Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fighterka

kolczyk w jezyku

Polecane posty

Gość fighterka

napiszcie mi prosze co myslicie na temat kolczyka w jezyku :) zastanawialam sie nad przekuciem ale mam pewne obawy :) z gory dziekuje i poizdrawiam

ściera szkliwo, ogólnie nie za dobrze dzisła na ząbki... poza tym, po przekłuciu seplenisz, plujesz i jesz jogurciki. jeśli wyciągniesz kolczk, to już go nie wsadzisz.. znam dziewczyne która po 30 min juz nie mogła włożyć na nowo kolczyka...

z tym wsadzeniem kolczyka po wyciagnieciu to nie do konca tak:) najlepiej nie wyciagac go przez pol roku od przebicia:) ja juz mam ponad rok i moge bez obaw go wyciagac:P

Gość fighterka
wlasnie tez slyszalam ze bardzo szybko dziurka zarasta... moja kolezanka ma 2 miesiace i nie miala go 4 godz bo miala wizyte u dentysty a wieczorem juz nie chcial wejsc i msial przebijac sie zeby go wlozyc....

to nie potrzebnie u dentysty go wyjmowala...a pozatym 2 miechy to sie nie dziwie ze jej moglo zarosnac:)

Gość fighterka
po jakim czasie mozna wymienic kolczyk po przekluciu..... bo podobno jest bardzo dlugi ten pierwszy kolo 2 cm...

Gość 88madzia88
do czarownica_agata. jak przekłułam sobie język to wcale nie sepleniłam, a co tu dopiero mówić o pluciu się. no i nie można jeść jogurcików bo zawierają żywe kultury bakterii które opóźniają gojenie rany...

Gość sdllaslalaaaaaaaaaa
kolczyki w jezyku sa obrzydliwe tandetne i malo oryginalne poza tym niehigieniczne:o

ja tez mam:P.kolczyk w jezyku goji sie najszybciej ,bo to to jest miesien ,slina sama w sobie zawiera enzymy oczyszzcajace wiec nie trzeba niczym plukac,ja sobie np robilam herbate z szlawi i rumianku ,robilam z nich kostki lodu i sobie ssalam jka bolalo,bo wiadomo,ze dzialaja usmierzajaco.zagoil mi sie chyba w tydzien maksymalnie i z tego co pamietam jakos tak po tym wymienilam kolczyk na krotszy,bo faktycznie pierwszy jest dlugi,bo jezyk puchnie :O,hmmm co by tu jeszcze :P ta pierwsza opuchlizne mialam jakies 3 dni i troche seplenilam :) ale po tygdoniu wsyztsko ladnie sie zaroslo i mozna wymieniac kolczyka..tak bylo u mnie w kazdym badz razie,slyszalam,ze niektorzy potzrebuja np poltora albo dwa tygodnie maksymalnie ..pozdrowki 🌼 :)

Gość MalliNnka
kurcze juz od dawna chce zrobic sobie kolczyk w jezyku ale chyba troszke boje sie bolu ... ;/ stwierdzilam ze napewno w koncu sobie przebije ten jezorek :P ale jesli mozecie napiszcie cos o bolu podczas przeklocia i gojenia ... pozdrawiam wszystkich :*

Gość Asiula90
hej!dzisiaj byłąm sobie przbic jezyk...z czego jestem bardzo zadowolona..powiem ci ze bol podczas przebicia jest baaardzo maly...ja sie tak balam ze nie czulam bolu..loll...i tak jak niektorzy mowia ze tak bardzo puchnie to sciema...mi prawie wogole nie spuchnal jezyk..a teraz to mnie wogole nie boli..tylko czasami jak sie bawie :D ale ogolnie jest sii..tylko jest jeden problem nie mozna nic jesc tylko pic.. :/ ale da sie przezyc..jem kostki lodu i jest dobrze..jak bedziesz chciala o cos zapytac to wal smialo !!!! pozdro i buziaki :*

Gość kynia
a jakie sa ceny przebicia jezyka i innych czesci ciała?

Gość Asiula90
wiesz co ja byłam u takiego faceta ktory przebija wszystkie czesci ciala za 80 zl jak nie masz swojego kolczyka a jak masz swoj to za 40 zl....ale miejsca intymne sa u niego drozsze...on ma wlasna stronke jak chcesz moge ci podac....www.titty-twister.com.pl pozdro i paaaa :*

