Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość x czy y

czy lekarze zmieniaja wam termin porodu w trakcie prowadzenia ciazy?

Polecane posty

Gość x czy y

jezeli tak to na jakim etapie??

Gość matika
Mi nie zmienia

czasem po badaniu usg okazuje się, że dziecko jest ciut młodsze lub starsze niż wynika to z terminu miesiączki (wynika to z przesunięcia owulacji). W pierszej ciąży miałam takie różnice, ale to była kwestia dnia czy dwóch.

ja też miałam taką sytuację ze byłam w 36 tyg. ciaży a lekarz powiedział ze wymiary dziecka wskazują na 33 tydzień..ale terminu porodu mi nie zmieniał bo stwierdził ze jestem na tyle drobną osóbką ze to normalne..

mi ciągle zmieniał, normalny termin miałam na 28/06, a on co zrobił usg i pomierzył, to stwierdzał, że wcześniej urodzę. Na koniec było już 08/06. A ja urodziłam 27/06, mały miał po prostu długie nogi, a oni na podstawie wymiaru kości chyba ten termin określają. Tak, że to jedna wielka lipa.

Termin porodu lekarz może zmienić po zrobieniu USG, ale tylko do 14 tygodnia, potem każde dziecko rośnie w trochę innym tempie. Najbardziej prawdopodobne i prawdziwe są wymiary do 9 tyg. jeżeli wtedy na USG dzidziuś wychodzi mniejszy lub większy tzn, ze termin trzeba przesunąć.