Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arita

jak ubierać 11 mies. dziecko...

Polecane posty

Gość arita

jak ubierać 11 mies. dziecko na spacer, mam dylemat bo z jednej styrony juz jest ciepł ale jest jeszcze silny wiatr...co Wy mamy mi poradzicie

Wszystko zalezy od tego, czy Twoje dziecko chodzi podczas spacerów, czy jeszcze nie. Jeśli chodzi - ubierz go mniej więcej tak jak siebie - w tyle warstw. Np ja ubieram moje chodzące dziecko w body, rajstopki, sweterek lub bawełniana bluzkę, spodenki sztruksowe lub dżinsy, kurtkę z nieprzewiewnej tkaniny, na lekkim polarku. Oraz czapkę i buty. Jak jest słońce to i tak Mała jest zgrzana. A jeśli Twój Maluszek zwiedza świat jeszcze z poziomu wózka - załóż Mu mniej więcej tak samo, tylko nózki trzeba okryć kocykiem, na stópki założyć ciepłe skarpety lub paputki. Jak będzie bardzo dokuczliwy wiatr możesz założyć dodatkowo jeszcze jedną warstwę pod kurtkę lub grubszą kurtkę. I kaptur. Miłych spacerków!

Gość arita
dziękuję Ci serdecznie, moje maleństwo zwiedza świat jeszcze w wózku.

Gość arita
czy może ktoś ma jakieś jeszcze sugestie?

Gość Krytyka biggg
ludzie jakie denne tematy! naprawde nie wiecie jak ubrac dziecko? takie glupiutkie jestescie?

Gość awerta
no to powiedz inteligencjo jak...

Gość Krytyka biggg
w zaleznosci od pogody, pory roku, plci, indywidualnych upodoban rodzicow, mozliwosci finansowych i wyobrazni mamusi i tatusia;-) Pasuje/

Gość awerta
no co ty..serio pogoda ma wpływ i pora roku też , a ja myslałam ze w zimie można ubierać na krótki rękaw, dzięki za pomoc...strasznie mi pomogłeś/aś

Gość coza ludzie
Krytyka bigggg ale z Ciebie nierozumna istotka, zrozum, że przy pierwszym dziecku młodym mamom bywa ciężko. Ja wkrótce urodzę pierwsze dziecko i sama nie mam pojęcia jak to będzie, w życiu noworodka na rękach nie trzymałam, też nie wiem jak ubierać moje maleństwo tak, żeby się nie zgrzało, ani nie zaziębiło. Noworodki są strasznie wrażliwe, wystarczy letni wietrzyk, a one już choruję. Troszkę więcej zrozumienia Ci życzę:(

Gość Krytyka biggg
no widzisz jakie to proste...

Gość awerta
tak to jest ale myśle ze Krytyka biggg sama nie ma pojęcia o dzieciach i dlatego z taka łatwością przychodzi jej pisanie takich rzeczy. Niestety tolerancji u wielu ludzi brak

Gość Krytyka biggg
dzieki za rady, zycze szczesliwego rozwiazania i radisci z maluszka. jednak wydaje mi sie, ze 121-miesieczne dziecko to nie noworodek. wiesz ja tez nie mam jeszcze dzieci i w mojej rodzinie dawno nie bylo maluszkow, ale swojego czasu mialam pod opieka praez kilka dni 7-miesiecznego chlopca i nie taki diabel straszny. jak sie ma troche "pomyslunku", to sie poradzi sobie z takim 'problemem", jak ubieranie dzieci, i nie zaklada takich glupiutkich topikow. To jest moje zdanie

Gość Krytyka biggg
:-) mialo byc 11-mieszeczne, nie 121

Gość awerta
życzę powodzenia w wychowaniu SWOJEGO dziecka, a z pewnością nie podejmowałaś decyzji o ubieraniu sama, tylko matka dziecka Ci coś sugerowała. A zobaczysz jak kiedyś urodzisz ile wątpliwości Ci się pojawi i inni Ci powiedzą ze masz beznadziejne problemy a dla ciebie to będzie ogromny problem, to fajnie tylko tak się wypowiada a jak przychodzi co do czego...to pojawia się problem...

