeby stwierdził że wszystko jest ok i czy nie ma przeszkód do planowania dziecka?

Gość folik mozesz
ja nie bylam ,bo to byla "niespodzianka" :D

Warto pójść do ginekologa, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok (np. zrobić cytologię). Warto też odwiedzić stomatologa i wyleczyć zawczasu wszystkie ząbki. :)

Gość kamilkaaaaa26
Ktoś ma jeszcze jakieś sugestie?

Gość taaaak
jak mam kwas foliowy jeden z witaminami z grupy B a drugi bez tych witamin....domyslam sie,ze lepiej öykac z witaminami...:)

Gość taaaak
mialo byc JA MAM;)

Mi dzisiaj lekarz powiedział ze folik jest sesn brać tylko przed ciążą. I ze dawka kwasu foliowego jest tam profilaktyczna a jak ktos ma problemy z (nie pamietam czym , krwią, nie wiem) to musi brac w dawce duzio zwiększonej. Ja zaczelam brac pół roku przed poczeciem, teraz jestem w 9 tygodniu, jak skoncze to opakowanie to nowego juz nie kupuje.