Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niuniaa

Możę mi ktoś to wytłumaczyć? Bo ja tego nie rozumiem

Polecane posty

hmm dziwne i jak sobie z tym radzisz??????? Wiecie nie mówię że tylko tacy zwracają uwagę ale w większości

Od kiedy to unikanie chodzenia na \"solar\" oznacza brak dbania o siebie? Pozwolę się tu z taką opinią nie zgodzić ;-) A swoją drogą przedmówcy mają sporo racji co do kolorów (które sporo mówią o osobie, która je nosi!). Jest róż i jest róż. I kazdy odcień kojarzy sie inaczej.. Zwłaszcza ten ostry, jaskrawy..

juz tłumacze-niestety dziewczyny, ktore na zewnatrz preferuja styl barbie, wewnatrz musza byc chociaz nieco podobne to takiej barbie.Osobiescie nie spotkalem dziewczyny utlenionej, po solarium, noszaca \"zywe\" kolory, ktora bylaby inteligentna, elokwentna z klasa ( a mailem takie kolezanki gdzies na swojej drodze)...takie dziewczyny to najczesciej \"dzieci\", ktore chca sie wybic ze swojego niezbyt wysokich lotow srodowiska za pomoca wygladu, chca zwrocic na siebie uwage za wszelka cene...poza tym taki image kojarze, z czyms w rodzaju targu, gdzie sprzedaja lakierowane rozwe torebki a nagrzane nastoltaki oblepiaja sie takim stylem-to wlasnie kojarzy sie facetom...niestety...Dlatego czesto faceci, ktorzy szukaja kobiety w stylu powiedzmy Joanny Brodzik (chodzi mi o to, ze jest zawsze elegancka, w db stylu, ma inny kolor niz platyna)smieja sie z takich odblaskowych dziewczynek, bo wola naturalna brunetke w kremowym kostiumie i na delikatnym obcasie, z naturalnym makijazem...

Gość perła w koronie
ja lubie roz mam kolka rzeczy rowniez buty i nie uwazam sie za pusta a na pewno nie jestem typem dziewczyny z dyskoteki

Gość Kilian
Różowy kolor jest okropny, nie znam meżczyzn którym taki kolor lezy. Zreszta zawsze mówiło sie rózowy-pedalski. Laleczka w rózówym ze sztucznymi pazurami albo na dodatek w kwiatki- masakra. Koncem długiego kija bym nie tknął, nie silił sie na rozmowe, bo juz w przedbiegach lalka odpada...

Gość perła w koronie
take it easy ty mowisz o skrajnym przypadku dziewczyny ktora wyglada jak chodzacy plastik:o sztyczne szpony z jakimis cekinkami włosy utlenione na maksa i takiej samej długosci spodniczka lub spodnie biodrowki tak niskie ze wychodza z nich majtki najczesciej stringi:O ale zauwaz ze sa rwniez dziewczyny/kobiety ktore rowniez nosza kolor rozowy i wcale nie wygladaja na puste sama widziałam bardzo powazna pania zajmujaca wysokie stanowisko w kostiumie w tym kolorze lekki roz i wygladała naprawde bardzo ładnie kolor jak kolor zalezy co sie jeszcze soba reprezentuje i jak sie go nosi

Estelka nie mówię że brak solaru to nie dbanie o siebie źle się wyraziłam:) ale ja nie wyobrażam siebie nie opalonej take it easy wiesz to nie jest tak ze ja niewiem to co jest modnego musze miec i robie się na barbie. Mam swój styl chodze w tym co lubie w tym czym jest mi dobrze

nie chodze też na codzień w mini i szpilach spódniczki zakładam zazwyczaj w lato

Gość chodzenie na solarke
i farbowanie wlosow uwazasz za dbanie o siebie?:O zadbaj raczej o swoje wyksztalcenie, zainteresowania (fajnego chlopaka mozesz poznac na studiach albo na kursie jezyka obcego np)...dbaj o siebie ale z umiarem!! dbaj o to, zeby wartosciowi faceci ujrzeli w Tobie jakas wartosc a nie tylko wyuzdany stroj, solarke i tipsy:O

