Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mexi

Młody wygląd - mam tego dość!!!!

Polecane posty

no ja mam ten sam problem...mam 23 lata i na wakacjach dawali mi 16,zawsze prosza mnie w sklepie o dowod...jak poszlam ostatnio do mojego liceum,ktore skonczylam 4 lata temu,to dyrektor mnie probowal wychowywac..potem jak sie pokapowal,ze mam 23 lata,to glupio mu sie zrobil..... jak raz bedac w pracy za granica,powiedzialam,ze musze szybciej skonczyc kontrakt,bo mam praktyki,to babka do mnie \"a to na kolonie jedziesz?\",to myslalam,ze sie poskladam...powiedziala,ze myslala ze mam 15 lat....i przez to nikt nie traktuje mnie powaznie.. ostatnio zapisalam sie na prawo jazdy...jazdy mialam z kolesiem moze 2 lata starszym ode mnie,ale tak sie rzadzil myslac,ze mam 17 lat,ze o matko!nie wytrzymalam,zeby ktos praktycznie w moim wieku mnie tak traktowal,upomnialam go....nic to nie dalo,wiec poszlam do starszego pana:D mam dosyc mojej dzieciecej twarzy...

mnie czesto mylili z chlopcem,jestem mala, szczupla wlosy mialam czyba z 8mm teraz mam blond wlosy ciut dluzsze wiec juz sie nie myla:)

mnie tez wkurza jak ludzie zwracaja sie do mnie per \"ty\"...i dobija mnie fakt,ze zwracaja na mnie uwage,tylko mlodsi faceci albo pedofilskie dziadki...:/

ej..no bez przesady! Moze fakt,ze zwracaja uwage mlodsi..ale nie tylko, wiele facetow lubi delikatne i mlode kobiety!

delikatne i mlode,ale nie o wygladzie dziecka....moj problem polega na tym,ze wygladam na malutka i bezbronna,ale nie dam sobie w kasze dmuchac,co budzi pewien konfilkt-ludzie mysla,ze latwo mozna mna pomiatac,ze zgodze sie na wszystko,bo mam taka dziecieca twarz....a tu zonk....

Gość A JA MAM 33
A WYGLADAM NA 22-26 -TAK MI DAJA

No właśnie, osoby takie jak my, muszą nadrabiać charakterem, bo inaczej by nas spowrotem do szkołki wepchnęli. Ja niestety jestem przykładem, że wzrost tu ma decydujące znaczenie. Osoby, które mają tak powyżej 1,70 m to nawet jak mają dziecinną buzię, to jakoś tak im nie podskoczy nikt. Mam jeszcze jedną historyjkę związaną z moim wyglądem. Byłam ze znajomymi na nartach. Kupowaliśmy sobie karnety i jakaś babka nam doradziła, kupcie 2 karnety na mnie, bo: \"dzieci mają zniżki\". Normalnie wszyscy mięli polewkę a baba nie wiedziała, co powiedzieć :-)

ja mysle,ze to pus,ze ludzie uwazaja nas za bezbronne istotki :) wtedy oni czuja sie pewniejsi..ale to wcale nie prawda :)

Jeszcze jedna historia mi się przypomniała, ale to od takiej znajomej mojej koleżanki. Ma ona 30lat ale oczywiście \"nie wygląda\" i jest mężatką już od paru lat. Raz przyszedł facet od gazu, czy czegoś tam, on otwarła a on na to: \"rodzice są?\". Ona już nawet nie ma ochoty tłumaczyć nic takim tumanom, tylko od razu woła swojego męża.

Gość
:) jakbym czytala o sobie! :) mam 23lata a ostatnio kolezanka mojej ciotki zapytala kiedy mam testy do gimnazjum:D praktycznie nie zdarzylo mi sie zeby ktos zworcil sie do mnie na \"pani\", zawsze per \"ty\" a przeciez ja juz koncze studia do jasnej ch.. nie powiem zebym mi to bardzo na codzien przeszkadzalo, no moze tylko tyle ze jak niedawno poszlam do sklepu kosmetycznego to uslyszalam komentarz \"taka gowniara a juz sie maluje\" :/ jak sobie cos przypomne to dopisze;) pozdrawiam

Takie teksty mnie też kompletnie rozwalają ;-) A czy u was w rodzinie też ktoś tak miał/ma? U mnie mama też długo wyglądała młodziej, niż metryka wskazuje. Opowiadała mi, że jak była ze mną w ciąży, to dużo osób, \"życzliwych\" inaczej mówiło: Jezus Maria, taka młoda, a już w ciąży, a ona już miała 25 lat wtedy, więc nie znowu taka młoda. Teraz mama wygląda \"normalnie\" tzn na swoje lata ;-) Ciekawe kiedy u mnie to się wyrówna, ale chyba nie prędko :-)

Akurat w tej szkole jest też gimnazjum i liceum, a ja miałam wtedy dokładnie 22,5 roku (życia:) ) więc woźna może czuć się rozgrzeszona;) Wierz mi jednak, że nawet teraz, gdy mam skończone 28 lat nadal nie jestem traktowana poważnie:O

Moja mama też wygląda cholernie młodo. Niejednokrotnie usłyszała \"cześć\" od moich znajomych, którzy pojawili się u mnie w domu po raz pierwszy. Tłumaczyli się potem iż myśleli, że to moja siostra, a ja nawet nie mam siostry:D mama natomiast jest przyzwyczajona do takich sytuacji:)

Gość norge
hej! Ja mam 28 lat a jak ostatnio leżałam w szpitalu,to dawali mi 16-17. Starsza pani cały czas mi matkowała,dopóki nie dowiedziała się ile mam lat.Tak jej potem było głupio,że praktycznie w ogóle się do mnie nie odzywała. Dwa lata temu siedzę sobie w koścele,podchodzi kobieta z córeczką i mówi do niej :\"usiądź soibe tu koło dziewczynki\" Mam mnóstwo takich sytuacji,jednak doprowadzają mnie one do furii. Niestety nie mam silnego charakteru,raczej łagodny cichy i to jeszcze bardziej mnie odmładza. Chyba dopiero zmarchy dodadzą mi lat,ale ich nie chcę. U mnie w rodzinie większość tak młodo wygląda,więc to wytłumaczenie. Najgorsze jest to,że jak tak każdy mi słodzi jak do dziecka,to ja nieświadomie tak się zaczynam zachowywać.I intelekt tu nie pomaga,bo jak chcę poważnie porozmawiać to ludzie się na mnie dziwnie patrza. Ja sobie z tym nie umiem radzić i nie umiem obracać w żart.Pozdrawiam!

hehe...tez slyszalalm rozne komentarze.. zwlaszcza gdy mialam faceta..on prawie dwa metry...ja niecale 160cm! on wyglada starszej./..a ja duzo mlodziej..to dopiero byly komentarze..na ulicy..w pubie..hehe :) smiec mi sie z tego chce

Gość norge
tak się czasami zastanawiam jak przyczepi się do mnie jakiś starszy facet czy to nie przypadkiem pedofil :D

A mojej młodo wyglądającej współlokatorce ostatnio w sklepie dali próbkę kremu.... dla nastolatek o cerze trądzikowej, a ona ma już 25 lat i pisze doktorat i co najlepsze uczy studentów! ;-) Jednak macie rację, jak ktoś jest jeszcze słabego charakteru, kto nie umie sie \"odgyźć\" to ma ciężko. Niestety

Gość mnie to wkurzalo do 30
Kobiety w szpitalu: Nie bede sie przy dziecku rozbierac ( a ja 30 wlasnie). Albo przychodz jacys ankieterzy ; Czy jest ktos z doroslych? Ale potem to naprawde jest dobrze, Mam mlodszego meza, mowie, ze miedzy namio jest rownica wieku, kazdy mysli,ze to onjest starszy, Mam wiecej znajomych - bo starszych np z roku,ze szkól itd, a mlodszych, bo mysla ,ze jestem w ich wieku. Od 40tki to super sprawa,zapewnim cie

Do Norge: faktycznie masz rację ;-) Nigdy nie wiadomo czy to nie pedofil hehe Ja mam faceta, który ma 25 lat i na tyle wygląda. Jemu nie przeszkadza mój młody wygląd, a nawet uważa to za mój atut. I zawsze jak ktoś z jakimś takim tekstem wyjedzie to on odpowiada: co myśli pani, że miałbym taką młodĄ dziewczynę?

