Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcee takiee

mokre wlosy - jak uzyskac taki efekt?

Polecane posty

Gość chcee takiee

jak uzyskac efekt "mokrych wlosow" czasami widze na ulicach dziewczyny, ktore maja jakby takie podluzne loki, wyglada to jakby mokre wlosy, nie umiem tego inaczej opisac, ale bardzo mi sie to podoba... jak mozna taki efekt uzyskac?????

Gość efef
takie jakby pokrecone pofalowane? ja własnie tez nie wiem jak probowałam na papilotach ale to nie to..

Gość chcee takiee
chyba tak, jakby wziac jakis kosmeyk wlosow kreconych i lekko je wyprostowac, obciazyc, wtedy staja sie takie podluzne loki i cos sie na to tez kladzie, ze wygladaja jakby byly mokre

Gość moim zdaniem to
wystarczy dobra mocna pianka...nakladasz sporo tej pianki na wlosy a potem mosno je ugniatasz az robia sie takie wlasnie fale..ja tak czasami robie i przez caly dzien moje wloy wygladaja na atkie wlasnie jakby mokre(ale nakladam pianke pomijajac czubke glowy bo inaczej moje wlosy wygladalyby jak przetluszczone tym abrzdiej ze maja tendencje do przetluszczania sie na czubku glowy)

Gość efef
pianke do krecenia wlosow?

Gość chcee takiee
jak susze wlosy to mam wyprostowane, puszyste, a jak zostawie, aby same schly to wlasnie mam takie podluzne loki, moge nakladac pianke albo nie i efekt ten sam, rozczesywanie odpada, bo wtedy to juz nie ma wygladu;/ trzeba zostawic takie jakie sa, ale nie ma efektu mokrych wlosow:(

Gość moim zdaniem to
zwykla pianke na przyklad najmoxcniejsza TAFT ona jest bardzo fajna i oczywiscie po nalozeniu wlosow i ugnieceniu ich nie rozczesujemy

Gość chcee takiee
a jaka pianke polecacie? Taft? a jaka jest? nie chce, zeby niszczyla wlosow, fajnie by byla jakas odzywcza/z odzywka czy cos w tym stylu...

Gość efef
wyprubuje;P ale narazie se umylam włosy nalozylam pleczko i paste prostujaca wiec przy kolejnym myciu wyprobuje:)

Gość moim zdaniem to
hehehe to albo pianka i ugniatanie zeby wygladaly jak podluzne loki albo pasta na prostowanie:D

Gość efef
no włansie teraz mam paste , ale jakcbede myc wloski to naloze pianke na krecenie bo taka tez mam;P

Gość moim zdaniem to
a co to za pasta na prostowanie?? moge prosic o jej nazwe?? z Gory dziekuje

Gość chcee takiee
tez bym chciala wiedziec jaka to pasta na prostowanie:) uzywalam roznych, ale efekty niezbyt, jedynie co jestem w miare zadowolona to OSIS+ Schwarzkopf'a ;)

Gość ooooooooooonnnnnnnnaaaaaaaa
najtańszy żel "mokra włoszka'

Ja z natry mam krecone i robie to tak (aby byl efekt takich mokrych) poprostu duzo odzywki ale tez nie przesadzic bo beda tluste, musza same naturalnie wyschnac, nie wolno czesac!!! kiedy juz wyschna spsikuje mgielka do wlosow RADICAL i znow wyschna i znow psikam i tak kilka razy. Im bardziej psikam tym bardziej sie kreca i robi sie efekt mokrych wlosow - jednak tego nie lubie, tak mi sie robi kiedy za duzo czegos naloze, wygladaja na mokre.

Gość moim zdaniem to
Efef prosze odezwij sie w sprawie tej pasty do wlosow

Gość chcee takiee
Ewelka69 a jakiej odzywki uzywasz?:)

Gość chcee takiee
nie spac!! czekam za 2 odpowiedziami;)

Akurat mam gliss kur w brazowym opakowaniu do wlosow zniszczonych, jak naloze troche wiecej to wloski tak jakby sie sklejaja ale podkreslam NIE WYGLADAJA NA TLUSTE tylko efekt taki o jaki wam chodzi. Ale mysle ze kazda odzywka jest dobra. U mnie akurat sprawdza sie ta mgielka - skreca wlosy i nawilza je, a kiedy da sie wiecej efekt mokrych wlosow.

A to ja czasem też tak sobie robie :) Używam Desing Welli ( maksymalne utrwalenie) to pianka z dodatkiem lakieru Po umyciu wlosow osuszam je recznikiem,,delikatnie rozczesuje, pozniej nakladam pianke (dokladnie jak wczesniej dziewczyny mówily, omijajac czube glowy) a pozniej roztrzepuje i ugniatam :)

Gość chcee takiee
efef - mozesz napisac co to za pasta prostujaca, ktora stosujesz? mam nadzieje, ze jeszcze tu zajrzysz;)

Gość tez chce efekt mokre
ja mialam takie zajebiste włosy własnie coś mokre po wyjściu od fryzjera a teraz sama juz nie potrafię stworzyc takiego efektu niestety:/

Gość dagmarka
zamiast pianek spróbujcie kupić zel "mokra włoszka" efekt mokrych włosów murowany :) może też być ten najtańszy - napewno zadziała :)

Gość kalilka
Ja na co dzień tak robie...wystarczy po umyciu włosów nie rozczesywać ich i od razu dać dużo pianki i ugniatać...najlepsza pianka do tego(pozostawia efekt mokrych włosów) jest firmy OCH- najmocniejsza- super strong :)