Gość Krytyka biggg
a z pewnoscia nie masz racji. matka niczego nie sugerowala. wolala zajmowac sie swoimi sprawami niz dzieckiem. do picia dawala zimny sok z lodowki, papki ze sloika i mleko podgrzewane w mikrofali.

Gość Krytyka biggg
wiesz sa ludzie, ktorzy wszedzie widza problemy i je mnoza a sa tacy, co sobie swietnie w zyciu radza.

Gość awerta
tak tak tak...a świstak siedzi...

Gość Krytyka biggg
a konkretniej??? widac masz pojecie jak wychowuje sie dzieci za oceanem...

Gość awerta
za to ty masz niesamowite pojęcie o wychowaniu dzieci...ekspercie

Gość Krytyka biggg
nie, nie jestem ekspertem. napisalam tylko, jak sie wychowuje dzieci w Stanach. Mialam okazje popracowac sobie jako baby-sitter w czasie wakacyjnego pobytu w Ameryce. ;-)

Gość pampatuła
Krytyka biggg nie wymądrzaj sie, bo nudą wieje. Będziesz miała dziecko, to będziesz rozumiała, że jest ono "oczkiem w głowie" i jeśli masz pewne wątpliwości, to wolisz założyć "głupi topik" niż zastanawiać się "zrobiłam dobrze,że nałożyłam to i to, a tamtego nie?"....Chyba forum od tego jest. Zamiast pytać aritę o sens założenia topiku lepiej sama odpowiedz, z jakich powodów buszujesz po forum dla matek, skoro matką nie jesteś i jeszcze pouczasz (parę dni opiekowałam sie dzieckiem - jestem wielka!!! ;-) ) Zauwasz,że tylko Ty (nie mająca własnego dziecka) naskoczyłaś na założycielkę topiku, a inne forumowiczki będące mamami grzecznie jej odpowiedziały - one z doświadczenia wiedzą,że takie rady bywają cenne... A pytacie, jak ubierać dziecko? oczywiście modnie ;-p W tym sezonie brązy turkusy, ostatnio groszkowa zieleń ..... ;-)

Gość Pampatuła
dlaczego zawsze jak sie wypowiem,to następuje wielka cisza????

Przy takiej pogodzie jak dziś ubieram synka (9,5 miesięcy) w bawełniane body z długim rękawem, polar, czapkę, spodnie (dżinsy lub dresowe-grubsze), skarpetki. WOlę nie przegrzewać maluszka. Pozdrawiam!

Gość Congratulations
elfia-mama mądra jakas widze jesteś. Masz rację przegrzanie jest gorsze od schłodzenia. A często widzę jak "rozgogolone" mamusie targaja za rączkę opatulonego dzieciaczka. wrrr...

Gość no widzisz pampatula

Gość no widzisz pampatula
jak sie wypowiadasz tak głupio to wszyscystad uciakli, tylko ja na pole bitwy wchoodze mamusku!!!!

Gość Pampatuła
:-) najpierw przeczytaj to , co napisałam, najlepiej 3-4 razy, potem jeszcze 2 od tyłu. Kiedy już bedziesz mogła dojść do wniosku,że przeczytałaś "ze zrozumieniem" (o ile oczywiście jestes do tego zdolna :-) ) to dam Ci prawo głosu i będziesz mogła wyrazić swoją opinię, na razie milcz! :-)

Gość Pampatuła
"tylko ja na pole bitwy wchoodze mamusku!!!! " :-) to mnie najbardziej rozweseliło - możesz oświecić mnie, co chciałaś napisać? bo to chyba szyfrem, mało inteligentny z resztą...

Gość Pampatuła
i nie jestem" pampatula " ślepoto ;-)

Gość versace dior...to teraz
na topie........ no ewentualnie endo