Gość perła w koronie
przepraszam za błedy ...literowki ale robie dwie rzeczy na raz :)

Rozumiem Was, wiem, ze mowie dosc \"skrajnie\"...pewnie,z e roz moze byc dobry, ale wlasnie zalezy jaki i z czym polaczony...mnie ogolnie chodzi o to, zeby zachowac dobry smak...jak mocny roz to raczej u brunetki, jak blondynka to lepiej braz lub brudny roz...ale na to sklada sie wiele czynnikow...niestety barbie nie czyni tylko roz ale caloksztalt...a cale sedno tkwi w tym,ze juz jesli ktos ma ta platyne na glowie, to niech uszlachetni sie strojem w dobrym stylu, bo trzeba sie liczyc z tym,ze taki kolor wlosow i opalona cera wymaga szczegolnego doboru stroju, by wlasnie uniknac zlych skojarzen!

Gość chodzenie na solarke
niuniaa -----> czy Ty sie uczysz? jesli tak to moge spytac gdzie? tzn na jakiej uczelni lub w jakiej szkole?

take it easy opisz mi dokładnie jak Twoim zdaniem wygląda lalka barbie wkurza mnie takie podejście facetów widzisz ja mam dużo do zaoferowania nie uważam się za pustą lalkę. Jak dogodzić facetom jak panna jest szara jest nie dobrze jak jest fajna to też jest źle to ja już niewiem jaka powinna być

Gość perła w koronie
take it easy a skad wiesz ze mocny roz nie pasuje do blondynki????ja jestem blondyna bardzo ciemna prawie brunetka jak mowia ale robie sobie jasne pasemka i nosze rowniez jasny roz mocny delikatniejszy ale zawsze łacze to z czyms a juz na pewno nie ubieram sie cała na rozowo zazyczaj jak mam rozowe buty w rozu brudnym to nosze je do czarnego lub ciemnego kostiumu natomiast ete jasniutekie prawie biale nosze do dzinsow:) jesli swtetrek rozowy to napewno z jakims kolorekiem gaszacym go a nie jak znak drogowy w nocy... a co do brazu nie kzadej blondynce w nim dobrze i nie kazda sie w nim dobrze czuje raczej faceci bym powiedziala sa powierzchowni i patrza tylko na zewnatrza nie na to co naprawde dziewczyna moze mu zaoferowac nie oszukujmy sie ale wiekszosc facetow jest taka

Gość perła w koronie
aha i dodam ze nigy w zyciu nie byłam i napewno nie pojde na solarium to nie moj styl

Gość esztar
badz sobą, nie zmieniaj sie, a tylko w ten sposob trafisz na swego. czasme nie od razu, czasem po jakimś czasie, ale trafisz:) a to, że tak jest. okey, ale to Ty wybierasz, wiec nie musisz być z kimś, kogo nie kochasz, nie interesuje cię. pomimo tego, że on mówi fajan laska:) aby poznac kogos trzeba rozmów, i to takich duch duchem, serce, sercem, tak poznaje się człowieka, a to prawda, że zaczynamy od okładki, tylko co z tego wychodzi:) badz sobą:)

Gość sway down 28
"tak uczę sie studjuje" "wogóle" razem itd itd i komu ty dziewczyno chcesz kity wcisnąć że ty sie "uczysz, studjujesz" taa jasne, a jak maturę z j.polskiego zdałaś

Hm, a czy kobiety nie postępują tak samo? ;P Niech mi kóraś udowodni, że nie liczy się z pierwszym wrażeniem, jakie wywiera na niej nowopoznana osoba - już niekoniecznie chłopak. Jakkolwiek to nie zabrzmi, ludzie - i kobiety, i mężczyźni - to wzrokowcy i wygląd się liczy. Od niego zależy ta pierwsza ocena, jaką komuś przyznamy.. A swoją drogą to panuje w naszym pięknym kraju pewien stereotyp, że jak farbowana blondynka, to z reguły dziewczyna jakiegos \"karka\".. 🌼

