Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Uleńkaaaa

Ból jajnków po odstawieniu pigułek ??

Polecane posty

Gość Uleńkaaaa

Trzy tygondnie temu odstawiłam pigułki antykoncepcyjne, które brałam prawie trzy lata. Od trzech dni odczuwam bół w dole brzucha, po prawej stronie, bardzo nisko. Mysłałam, ze to może wyrostek, ale ból nie jest silny i nie mam żadnych innych objawów wyrostka.. Więc myśle, ze to może jajnkik. Wczoraj dodatkowo miałam śluz zabarwiony krwią. Czy to normalna rekacja po odstawieniu pigułek. Jak myślicie??

Gość Uleńkaaaa
Ktoś sie wypowie ??

Gość Uleńkaaaa
podnoszę

tez nie biore juz 3 tydzien pigulek,bralam 7 lat.takie same mam bole jak ty,ale sluz byl czysciutki..te bole to normalne,nie boj sie,jajniki sie znowu powiekszaja i \"budza\"

Gość normalne
po takim okresie brania tabletek, to jest zupełnie normalne, jajniki budzą się po dłuższej przerwie odpoczynku i ich praca stwarza ci ból, minie to najprawdopodobniej po następnej miesiączce. Krwawienia to też jest normalka, masz wszystko rozlegulowane

Gość Uleńkaaaa
A mam jeszcze pytanie, w czasie załatwiania się i parcia czuje też taki ból właśnie w okolicach jajników. Czy to może być właśnie od jajników czy może od czegoś innego i czy powinnam sie zacząć niepokoić. Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Gość Uleńkaaaa
Aha, pytałyście ktory to dzień cyklu. Dziś to 26 dzień cyklu, na dniach powinnam dostać @. śluz był zabarwiony raczej na taki ciemny kolor, jak pod koniec @.

Gość Uleńkaaaa
I do góry

Gość upupupup
wszystko ok,tez tak przy zalatwianiu sie,ale sluz jak pisalam mam czysty -taki powinien byc....

Niechcę Cię straszyć, ale mi po odstawieniu tabletek zrobiła się torbiel na jajniku, więc jakby Cię miało dalej boleć to lepiej przejdź się do gina. A na brzuch przyłóż sobie ciepły termofor. powinno pomoc. Pozdrawiam

mysle,ze ta torbiel to zwykly przypadek,tyle dziewczyn ma te bole jajnikow po odstawieniu tabsow....

Gość mnie tez bola
i to 2 naraz,miesiac nie biore tabletek...minie samo?

Gość manuella23
mam dokładnie to samo..uff, ajuz sie bałam ze cos nie tak :D Uleńkaaa...ja tez miałam plamienia takie jakies, ale juz ustąpiły. Brzuch jeszcze troche boli, a odstawiłam pigułki 20-go marca. Brałam z 5 lat bez żadnych przerw( z wyjątkiem tych 7-dniowych :(

Gość uleńkaaaa
Manulela, to możemy sobie rękę podać :) mnie brzuch dalej trochę pobolewa, tak jakby kłuje po prawej stronie. A plamień już nie mam. Ciekawe, czy dostanę okres w terminie i czy będzie bolesny. Mam nadzieje że wraz z nadejściem @ bóle miną .

Gość babyyy
no hej, ja brałam 8 lat też bez żadnej przerwy,pierwszy okres po odstawieniu miałam terminowo tak jakbym nadal brała pigułki, a potem to niestety różnie w grudniu minął rok jak nie biorę cykle mem od 28 dni do 47 i też jajniki mnie bolą.teraz wiem kiedy mam jajeczkowanie i też przy załatwianiu się czasem mnie kłuje i też myślałam że to wyrostek,ale napewno nie żałuję że już nie biorę.acha i przez pierwsze miesiące to czasem miałam takie tempe bóle głowy i napady gorąca.pozdrawiam

To może byc torbiel. Miałam podobną sytuację. Jak najszybciej idź do lekarza i poproś, żeby zrobił Ci USG. Powodzenia.

Gość rrrraaaazzzz dwwa
ja mialam okres bardzo obfity i bolesny-pierwszy bez tabletek dziewczyny a chudniecie troche? niektorzy twierdza ze pigulki moga zatrzymywac wode i chudnie sie po 1 miesiacu 2-3 kg?

Gość Uleńkaaaa
Może i masz rację z tą przerwą, ale mój ginekolog tak nie uważa. On twierdzi, że mogą brać tabletki długo bez żadnej przerwy. Gdy ostatnio byłam i powidziałam,że chcę zrobić przewę w braniu, to powiedzial, że nie mam takiej pptrzeby i sam wypisał mi receptę o którą wcale go nie prosiłam. Ale już jej nie wykupiłam i robię przerwę bez słuchania jego zdania. I nie żałuję, bo znów mam ochotę ma sex. I jajnik na razie nie boli :) Pozdrawiam

Gość akle
Ja mam podobnie nie biorę tabletek już 2 miesiąc i od kilku dni odczuwam ból lewego jajnika. Dodam że tabletki brałam 5 lat. Miejmy nadzieję ze to nic poważnego.Pozdrawiam.

Gość Uleńkaaaa
Widzę , że dużo dziewczyn ma takie same problemy po odstawieniu pigułek. Chyba już do nich nie wrócę. Prezerwatywa też może być :)

Gość bblack_white
Witajcie kochane! ja odstawilam tabletki na poczatku roku dzis jestem w 18 dniu cyklu i też mnie brzuch boli, jajnik i mialam dzis lekko brązowy sluz. ale to chyba normalne prawda ? przed okresem. ciekawe czy dostane w terminie :)

Gość marzi
Hej.Ja brałam przez 2 lata.Jak odstawiłam to też bolał mnie brzuch i jajniki.Okresu nie dostałam,więc poszłam do lekarza.Dostałam tabletki na wywołanie okresu i jakieś inne na unormowanie tego stanu.

Gość Też tak mialam
Hejka, ja też tak miałam, i okazało sie, ze mam torbiel idz do gina niech cię zbada

Gość kasiasta
ja też brałam pigułki ponad rok i potem przerwałam. przed okresem i w czasie czułam okropnyyy ból brzucha,a kiedyś przed braniem tabletek miałam bezbolesne miesiączki. Pierwsza miesiączka po odstawieniu tabletek to masakra, ja myslalam ze sie wykrwawie ;p

Gość pod pomaranczowym...
eh.. mam to samo :o wprawdzie tabletki bralam jedynie po roku i zrezygnowalem ze wzgledu na skutki uboczne to teraz po prostu nie moge.. bardzo mnie boli prawy jajnik a czasem wtoruje mu i lewy do kitu z tym!