Gość Kariii
Ja mam kolczyk od roku:) i to świetna sprawa:) szybko sie goi, przebicie mnie alurat nie bolało:) Kolczyka nie widać:) a co do zbów i szkliwa ja wymieniłam kulki na akrylowe:) dzirku naprawde szybko zarasta, ale jeśli wyjmuje się kolczyk tylko na chwile to napewno nic sie nie stanie:) pozdrawiam

przebicie jezyka boli najmniej ze wszystkich przekluc... goi sie najszybciej... boli okolo 5 dni... spuchniety okolo 3-4 dni... mi spuchl dopiero na 2 dzien wieczorem... kolczyk trzeba wymienic na krotszy jak jezyk odpuchnie... seplenilam minimalnie przez czas jak byl spuchniety... sama przyjemnosc posiadanie takiego kolczyka... ale obija szkliwo... polecam plastikowe czy tam jakies inne z tworzywa sztucznego kuleczki... niektore sa nawet swiecace w ultrafiolecie ;-) ps. nie mozna robic balonow z gumy balonowej :-( dziurka zarasta po okolo 15 minutach i nie ma na to rady!

Gość k_siunia
heya od jakiegos czasu zastanawiam sie nad przekuciem jezyka i mam kilka pytan ile kosztuje przekucie jezyka?? czym go pozniej przemywac?? co jeść podobno jakies papki a dokladniej?? co mozna a czego nie?? jakie sa minusy przekucia i gdzie najlepeij zrobic kolczyk prosze o odp na meila krycha1553@wp.pl z gory dziex :*:*

Gość Kaska17
Hej!Mam zamiar w lutym zrobic sobie kolczyk na jezyku.Mam pare pytan do was.Jesli mozeci to powiedzcie mi ile to kosztuje i czy to bardzo boli??Czy mozna samemu wymieniac kolczyk....prosze was powiedzcie mi bo to dla mnie wazne i do tego boje sie tego przebicia........ale coz do odwaznych swiat nalezy heh

Gość magduska
hejka dziewczyny!! dzisiaj przekolam sobie jezyk ,jak narazie to od 5 godzin troszke jezyk mi spuchl pewnie jeszcze jutro troszke spochnie...zakupilam od razu krotszego kolczyka ktorego mam wymienic po 4 tygodniach no jak oczywiscie mi jezyk juz wydobrzeje;-) ja przekowalam w Angli koszt takiego przekucia to 40 funtow z 2 kolczykami> NIC NIE BOLI!!!!!

ja nigdy się na takie coś nie odważę, bo sę za bradzo boję, wystarczy mi kolczyk w pępku, ale koleżanka sobie zrobiła i po roku jak szła do lekarza to musiała wyjąć i ju ż potem nie mogła włożyć

Gość al1234
bardzo chce zrobic kolczyk nie przeumuje sie seplenieniem ani pluciem :P oraz dieta poprostu boje sie bolu........mam kolczyk w pepku i powiem ze bolalo troszke bo to guba skorka a jak jest z jezykiem do czego mozna porownac ten bol????????????/

Gość Pyśka17
Ja tez chce przebic jezyk.Podobno to boli tak jakby sie ugryzlo w jezyk.Ogolnie nie obawiam sie tego zobaczymy jak bede juz miala przebic czy bede taka odwazna

Gość CIAWA 18
Witam wszystkich ktorzy zdecydowali sie zrobic kolczyka w jezyku.Ja mam go juz ponad miesiac i musze powiedziec ze dla mnie jest naprawde za***bistyNie zrobilam go dla szpanu tylko dla wlasnej satyafakcji.Przebicie naprawde nic nie boli tylko potem jak jezyk sie goi to daje o sobie znac.Odnosilam takie uczucie jakbym miala sie udusic ,ale po tygodniu wszystko slicznie sie zagoilo.Wiec dziewczyny robcie kolczyki w jezyczku to naprawde jest za***iste.Zycze powodzenia.

Gość Archa
Heej! Ja mam 16 lat i od pol roczku chce sobie zrobic kolczyka w języku, ale mam pare wątpliwości. Po kilku tygodniach namowy dla mojego chłopaka wreszcie sie przełamał, ale moi znajomi mowili mi ze jedna dziewczyna zmarła od tego a 2 przebito miesien i nie ma władzy nad jezykiem :( nie chce w to wierzyc ale tak czy siak troche sie przestraszyłam :( Powiedzcie jak to jest właściwie, prosze! a poza ty nie mam 18 lat wiec moze byc problem kiedy pojde do salonu a nie jestem pełnoletnia :I napiszcie mi wszystkto jak to sie po kolei działo, pomozcie niedoświadczonym hehe:P czekam na odpowiedzi i z gory serdeczne dzieki , buziaczki :*:*:*

Gość polecam studio
gdzie dobrze kuja .sama sie tam wybieram.koleżanki juz były,wawa ul.kasprowicza 62,ale tel nie mam.110 zł

Gość kookoo
ja mam kolczyk w jezyku juz od jakis 3 czy nawet 4 alt, przekłucie nic niebolało ale "po" i to bardzo...