Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lineczka77

mechanizm nieskuteczności tabletek anty

Polecane posty

Zaztanawia mnie ta sprawa ..w normalnym cyklu jest tak (chyba),że chormony najpierw wysyłaja sygnal do porodukcji kom jajowej, otem dojrzewa ona w jajniku a nastepnie wskutek wysylanemu przez przysadke mózgową hormonowi - dochodzi do jej uwolnienia, i ten proces trwa przecież kilkanaście dni ...kalsycznie to moze i 14 dni... no to jak wytumaczymy , że przy jakiś zamieszaniach, antybiotykach zazywanych przy antykoncepcji - każą sie zabezpieczać przez 7 dni ? przedstawiłam te zastanowienia, bo chce ..teraz przedstawić moj problem - i moje obway zwiazane z ciąża otóż przed osiemnastoma (w sobotę0dniami była taka sytuacja ..ze nastąpiło wspólżycie raz w prezerwatywie i potem (zaraz po) krótki moment kiedy partner byl we mnie bez dodatkowego zabezpieczenia ..tabletka czwartkowa i piątkowa żażyte tabletki przyjmuje o 22 - w te saobote byliśmy na imorezie i zarówno przed 22 jak i po piłam drinki , wymiotów nie było ,ale alkohol pojawił sie w żoł i chwile przed i po tabletce.. w nocy - stosunek , i przy wchodzeniu (wybaczcie) u góry zrobiła sie dziurka w prezerwatywie... moje obawy dotyczą tej sobotniej tabletki i możliwosci zapłodnienia ... kedy ono mogło nastąpić 9od tatego czasu nie kochaliśmy sie )było to przy 9 tabletce - dzis 6 dzień przerwy pytam poniewaz zastraszona - zrobilam pierwszy test 14 dnia od tego stosunki drugi - dzis tj, 18 dnia po stosunku (negatywny) dziś tez pobrałam krew do testu ktoryma wykazać obecność gonadotrobiny kosm? czy ja tych wszystkich akcji nie robie za wcześnie? będą juz mairodajene ? kiedy mogło dojśc do zapłodnienia jak szybko (biorą uwage ze tamta sobotonia nie zadzialała) wyst owoulacja ?

Gość o rany - dziewczyny
kto wam wypisuje te tabletki skoro nie macie pojęcia o zasadzie ich działania ????????????

jasna zasada ....zatrzymują owulacje ale na ktorym etapie..takze bo jak to jest, ze tylko jedna nie wzieta tab i zazraz natychmiast ryzyko ciąży ... nie rzoumiem przeciez w normalnym cyklu faza dojrzewania ajeczka to kilkanąscie dni ???

Gość A moim zdaniem...........
to musiałabyś mieć strasznego pecha gdybyś zaszła ja biore pigułki od paru lat czasem nawet mi się zapomni i biorę dwie naraz (oczywiście nie co miesiąc mi się zdrarza ale kilka razy się zdarzyło) . Ja wierzę w pigułki i dobrze na tym wychodzę. nie schizuj się niepotrzebnie. w ciąże nie jest tak łatwo zajść jak się wydaje.

Gość Ciocia dobra rada...
alkohol nie wplywa na skutecznosc tabletek anty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! chyba ze po alkoholu wymiotowalas, ale Ty piszesz, ze nic takiego nie mialo miejsca, wiec po co te schizy??

Gość Nununia
Ale co maja ci napisac.alkohol nie wplywa na skutecznosc tabletek anty wiec czym ty sie przejmujesz??nie rozumiem zupelnie czemu tak panikujesz i po co bierzesz tabletki skoro im nie ufasz...a poza tym jak masz jakies watpliwosci to idz do gina a nie na forum tutaj o boze jaka ja nieszczesliwa ;(.pomysl troche zanim zadasz kolejne beznadziejne pytanie, na ktore z powodzeniem znalazlabys odpowiedz na tym forum.tak trudno poszukac??

po co ci prezerwatywa przy tabletkach ???? nierozumiem kobieto sama wpędzasz się w nerwice :/ radze dokładnie przeczytać ulotke a zobaczysz ze ci ulzy :) Nie martw sie zobaczysz że wszytko bedzie oki głowa do góry

Gość pifpaf
ej przeciez wziełaś wszystkie tabletki jak rozumiem to o co chodzi?po co jeszce ta prezewratwya? serio , nie rozumiem . a co do alkoholu to ja tez biore o 22 a jest to czas np wizyt w kanjpkach i i czesto sie pije i jakos nie zauwazam ,zeby skutecznośc była mniejsza. Ja birre tab juz ponad 2 lata i nie stosuje dodoatkowych zabezpieczen

Gość pifpaf
a to o co sie pytasz to mi sie wydaje ,ze utzymywanie estrogenów na stałym poziomie przez branie tabletek powoduje na zasazdie UJEmnego sprzeżenie zwrotnego zahamowanie wydzielania LH hormonu przeysadki który reguluje wydzielanie estrogenów. A jeśli LH nie jest zahamowany bo np nie wziełąś tabletki i spadł pozimo estrogenów to naila swoje dziłąnie i powoduje wystapienie owulacji.