Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość keiti_27ZG

Czy to oznacza, ze mam chore zatoki?

Polecane posty

Gość keiti_27ZG

Spróbuje naświeltlić problem jaki mam, choc moze niesłusznie go stwarzam...:) W sierpniu zostałam skierowana przez stomatologa na przeswietlenie panoramiczne uzebienia. W sumie dopiero dziś trafiłam do dentysty. Dentysta przeglądając zdjęcie zapytał sie czy nie mam problemow z zatokami, bo z prawej strony sa przyciemnione plamy na zdjęciu....... a od jakiegos czasu dosłownie od poł roku odczuwam nasilające bóle głowy w w poblizu oczodołow,czoła, skroni, czasem jak przykładam reke to czuje jak pulsują. Faszerowałam sie tabletkami ibuprom max, ostatnio kupiłam ibuprom zatoki ( bol był dosc uciazliwy). Dosc czesto jadłam tabletki zdarzało sie ze codziennie, w sumie to bagatelizowałam. Po dzisiejszej wizycie u stomatologa zastanawiam sie jednak nad wizyta u laryngologa, chociaz czy nie za bardzo wyolbrzymiam? Czy jezeli na zdjęciu sierpniowym stomatolog dopatrzył sie nieprawidłowosci powinnam w to wierzyc. Czy te bole głowy moga nie wynikać z zatok? Nie mam innych objawów jak czytałam na forum zadnego kataru przynajmniej nie ciagłego ( zima mam jak wyjde z ciepłego do zimnego - dosc długo sie utrzymuje), zadnych wydzielin itp. Ewentualnie jakie moga byc jeszcze objawy chorych zatok? z Góry dziekuje za informacje. Pozdrawiam serdecznie

Gość do lekarza marsz
ten "zimowy katar" również jest objawem problemów z zatokami nie jestem żadnym specjalistą, więc Cię na forum leczyć nie będę, ale zalecam jak najszybszą wizytę u specjalisty -chorych zatok nie wolno lekceważyć, a jeśli to jednak nie zatoki, to przynajmniej się przebadasz z tymi bólami głowy -po co masz cierpieć? sama przecież zauważyłaś, że dzieje się coś niedobrego pozdrawiam ciepło i życzę zdrówka :)

bardzo smieszne, widze ze niektórzy mają ubaw. Myslałam, ze mam tu do czynienia z powaznymiludzmi , którzy moga doradzić.

Gość Na pewno
ten miód przylepil ci się do mózgu idioto

dzieki za rady \" do lekarza marsz\" Czy moge liczyc na powazną porade? zalezy mi na wypowiedziach osób które mają podobny problem. Z tego co widze dosc duzo tu podszywających się \"dzieci \"

Gość ewewew
podnoszę

ja niestey mam problem z zatoki od 5 roku zycia czyli od 14 lat ale w tym roku to byl po rpostu horror!! mialam operacje rok temu an kolano i zarazili mnie gronkowcem korty sie pzrenisol na zaotki...bylam chora srednio co 2 tygodnie i nic oprocz silnych lekow mi nie pomagaalo a goraczka 40 stopni lekarka juz nie wiedziala co ma ze mna robic teraz juz jest lepiej ale mam torbiel i bede ja musiala usunac bole glowy sa notoryczne..jesli chcecie jescze cos wiedziec to piszcie moze akurat bede cos wiedziec:) jesli macie problemyz z zatkanyum nosem to polecam taki zabieg jakim jest plukanie zatok troche to niepzryjemne ale po kilku razach jes znaczna poprawa:)

Gość POLALOLA
na czym polega to plukanie zatok???? chodzi o plukanie u lekarza, czy samemu solą fizjologiczną ??? bo to wlasnie osttnio robie

u lekarza zabieg wykonuje lekarz ale przeplukuje tez roztworoem soli fizjologicznej tylko ze sluzy mu do tego taka maszyna do jednej dziurki wlewa ci ta sol strzykawka a do drugiej dzierku wklada taka rurke ktora ssie i ta woda przeplywa pzrez cale zatoki i wylatuje druga dizurka:) ne wiem czy wystarczaja dobrze to opisalam bo troche trudno...w kazdym razie jeden taki pojemnik jak na kroplowke schodzi na jedna dziurke;)

Gość POLALOLA
dzieki za odp. moze poprosze o to swojego laryngologa w sumie to mnie zatoki nie bolą....ale mam zatkany nos juz chyba od 2 tyg. i z tego co widze moje zabiegi z soi fizjologicznej troche pomogly wkurza mnie to bo mam wodno śluzowy katar...i oddycham w nocy przez nos wrrrrrrrrrrrrrr