Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wes_em

RÓWNOUPRAWNIENIE - odwieczna walka płci - kobieta / mężczyzna

Polecane posty

Gość wes_em

feministki walczą o takie same prawa jakie mają mężczyźni, a każda jedna oburzyłaby sie gdyby facet jej pierwszy drzwi nie otworzył... -co myślicie o takich sytuacjach.. bo ja to nie obczajam takich dziewczyn, poważnie

Gość uważasz ze to normalne
ze kobieta na tym samym stanowisku pracy co facet zarabia mniej BO U NAS W KRAJU TAK WŁAŚNIE JEST

poza tym z tym wpuszczaniem pierwszej kobiety :) na węgrzech żaden facect nie otworzy kobiecie drzwi do knajpy np i to logiczne jest bo jak tam jest jakaś mordownia? to on naraża siebie jako pierwszego a nie kobiete w naszym kraju jest odwrotnie:D

Gość wes_em
po prostu nie rozumiem takich sytuacji

Gość ojojoj a Ty nie wiesz że
przepuszczanie kobiety pierwszej w drzwiach jest wyrazem szacunku a nie równouprawnienia, a to dość znaczna różnica :)

Gość wes_em
a to z tą mordownią to słyszałam.ale mowa o polsce:) rozumiem że czasem kobiety są dyskryminowane w pracy ale uwaząm że feminizm to lekka przesada

Gość wes_em
wiem ale skoro walczą o takie same prawa to czemu tylko facet ma wyrażać swój szacunek do nich nie czaje chyba

wes_em->równouprawnienia to jedna sprawa, a kurtuazja i dobre wychowanie mężczyzn względem kobiet /czyli np. pierwszeństwo w drzwiach/, to zupełnie co innego:) tak naprawdę to nie wiem co w tym złego: -kobiety nadal \"troszczą\" się o domowe ognisko, -nadal rodzą dzieci, różnica w tym, że -poszły jeszcze do pracy, -i przy tym wszystkim muszą jeszcze wyglądać zawsze powalająco i seksownie;) Zatem sądzę, że w dużej mierze i mężczyźni tutaj zyskali!!! Pozdrawiam i miłego [cześć\'

Równoupranienie jest utopią. I to nie tylko w relacjach kobieta męszcyzna. Mozna walczyć o to by jak najbardziej było przestrzegane. Zapisy prawne już są.

jakbys się czuł gdyby kobieta puściła Cię pierwszego do wyjścia:D dobrze? gdyby sie zatrzymała i przepuściła Cię albo pocałowala w rekę na przywitanie:)

Gość antyfeministka
szczerze mówiąc ja tych kobiet nie rozumiem...skoro tak walczą o równouprawnienie to czemu nie złapią za kilof i do kopalni?! równowaga powinna być zachowana ale bez przesady...

antyfeministka jak wy zaczniecie rodzic dzieci to my wtedy pójdziemy z kilofem do kopalni:P

Gość wes_em
do uważasz że to normalne - hehe tak właściwie to ja jestem kobietka hm a nie facet.no nikt mi jeszcze takiego komplementu nie strzelił hehe ale dzieki:) choć właściwie nie czuje sie z tego powodu dowartościowana bo ciesze sie że jestem kobietą ale nie feministką

Gość ojojoj a Ty nie wiesz że
właśnie takimi wyrazami szacunku odróżnia sie facetów od mężczyzn, nie kwestionuje szacunku wzajemnego, jest on jak najbardziej pożądany, ale z racji przewagi siły fizycznej u mężczyzn gesty szcunku są wyrazem akceptacji słabszej płci i chęcią niesienia pomocy, wsparcia (interpretacja dowolna, zaraz odezwą się pseudo feministki :), że potrafią sie bronić same :)

antyfeministka, mylisz następująca pojęcia: -równouprawnienia, -dobre wychowanie obu płci, -ograniczenia fizyczno-antropologiczne:O ... za kilof??? nie wystarcza, że kobiety rodzą dzieci:O

Gość wes_em
lubie jak facet ma swoje zdanie na określony temat a nie jest uległy zawsze jak baranek:P

Jeżeli facet przepuszcza kobietę pierwszą - to są zasady grzecznosciowe u nas ogólnie przyjete, przepuszcza się pierwszą też osobę starszą ... np. mój pradziadek ma 91 lat ja jestem kobietą, ale przepuszczam go pierwszego :-D . Uważam, że równouprawnienie nie ma tutaj nic do rzeczy :-D To, ze w Polsce nie ma równouprawnienia - to wiadomo ... weźmy sejm, rząd, kościół kat. ... przyklady mozna mnożyć :-D

Gość wes_em
ale ja to i tak nie obczajam feminizmu to jest takie poniżanie mężczyzn.kobiety zawsze czują sie gorzej.wcale nie potrzebnie uważam bo świat nie dałby sobie bez nas rady przecież:D:D:D i faceci również:P

Gość antyfeministka
sorry, to jest moje zdanie...chca uprawnienia niech idą do kopalni, kobieta jest stworzona by rodzić dzieci i nikt tego nie zmieni (i nie wydaje mi się żeby to była jakaś straszna kara!!!) nie napisałam, że równouprawnienie tylko Równowaga

Gość wes_em
ej Fioletowa ja nie widziałam tej rekalmy co w niej takiego jest??

