Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pokrzywka

czy w Niemczech mozna sie dietetycznie odzywiac?

Polecane posty

Gość pokrzywka

Czesc! Po Wielkanocy wyjezdzam na polroczna wymiane do Niemiec. Jestem szczupla, bardzo dbam o sylwetke i uwazam, co jem. Jak sie napatrzylam na Niemki, to mnie strach ogarnal, one wszystkie sa takie grube, pelno budek z kebabami...Gdzie mozna kupic tanie i niskokaloryczne rzeczy? Istnieja w ogole takowe w tym kraju?

Gość Ania 25
No nie bądz śmieszna w każdym kraju żyją grubasy.

Gość pokrzywka
Ale tam co druga jest spasiona. Mnie najbardziej interesuja sklepy, gdzie jest najwiekszy wybor "lekkiego jedzenia".

Gość Znaffca
Teraz taka seria lekkiego jedzenia jest prawie w kazdym sklepie tutaj: W Plusie masz "Viva Vital", w Extra i innych firmowych sklepach typu Edeka czy Rewe masz "Du darfst",a w moim miejscu pracy czyli niezastapionym "Aldi":P znajdziesz produkty "Be light" (wedliny, sery róznego rodzaju) i specjalne potrawy na szybko tez z ograniczona iloscia kalorii.

Gość Znaffca
Ja juz mieszkam tutaj ponad 2 lata i jakos trzymam linie. Po prostu wszystko zalezy od Twojej silenj woli. Acha i zainwestuj w pieczywo - nie kupuj taniego badziewia z szybkich piekarni typu "Back express", tylko w normalnych - zaplacisz niestety jakies 2,75 Euro srednio za wcale nie najwiekszy bochenek, ale warto. (Wybieraj koniecznie ciemne - najlepiej Vollkornbrot albo Mehrkornbrot), unikaj bialych buleczek z niemieckich piekarni - smakuja wprawdzie super i sa duzo tansze, ale potrafia utuczyc ze az strach :O

Gość Znaffca
Wiele jogurtów, deserów i nawet slodyczy kupisz tezw wersji light. Nie wiem skad u Ciebie takie bleden przekonanie, ze w Niemczech to tylko grubasy zyja. owszem zdarzaja sie - ale to te dorastajace pannice co to juz w wieku 14 lat z antykoncepcja zaczynaja :O

Gość pokrzywka
Dzieki za rady.