Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna joanna

Do ciezarnych w 7, 8 miesiacu !!

Polecane posty

Gość anna joanna

otórz koncze 7 miesiac i z dniem 8 kwietnia zaczynam 8. moje pytanie: czy wasze bąbeli tez tak intensywnie cwicza na was karate :) bo troche sie martwie, gdyz gdzies przeczytałam ze w tych miesiacach dziecko bardzo duzo spi, a moje własnie cały czas kopie i kopie i kopie, i chyba nic poza tym, dzien i noc, daje znaki, martwie sie troche prosze o odpowiedzi z góry dziekuje :)

Nie jestem już w ciąży bo mam już 9 tygodniowego bobaska-córcię Milenkę ale mogę Ci powiedziec,że nie musisz się martwic ,że Twój bobasek się bardzo rusza,jedne dzieci pod koniec ciąży mało się ruszają a inne wręcz przeciwnie,ciągle cwiczą.Nie martw się,jeżeli nie czujesz żadnych skurczy ani bóli to nie ma powodu do zmartwień a jeżeli bardzo się tym denerwujesz to przy następnej wizycie u ginekologa zapytaj o to ,on napewno Cię uspokoi.

Gość anna joanna
dzieki bo juz naprawde sie przejełam, wszedzie gdzie czytam to pisza ze w 8 miesiacu dzieko praktycznie wcale sie nierusz, i martwiłam sie, ale troche mnie uspokoiłas :) a co do skurczów, to jesli nieodeszły mi wody, a zacznie sie poród, znaczy sie da znac ze sie niedługo zacznie, to te skurcze jaki maja charakter, jakie sa, gdzie to boli i jak, no kurde niewiem jak to sformuowac. Skad bede wiedziała ze chyba trzeba jechac do szpitala, bo wiesz 8 miesiac juz a to róznie bywa :) dzieciaczkowi moze sie spieszyc na swiat :)

Kochanie,nie denerwuj się,każda kobieta wie kiedy zaczyna się poród ,też się bvałam ,ze nie rozpoznam tego momentu ale tak juz nas natura stworzyła,że po prostu to wiemy.Moja dzidzia też kopała baaaaaardzo do samego końca,urodziła się w 38 tyg.Skurcze odczuwa się mniej więcej tak że dosłownie brzuch Ci bardzo mocno twardnieję,takie odczucie właśnie jakby chciał Ci się skurczyc,takie napięcie.Jeszcze wcześniej może Ci odejśc tzw.czop śluzowy,będzie on albo brązowy,albo lekko zabarwiony krwią albo krwisto czerwony.To znak,że porod się zbliża.

Gość anna joanna
ja mam cały czas twardy jak kamien brzych i napiety :| hehe