Ja przypuszczam, że po 30 też już mi to aż tak bardzo nie będzie przeszkadzać, pod warunkiem, że będę wyglądać przynajmniej \"pełnoletnio\" ;-)

Ja przypuszczam, że po 30 też już mi to aż tak bardzo nie będzie przeszkadzać, pod warunkiem, że będę wyglądać przynajmniej \"pełnoletnio\" ;-)

W wakacje kończę 22 lata a wyglądam też na jakieś 16, mam 160cm jestem b.szczupła noi jeszcze trądzik nie minął. Musze sięnieźle odstawić żeby wyglądać chociaż na te 18-19. Też miałam praktyki w szkole, na korkach traktują mnie jak kumpele raczej :) Dobrze że studiuję a nie pracuję jeszcze, ale już za jakiś czas... Ciuchy wybieram raczej gładkie i w poważnych kolorach ale na obcasach chodzę rzadko, a już napewno nie zimą... Noi na moje \'gabaryty\' ciężko kupić coś powaznego czasem żeby dobrze leżała. Zresztą lubie założyć jakieś trampki etc w wakacje i t-shirta jakiegoś bardziej obcisłego. Noi mój facet wygląda jak z dzieckiem, choc sam nie wygląda zbyt poważnie ;D A co mi tam, bede wicznie młoda :) Pozdro :)

Gość młoda 22 D
hej, no więc ja tez mam ten problem i czasamoi rzeczywiscie to przeszkadza... ja mam 162cm i 22 lata i jak jezdze z dzieciakami na kolonie jako wychowawca grupy to wszyscy mysla ze jestem jedna z kolonistek nooo więc prawie 10 lat do tyłu.

Do Dog in the frog: masz rację co do ubrań. Każdy myśli, a ta nie ma innych problemów, to wymyśla, że za młodo wygląda. A z tego wynika też problem z ubraniami. Z takimi na codzień to może nie mam problemów, ale jak chciałam sobie kupić bardziej elegancki komplet na egzamin czy coś w tym stylu, to niestety kiepsko jest. Tak samo ze spódnicami. W moim wypadku znaleźć odpowiednią to graniczy z cudem. A spodni jeszcze nie kupiłam takich, które nie trzeba by skraćać.

ubranie..hehe...ja sobie żakieciku odpowiedniego dobrac nie moge..wszystkie za duze! w koncu sie wkurzylam i poszlam do sklepu z ubraniami dla dzieci...i kupilam sobie extra zakiecik..a co :P swietnie w nim wygladam..i nawet elegancki jest..pasujei do spodni i spodnicy :) a spodnie zawsze musze spkaracac:P

Gość a co powiecie na to
znam faceta co ma 170 cm wzrostu i młodo wygląda. Taki to dopiero ma pzrejebane! Żadnej laski, i w ogóle do żadnego klubu nie wejdzie, do Makro go nie wpuszczą. Przejebane !!!

Gość tikita
hihi ja też miałam podobne akcje, rok temu jak była kolęda, była ze mną kuzyna z siostrą(22lata wówczas) oraz mój brat (20lat) i oczywiście ja(23 lata), księdzu normalnie kopara odpadła że ja już jestem na 4 roku , bo myślał że jestem najłodsza ze wszystkich i uczę się w gimnazjum:P

Na kolędzie też ksiądz się u mnie pomylił. Dobrze, że mi nie kazał przynieść zeszytu z religii ;-). W ogóle pyta mnie jak tam w szkole, a ja no raczej na studiach - pomału kończę - a on usta otwarte ze zdziwienia.

Gość badu
oj dziewczyny,jak mi wchodzi dziewczyna,fryzurka taka sobie,ani krzty makijażu no poprostu jak mnie panie boże stworzyłeś takim mnie masz,to wiadomo,że jej dam mniej,ale czy o to chodzi

Gość kredka23
a moze by ktos napisal jak sobie radzicie z cera?? mi tez daj mniej bo mam non-stop wypryski i inne niespodzianki:( kremy dal nastek troche za bardzo wysuszaja a co tu stosowac gdy buzia wyglada 18??