Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stary-mebel

Luteina, ciąża a poronienie

Polecane posty

Gość stary-mebel

Mam pytanko. Od roku staram się o dziecko. Ponieważ mam problrmy z okresem tzn ostatnio nie miałam przez 4 miesiące, byłam u ginka i przepisał mi luteinę dopochwowo, po której wkońcu dostałam ten okres. Aby dostać następny muszę brać luteinę od 16 - go dnia cyklu dwa razy dziennie. No właśnie a jeśli udało by mi się zajść w ciązę np. w 14 dniu cyklu a ja zacznę brać tą luteinę to czy to nie wywoła jakiegoś poronienia?? Słyszałam że luteina jest też na podtrzymanie ciąży, ale jak ją brać żeby utrzymać ciążę? Może któraś tak miała?? Proszę o poważne odpowiedzi.

Gość stary-mebel
no co nikt nie wie?

Gość monawmona
Ja dostałam Luteine na podtrzymanie ewentualnej ciąży. Staramy sie z mężem o dziecko i własnie wczoraj dowiedziałam sie że pęcherzyk Graafa pękł i mamy się starac ale poneiważ troszke czytałam na ten temat , to poproisłam ginka o przepisanie progesteronu i przepisał mi Luteinę podjęzykowo 2 X1 . Mam ja brac od wczoraj przez 15 dni , albo 2 dni przed terminem spodziewanej miesiaczki zrobić sobie test ciażowy i jesli wyjdzie dodatni to mam ja brać dalej a jesli ujemny to przerwac branie i wtedy powiedział ginek w ciągu do 7 dni powinna przyjsć miesiączka.