Pysia83 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 Witam!!! Mam problem, od kilku lat co jakis okres czasu mam infekcje pochwy, drożdżyce i grzybice.Chodziłam do wielu lekarzy i zawsze dawali mi jakies maści antybiotyki, lecz po kilku stosunkach płciowych znów było to samo. Przez pewnien okres gdy nie miałam partnera nic mi nie dolegało. A teraz jestem od 2-óch lat w stałym związku i ciągle mam jakieś infekcje. Wydaje mi sie że jestem chyba uczulona na facetów.Brzmi to śmiesznie ale nie wiem co mysleć. Przynajmniej 2 razy w miesiącu odwiedzam lekarza ale nic mi nie pomaga na dłuższy okres czasu. Czy ktos może miał podobny problem i czy zna jakieś rozwiązanie na tego typu dolegliwości. Jesli tak to proszę o kontakt meilowy - Pysia.22@interia.pl Z góry dziekuje za jakiekolwiek informacje, Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość WEJDZ NA TEMAT Napisano Kwiecień 6, 2006 GRZYBICA POCHWY TAM SA OBSZERNE WYPOWIEDZI DZIEWCZYN KTóRE MAJą PODOBNE PROBLEMY Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Seven............. Napisano Kwiecień 6, 2006 hmm to jest tak: Ty jestes po leczeniu a facet nie, poprostu idziecie razem do ginekologa ktory bedzie leczyl Twojego mena farmokologicznie, bo inaczej za kazdym razem Twoje leczenie idzie "psu na buty". U facetow wszelkie grzybice przechodza bez objawowo w przeciwienstwie do Ciebie! Powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kati82 Napisano Kwiecień 6, 2006 Do Pysi83 Od dwóch lat chodziłam do pani ginekolog z powracającym zapaleniem (drożdżycą- jak mi Pani dr powiedziała). Diagnoza od początku była stwierdzona "na oko", bez dokładnych badań, a sam posiew nie wykazywał jakie bakterie, grzyby czy drożdże mi sie tam zalęgły!!! Więc leczona byłam na chybił-trafił, paranoja!! Teraz wzięłam sie w garść i na własną rękę zrobiłam mikrobiologie pochwy- i o zdumienie, czysto!!!! Zero drożdży, grzybów a za to dużo pałeczek kwasu mlekowego. Radze Tobie również zrobić takie badanie-ono WIELE daje i pomoże w sposobie leczenia, jeśli wogóle jestes chora. Do tego można zrobić również antybiogram ,który dokładnie określi jakie leki działaja na dane szczepy. I nigdy nie pozwól sobie leczyć sie "na oko" !!! pozdrawiam sedecznie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pysia83 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 Mój facet też się leczy ze mną i on jest zdrowy. Wczesniej też miałam dwóch partnerów którzy się leczyli i miałam takie same objawy. To raczej musi być coś z mojej strony nie tak skoro z kazdym partnerem mam to samo. A nie miałam duzo partnerów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pysia83 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 Do KAti!! Czy mogłabys mi więcej cos napisać na temat tych badań gdzie się je robi i ile kosztują??? wielkie dzieki!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anddzzia Napisano Kwiecień 6, 2006 też miałam podobny prolem z powracającymi infekcjami- przypadkiem trafiłam do innego lekarza (bo "mojego" nie było) i polecił mi nystatynę- 3 opakowania, przez miesiąc. Od 4 miesięcy mimo regularnego współżycia nic mi się nie przyplątało. Mnie pomogło no ale każdy przypadek jest inny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pifpaf Napisano Kwiecień 6, 2006 do kati- Przeciez paałeczki kwasu mlekoweo są jak najbardziej korzystne dla pochwy i potrzebne, przy nich nie powinno być jakichkolwiek zlych objawów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dorkiszon 0 Napisano Kwiecień 6, 2006 Popieram nystatynę mi też pomogła.Ja miałam problemy jak brałam Harmonet ale od 2 lat biorę Logest i wszystko jest w porządku.Jeśli bierzesz tabletki to je zmień, albo zmień lekarza.Jedno i drugie wyszło mi na dobre.Polecam również tantum rosa do podmywania i Clotrimazolum-masc.Poczujesz ulgę.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość balbina*** Napisano Luty 22, 2007 aby unikać infekcji nalezy: - likwidować wszelkie bakteryjne stany zapalne pochwy, wykluczyć istnienie wszelkich zmian nabłonka szyjki macicy, w tym ektopii gruczołowej - unikać nadmiernej wilgotności okolicy narządów płciowych - nie można ubierać się zbyt ciepło, przesiadywać w mokrych ręcznikach itp - higienę krocza po oddaniu stolca zawsze przeprowadzać od przodu ku tyłowi, gdyż zmniejsza to ryzyko przeniesienia grzybów z okolicy odbytu na srom - nie czekać z rozpoczęciem leczenia - kobieta powinna sama już przy pierwszych niewielkich objawach zastosować krem p-grzybiczy np. clotrimazolum plus probiotyki dostępne bez recepty np. lacibios femina - antybiotyki - po lub już w trakcie (w przypadku lacibis femina) ich zastosowaniu bezpieczniej od razu zastosować profilaktyczne preparaty z pałeczkami kwasu mlekowego, utrzymujace pH w pochwie na odpowiedni poziomie - w okresie przedmiesiączkowym profilaktycznie dostarczać przez kilka dni środki zawierające pałeczki Doderleina czyli własnie preparaty probiotyczne - można zastosować do 1-2 g doustnie witaminę C jako środek zakwaszający pochwę (jest tam wydzielana po podaniu doustnym) - można stosować przy pogorszeniu się stanu przemywanie tantum rosa - unikać środków chemicznych zwiększających nawilżanie pochwy - gdy jest taka potrzeba używać wyłącznie środków typu wazelina, tłuszcz roślinny lub olej mineralny - stosunki tylko w prezerwatywie, pokrytej naturalnym środkiem j.w. - utrzymywać właściwe, kwaśne środowisko pochwy, okresowo je kontrolować, choćby papierkiem lakmusowym w domu lub pH-metrem w gabinecie lekarskim. Stwierdzenie odchyleń w zakresie pH pochwy (norma 3,6-4,5 jednostek pH) nawet bez cech infekcji powinno być sygnałem ostrzegawczym i należy wtedy dążyć do przywrócenia prawidłowej biocenozy pochwy. pozdrawiam i życzę zdrowia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach