Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elleke

Kto po Turystyce i Hotelarstwie??

Polecane posty

Czy sa tu takie osoby, ktore ukonczyly taki kierunek? (lub turystyka i rekreacja) Co terza porabiacie zawodowo? zalujecie zpedzonych lat na tym kierunku, czy wrecz odwrotnie? jakie macie pomysly na wykozystanie nabytej wiedzy? Dzieki za wpisy:)

Gość qqaqw
Pomylilas dzialy chyba...;)

Gość ja kończe
studia na turystyce i rekreacji i w tej chwili żałuję bardzo,że wybrałam ten kierunek. Perspektyw żadnych! I nie wiem, co ze mna bedzie za te kilka miesiecy...:(

Gość też właśnie kończę
i beznadziejny wybór to był trzy lata temu :( dlatego chcę iść do szkoły masażu, ale do szkoły, a nie na jakiś tandetny kurs... i zamierzam zostać masażystką, taką, która może zająć się rehabilitacją, masażami zdrowotnymi... na właśną rękę...

Gość też właśnie kończę
a tak w ogóle to gdzie jestes na tym kierunku?

Gość ja kończe
UAM Poznań :)

Gość też właśnie kończę
ja wsg bydgoszcz

Gość ja kończe
A może za granice wyjechać? Jak myslicie, co mozna by ciekawego robic po naszym kierunku

A czy Ty--->> JA KONCZE nie rozwazasz wyjazdu za granice? Np na Cyprze jest popyt na osoby z takim wyksztalceniem. i czy jest duzy nacisk na nauke jezyka w takiej szkole?

Gość ja kończe
Nie wiem czy Cie dobrze zrozumiałam, jesli chodzi o moje studia na UAMie to język jest mało wazny jesli nie wogóle..( Jeden język, zajęcia raz w miesiącu, na pierwzsych 4 latach. Bardzo bym chciała gdzies wyjechac, ale obawiam sie troche, nie znam super angielskiego, a poza tym nie wiem czy odważyłabym sie sama.. A co jest ciekawego na tym Cyprze?

i reszta osob tez:) spoznilam sie i czemu tak do dupy? a czy zajecia nudne? a moze wybraliscie kierunek, ktory was nie interesuje? jak wygladaja praktyki zawodowe? A moze jest szansa zostania po tym np. przewodnikiem wycieczek i jest mozliwosc podrozowania , czy tylko siedzenie za biurkiem w biurze podrozy? dzieki za odpowiedzi, to b. dla mnie wazne

Do JA KONCZE--> wejdz sobie tu: http://www.tui.pl/strony/95104.php generalnie cypr jest duza prowincja, ale te fotki wygladaja bajecznie:) Ja mam zamiar po tym kierunku podjac prace wlasnie na cyprze albo w grecjii. Wiem, ze na poczatek angielski na poziomie komunikatywnym wystarczy, potem ewentualnie tamtejszy jezyk jako drugi..

Gość ewscfcfasdcsd
fmerwv mdrbbbbbbbbase

Nooo, witam;), jestem P. Magister;) aktualnie pracuje jako tlumaczka, lektorka angielskiego i rosyjskiego dla obcokrajowcow; redaktorka i dziennikarka w miejscowych mediach, pilot wycieczek;) Skonczylam studia w 2005. W nastepnym roku zmieniam profil zawodowy, o ile wracam do poprzedniego kierunku studiow (pielegniarka-rehabilitantka do osob starszych, niepelnosprawnych i uposledzonych), wybieram sie na podwyzszenie kwalifikacji, i na studia uzupelniajace. Pierwszy dyplom o ukonczeniu kursu pielegniarskiego byl juz dawno temu, prawie 10 lat. W ogole nie jest zle;) Pozdrawiam:)

Gość morsi
miss ukraina ja też jestem mgr turystyki ale gnije w recepcji hotelu, zarobki do d... wiec szukam czegoś inszego:)

W Hotelu pracowalam tylko pod czas praktyk, i bardzo krotko, glownie przy obsludze sniadan;) po prostu staralam sie o tym nie myslec, olewalam wszystko od strony emocjonalnej, brudne naczynia, resztki jedzenia, ale polecenia staralam sie wykonywac nienagannie, bylam bardzo mila i uczciwa, zawsze usmiechnieta. Ogolnie, lubie pracowac z ludzmi, ale wybierajac pomiedzy pedagogika a turystyka (ogolnie studia o profilu interpersonalno-lingwistycznym) wybralam ostatnia opcje, chociaz nie bardzo moglem sobie wyobrazic jak i gdzie bede pracowala. Niestety, zycie jest takie, ze czlowiek jak by zyje w perspektywie pracy, rodziny, i t.d. jakos tam leci, nie wiem.