Gość wes_em
no osobom starszym to wiadoma sprawa że sie ustępuje zawsze.ale ostatnio w autobusie jakaś babcia mnie kopnęła i nawet przepraszam nie powiedziała tylko spojrzała sie na mnie jak na głupią:\ hm a mi sie przykro zrobiło bo próbowałam być miła

Gość Będę bronić swoich praw
Nie wymagam od mężczyzn tego, żeby przepuszczali mnie w drzwiach, aczkolwiek jest to wyznaczniekiem dobrego wychowanie. Nie chcę pracować w kopalni, każdy powinien pracować wedle swoich umiejętności, nie odpowiada mi sytuacja w moim biurze, że robię dokładnie to samo co kolega, zakres naszych obowiązków jest identyczny, a ja zarabiam 1500 zł, a on 2000 tys. dlaczego?? Jeśli chodzi o sprawy damsko-męskie, potrafię powiedzieć stop, dla mnie wymierzenie policzka jest równoznaczne ze zdradą i obelgą, nie wybaczam, nie przysłaniam oczy na zdrady. Jestem wierna, ale też tego wymagam od partnera. Jestem wyzwolona i nowoczesna nie potrafiłabym wybaczyć mężowi zdrady, a ni tego, że jego matka mnie nie szanuje, a on udaje, że tego nie widzi. Jeśli chodzi o dzieci, nie chcę być kurą domową, nie chciałabym mieć dzieci, a zmuszanie mnie do macierzyństwa stwierdzeniem: "wszystkie kobiety to robią" jest co najmniej śmieszne. Nie wyobrażam sobie, że miałabym stać przy garach, parć i prasować mężowi koszule, skoro mamy równouprawnienie sam może sobie wyprać.

W reklamie idzie sobie facet ( jasna rzecz - do Mc Donalda ) i widzi jak kobieta grzebie pod maską w aucie jakiegoś faceta, potem idą inne laski i gwiżdżą na facetaktóry stoi na drabinie, a jeszcze inna siedzi sobie z nogami na kierownicy w jakimś większym transit\'cie czy co i patrzy takim brr wzrokiem na tego faceta znad gazety ( który idzie wiadomo gdzie ) a na samym końcu już przy drzwiach kobieta pierwsza łapie za drzwi i otwiera temu głodnemu menowi. I takie pytanie \"Co to się porobiało?\" \"Ale w Mc Donald wszystko normalnie bla bla bla, prawdziwe jedzenie dla prawdziwych facetów\" Tadaaam. :o ze skrajności w skrajnośc, a co! z widelcem do przerzucania gnoju!

Gość wes_em
hm ja wcale nie chce wszystkich kobiet uziemić tylko feminizm taki maksymslny o naprawde lekka przesada.rozumiem że teraz kobiety chcą robić karierę itd.ale powinny też znaleść miejsce dla mężczyzny tak uważam i nie traktować go jak przymitywne stworzenie.

Gość wesola_em
dobra może troche pseudo sobie zmienie bo znów ktoś pomyśli że jestem facetem:P hehe a coś słyszałam o tej reklamie.faktycznie delikatnie idiotyczna

popadamy z skrajności w skrajność... uważam się za feministke ale też kocham mojego \"faceta\" i chce mieć dzieci. Zapytaciew więc czym się objawia ten feminizm... chociażby tym że uważam że kobiety powinny mieć takie same waruki pracy jak mężczyźni i walcze o to gdy zajdzie taka potrzeba, tym że uważam że to kobieta powinna decydować o tym czy bedzie mieć dzieci czy nie oraz o tym czy zdecydje się na aborcje czy nie (a nie banda kolesi w Rządzie+ księża) i jeszcze wiele codziennych i banalnych przykładów można by tu zapisać... a co do pprzepuszczania kobiet w drzwiach itp to jak dla mnei nie ma to nic wspólnego z femianizmem a raczej z dobrym wychowaniem... pozdrawiam

Gość wesola_em
a ja uważam że jesli chodzi o podejmowanie decyzji co do ciąży - usunięcia bądź nie to powinno się o tym decydować wspólnie.dla mężczyzny to też może być ważne.. to nie jest tylko decyzja samej kobiety.tak myśle.