Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kult tu i tam jest kult

na temat cyganek mieszkających w Polsce chciałbym się coś dowiedzieć

Polecane posty

Są o Was Cygankach takie mity, że Cyganki zaczynają życie imtymne z Cyganami w bardzo młodym wieku ( 13 - 16 ) lat to podobno jest norma , podobno Cyganka musi być całkowicie oddana Cyganowi i musi słuchać poleceń Cygana i musi się domem zajmować i dziećmi a Cygan może robić co chce i może nawet odpoczywać cały dzień w hamaku i do pracy się nie dotknie a Cyganka musi . Podobno Cynankom nie wolno zakładać majtek , tak słyszałem. I też jest taki mit, że Cygan musi mieć ekstra auto i musi błyszczeć , w mieszkaniu Cygana musi być sprzęt i urządzenia najnowszej generacji ale samo mieszkanie jako lokal podobno dla Cygana nie stanowi wartości , na zasadzie , że dzisiaj tu a jutro tam. Jaka jest prawda o Cyganach ? Napiszcie proszę :) Pozwólcie się poznać.

Gość Kamila 1987
Jesteś gadziem, więc niewiele się dowiesz. Poza tym wątpię, by były tu jakieś Cyganki. Zajrzyj do literatury

Co to znaczy że jestem gadziem? Jeżeli mnie nie zechcesz powiedzieć o co chodzi to nikt się nie dowie i nadal będą mity o Cyganach , czy tego chcesz aby były mity , pomyśl chwilę proszę ....

Mam do Was Cyganów ogromną prośbę , wiem tylko o Romach mieszkających od stuleci w Polsce ale być może oprócz Was Romów są jeszcze inni Cyganie? Przepraszam, że tak ogólnie nazywam Was Cyganie ale to wynika z bkaku wiedzy o Waszej kulturze, tak się utarło w naszym narodzie , że byli i są Cyganie ale jacy Cyganie ? Wiemy, że w latach 1939 - 1945 zginęło Was wielu w obozach śmierci ale nie tylko mnie to dziwi , że żadnych Waszych nazwisk nie znamy , ludzi którzy zginęli w obozach śmierci , kiedy i jakie macie swoje święta, czy pamiętacie o swoich bochaterach ? Cyganie, Romowie i inni , opowiedzcie coś proszę o sobie , tu każda osoba jest anonimowa , zróbcie coś aby Was inni i inne mniejszości narodowe zrozumieli , bardzo proszę i dziękuję :)

Gość a wytlumachcie mi czemu
jest najwiecej wlasnie Cyganow w Polsce ??

Porozmawiajmy tu proszę o prawdziwym narodzie Cyganów a nie o politykach i bardzo proszę i dziękuję za wyrozumiałość.

Gość sdjkg
najwięcej Cyganów jest na Węgrzech, a nie w Polsce

Gość siemsiem
Oj tak, spedzilam rok na Wegrzech i jest ich tam zatrzesienie.

Gość Alkaaaaaa
To prawda o złym traktowaniu kobiet przez Cyganów. Mieszkam w dzielnicy willowej, no i oczywiście sąsiad bardzo bogaty cygan, to ich jakiś król, mieszkają w prawdziwym pałacu. Kradnie gdzieś za granicą i to na dużą skalę, a samochody zmienia równie często jak kobiety, oczywiście jeżdzi najdroższymi. Zaczpiał mnie jeszcze jak byłam nastolatką, moja mama to kiedyś widziała i mu nagadała. Ale te durne młode dziewczyny się nabierają. Byłam ostatnio z chłopqakiem w drogiej restauracji, a tam ON z nastolatką. A jego żona w domu z gromatką dzieci, owszem dba o rodzine, dzieci mają wszystko, nawet kupił ostatnio córce taki dziecięcy samochód. Ale zdradza tą swoją żonę okrutnie. Acha a jak byłam za granicą to odwiedzałam koleżankę która mieszkała u Cyganów, tkich z Litwy, bardzo biednych. To tam syn spał na łóżku a schorowana stara matka na podłodze! Nie jestem rasistką,ale pokontakcie z nimi nie lubię ich i gardzę ich postępowaniem!

Gość cyganie
Cyganie przyjechali tez do Anglii, Cyganki laza w dlugich spodnicach, wynajmuja Polakom pokoje, moj kolega u nich mieszkal, jak tylko wyszedl to mu przeszukiwali pokoj, to jedyna moja wiedza na temat Cyganow. Aha, kiedys jeszcze jechalam autobusem i autobus zatrzymal sie na przystanku, na ktorym stali Cygan, Cyganka i ich dziecko, Cygan sie potknal i przewrocil, dziecko z placzem zaczelo uciekac, a on wstal i wsciekly zaczal bic zone (choc to w ogole nie byla jej wina).

Gość e.gorniakk

Gość miksia
do autorki topicu. Masz 1005 racji. Znam cyganów i wiem jak to jest. Co do majtek to nie wiem:) chyba noszą;P.

Gość miksia
niedawno dowiedziałam się ze bardzo duzo jest cyganów którzy " przebierają się w garsonki, marynarki i da po pracę, chodza do szkoły.sa sekretarkami, prezesami, pracownikami.........a wracają po pracy i sie ubierają w te swoje kiecki , związują włosy. Spójrzcie w koło. Sa sliczne ciemnoskóre dziewczyny normalnie ubrane? 905 to własnie cyganki które normalnie chca zyc ale sa cygankami i po pracy są prawdziwymi cygankami. Są tez te biedne i śmierdzące łażąće po ulicach i żebrzące, i złodzieje.

Gość miksia
aha i mają normalne nazwiska często Brzozowski Wiśniewski i końcówki - asz, - czko.

Gość altii
Ja mieszkam w niedużym mieście w którym Cyganie mieszkają przy 2 ulicach/całych/.Ale to najgorsze brudasy,złodzieje ,śmierdziuchy.Nie uczą się, młode od malego kradną ile wlezie, dziewczyny mmjąc 17 lat mają po 3-4 dzieci, ale ustanawiają mamusie rodziinami zastępczymi i biorą sporą kaske,ogólnie syyyyf. Nie wiem ,czy wiedzą co to mydło.Nie widziałam u nas porządnego,czystego Cygana. Ciągle faceci są pijani. Dziadostwo i tyle

Gość Chlop z polski
Znam cygana dobry chlopak mieszka nie daleko mnie . On jest z polski z krakowa nie pracuje ale daje sobie rade w zyciu zawcze ma dobre samochody I kasy tesz mu nie brak ale powiem wam ze jest bardzo inteligentny troche sie obawiam o swojom zone. Bo czesto chodzi do nich Na kawe ale stego co wiem o nim to morzna znim krasc konie