Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agunia3456

solarium a znamiona na skórze...

Polecane posty

Gość agunia3456

mam skore po tacie, a ojciec miał ponoc raka skóry albo cos w tym stylu...w kazdym badz razie odziedzicyzlam wszelkie pieprzyki i znamiona....ostatnio chodzilam na solarium ale ktoregos dnia zobacyzlam w lustrze jakby sie troche powiekszyly :(:(:(:( a one sa na szyi na delolcie, na plecach to juz wieksze, ale wogole mam duzo malych na dekolcie....przestalam chodzic na solarke. ale teraz znowu chcce zaczac bo jestem blada jak trup, mam cienie pod oczami i nieladna cere, ciemna skora jakos przycmi te moje braki twarzowe... i mam pytanie, jesli zastosuje krem przeciwsloneczny z filtrem np. 20 albo wogole bloker dla dzieci i bede sie tym smarowac przed pojsciem na solarke, czy moga ucierpiec na tym moje znamiona? nie powinny, w koncu te dobre kremy powinny nie przepuszczac wiazek swiatla ktore szkodza skorze....

Gość agunia3456
odswiezam

Gość najlepiej
zapytaj dermatologa, obejrzy znamiona i doradzi Ci jakby co, jakie kremy...Nie warto ryzykować, opalenizna już dawno przestała być modna, teraz modne jest zdrowie. Pozdrawiam:)

Gość z tego co czytałam
nie ma idealnie chroniących filtrów, a czerniak skóry to okropna sprawa Ty wybierasz.

Gość agunia3456
to mam straszyc ludzi swoim wygladeM? naprawde wygladam jak trup bo mam biala cere z wypryskami i cieniami pod oczami :( moze jakies inne rady? w zime stosuje podklad i jest ok ale lato idzie, podklad splywa w upale z twarzy.. .

Gość najlepiej
na sińce sen i korektor, a na pryszcze dermatolog, zresztą wiosna idzie, a takie pierwsze słoneczko najmocniejsze, to buzię możesz wystawiać. Ja też jestem blada, ale mam znamiona i w życiu nie poszłabym do solarium, bo zależy mi na zdrowiu...najbardziej. Co to w ogóle za pomysł, że ciało opalone jest ładniejsze. Bzdura! W razie czego masz kremy brązujące, np. z Ziaji. Pozdrawiam i dbaj o siebie:)

Gość użyj samoopalacza
a z solarium zrezygnuj. nie wiesz jakie to uczucie dowiedzieć się, że ma się nowotwór... lepiej, żebyś się nie dowiedziała.