Gość perła w koronie
ja nie kieruje sie tylko wygladem dla mnie facet to musi byc taki z ktorym przede wszystkim moge porozmawiac o wszytskim a nie ze temat rozmowy konczy sie po 5 minutach:O

sway down 28 sorka pisze dosyć szybko bo jestem w pracy i nie zwracam uwagi na błędy a to nie znaczy że jestem tępa

Dziewczyny!!! nie rzucajcie sie zaraz i nie mowcie wszyscy sa powierzchowni....ja tylko podaje przyklad i mowie o caloksztalcie!!Po prostu trzeba zrobic tak, by wygladc szlachetnie ..stanac i przyjrzec sie sobie i zapytac...czy ja aby przypadkiem nie wygladam zbyt tandetnie? Noscie roz i co chcecie, tylko zasatnowcie sie dlaczego te \"karki\" glownie sie interesuja Wami? bo ja np mam kolezanke, ktora podoba sie bardzo w moim kregu( 25, 27 lat) i podoba sie tez wyksztalconym 30 i 35 latkom - mam na mysli moich kolegow i znjomych, ktorzy naprawde mysla powaznie o kobietach i wiem, ze nie \"wyrywaja lasek\", tylko szukaja kogos wartosciowego, a nawet jak maja juz zone, to zawsze mowia, \"ta Edyta to ma klase\"...i o to wlasnie mi chodzi, nie sadze, zeby taki kark nawet sie jej przyczepil, bo nie mialby czego szukac...natomiast ci koledzy nie powiedzieliby tak np o mojej kolezance troche w stylu britney, ktora jest u nas na stazu( wlosy ma farbowane, nosi sweterki z dekoltem, spodnice-choc nie za krotkie, jest tez dosc ladna, ale jakos tak wlasnie zalatuje troche britney) ..o niej nikt tak nie mowi, a Edyta jest za to takia chodzaca ikona kobiety z klasa

--> perła w koronie Chyba nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Ja mówię tu o pierwszym wrażeniu, chwili, kiedy pierwszy raz widzisz osobę i w Twojej głowie zaczynasz sobie wyrabiać opinię na jej temat - taką a nie inną. Wtedy nie znasz charakteru człowieka, jego osobowości - i wygląd jest tu jednym z silniejszych czynników w ocenie. Nie mówię natomiast o sytuacji, gdzie wygląd jest wyłącznym kryterium oceny człowieka, bo większość ludzi chyba zdaje sobie sprawę jakie to.. płytkie i bezsensowne? Pozdrawiam.

Gość lea_i
estelka to prawda, tylko czemu tak jest że jednak blondynki są takie.. naiwne i małointeligentne? Ale wiem czemu wiele kobiet farbuje się na blond. Kiedyś Marlin Monrou była uważana za symbol sexu, zatem panie zaczęły się farbować jak ona ,, nawet madonna tak robiła. i jak widać tak już pozostało. Tylko czemu te panie nie podejmują rozmów o czymś więcej niz farbach itp nie raniąc nikogo, ale tak jest.. niestety. Niekażdy facet chce u boku zalekniona małą kobietę, wielu chce kobiety inteligentnej, któa w razie kłopotów poradzi sobie, jemu, nie wszytsko będzie na barkach jego.

Gość perła w koronie
roz i karki ale polaczenie chyba wam chodzi o typowe barbi ... znam dziewczyne ktora maluje włosy na platyne a potem ma takie odrosty paskudne i nosi własnie takie biodroweczki i krotka kurteczke ze jak sie nachyli to w srodku zimy mozna było zobaczyc plecy:O to chyba o taki typ wam chodzi:O

Gość perła w koronie
Boze ale podejscie ..:( nie kazda blondynka jest taka ale robicie jakis stereotyp .... jak blondynka to pusta jak w rozu to tylko kark sie zainteresuje ech ...