Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIEDOŚWIADCZONA W TYM

JAK DŁUGI SPACER _ POMOCY

Polecane posty

Gość NIEDOŚWIADCZONA W TYM

Witam wszystkie mamy. Powiedzcie mi na jak długo mogę wyjść z maluszkiem ( 17dni) na spacer przy temperaturach takich jak dzisiaj ( +10-11 stopni) To bardzo ważne dla mnie. No i jak najlepiej ją ubrać, jeśli mam śpiworek zasuwany. Czy jeszcze na ubranko zakładać coś cieplejszego czy tylko ten śpiworek czapeczkę no i przykryć kocem??

Gość majaca
ubierz porzanie pogoda zdradliwa

Gość porada
Sądzę, że Twoja córeczka ma 17 dni. I sądzę, że zaczynasz z nią wychodzić na spacerki. Zawsze była i jest taka zasada, aby dziecko najpierw hartować, tzn ubierać ciepło jak na spacer i wystawić najpierw na 15 min, na nastepny dzień tak samo lub 5min dłuzej. Niewiem jak to sie ma do cieplejszej pory roku. Jeśli chcesz z nią wyjść na spacer, pamiętaj aby ją ubrać ciepło tzn. rzeczy codzienne, na nie pajacyk, czapeczka i śpiworek. Powinno wystarczyć, aby jej nie przegzać i oczywiście posmaruj buźę kremem lub oliwką. Powodzenia. Rzeczy odpowiednie do pory roku. Jak będzie cieplej niezapomnij wysmarować ciałko odkryte i narazone na słońce, aby jej niepopażyć.

ja urodziłam we wrześniu i pogoda była taka jak jest teraz to chciałam na początek warowac maluszka w domu ale połozna która przychodziła odrazu knie wygoniła na dwór.Pierwszy spacer trwał ok 30 minut wtedy dzidiza miała 7 dni.Drugi spacer az do tygodnia były dłuższe o 10 minut.Moje dizecko ma 7 miesięcy i ubieram je w body,kaftanik,sweterek,rajstopki cieplejsze,spodenki ocieplane,kurteczka ciepła i przykrywam kocem.Dziecko nie jest przegrzane ale jest jemu ciepło.Teraz koniecznie uwarzaj bo taka pogoda jest bardzo zdradliwa :)