Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maniek1111

Wstrętna teściowa - pomocy !!!!!!!

Polecane posty

Gość Maniek1111

Moje pytanie brzmi : Co zrobić z żoną , która ciągle dzwoni do swojej mamusi , siostrzyczek i zwierza się z wszystkiego co ma miejsce każdego dnia . Pyta się opowiada i tak ciągle w dzień w dzień . Jak się pokłócimy to z detalami opowiada co gdzie kiedy i czeka na „dyspozycje „ dorady z ich strony . Mam ochotę odciąć kable by mieć spokój . Teściowa buntuje ją i często odbija się to też na mojej rodzinie bo wytyka im rzeczy które nie mieszczą się czasem w głowie. Bardziej mam ochotę odegrać się za to teściowej jak kłócić z żoną . Może ktoś doradzi co najlepiej zrobić Dzięki i pozdrawiam

Gość chyba najlepiej
n apoczątek to chyba pogadać poważnie i spokojnie z zoną ip owiedziec szczerze, ze Ci to przeszkadza, ze czujesz się na drugim planie, ze liczy sie bardziej za zdaniem mamy niz z Twoim - zobaczysz co Ci powie

Rozwiedź się z nią. Widocznie to kompletna idiotka. Po co się z nią użerać?

Niestety odegranie sie na teściowej nic ci nie da---wyjdziesz na tego najgorszego. Pozostaje wynaleźć sposób na żonkę.....nie odcięła pępowiny od mamuśki. Zamiast zająć się swoją rodziną to szuka wsparcia i potwierdzeń poprawności swoich decyzjii u mamy i sióstr. Może czuje się niepewna w swojej roli? Może nie czuje mocy siły sprawczej? Pozostaje rozmowa na spokojnie z żoną albo przyzwyczajenie i zobojętnienie na te dyskusje.Pozdrawiam i życzę powodzenia.

gadaj z zona, problem dotyczy Was a nie tesciowej. Skoro zona prosi mame o pomoc to przeciez matka jej nie odmowi...

Gość xfdfs
Maniek ja sie zachowuje podobnie jak Twoja zona mieszkam z daleka od mojej rodziny, mieszkam z tesciowa i co dzien dzownie do mamusi i opowiadam co u mnie jak mnie maz wkurzy to tez opowiem - zeby sie wygadac tak samo zreszta opowiadam jego matce ale nie słucham porad mojej mamy ( moja mama wie jaki mam charakter) :) nikt mnie nie buntuje i odciełam pepowine ale nie hce zeby z tego powodu, ze mieszkam daleko moja mama nic nie wiedziala o moim zyciu a jak ja cos przeskrobie tez sie mamie do tego przyznaje mój maz nie ma o to pretensji - olewa to wydaje mi sie ze to bardziej wina mamy twojej zony - moja mama nigdy nie wtracała sie bardzo w nasze sprawy a na pewno nie skrytykowała mojego meza za zachowanie acha, do siostry tez wydzwaniam i obie sie zazlimy na mezów -jezeli taki mamy nastrój albo przescigamy sie w wychwalaniu ich :) takie zycie wyluzuj

Gość Maniek1111
Tak doradza się owszem ale nie powiedziałem jednego jeszcze na tym FORUM - teściowa jest fałszywym człowiekiem obgaduje zięciów po za plecami - słyszałem to na własne uszy . Jak mieliśmy ciche dni to buntowałe przeciwko mnie . To samo jest z innymi potrafi tak przedstawić i nakręcić swoje córki . Żona jest poza tym OK. więc teksty typu "rozwiedź się" są dla mnie śmieszne

:D Penny , extra pomysl :D w koncu sie tesciowa wkurzy i powie \' a rozwiazujcie wy swoje problemy sami\' buahahahhah

Gość Maniek1111
Ooooooooo dobra myśl - ale chyba się przewróci jak ja będę dzwonił i o wszystkim mówił - ehhehehe :) hehehehe

tzn mialam na mysli , by zięć zadzwonil do tesciowej :D a nie do swojej mamy

Gość Maniek1111
Do teściowej ?????? i o czym ja mam z teściową rozmawiać ???? :)

Gość Maniek1111
Piszcie co byście zrobili - prosze !

Gość kłapacz gębowy
ja sie nie znam ale spróbuj pokazać swojej żonie że może mieć w tobie większe oparcie niż w swojej mamuśce...? ...ale jak? to już zależy od twojej inwencji twórczej :P

Gość Maniek1111
Oparcie ma bardzo duże ale to jest kwestia "pępowinki" :)

Gość kłapacz gębowy
... albo stań się aniołem, żeby teściowej wyszły gały jak żonka bedzie cie wychwalać przez telefon :D:D:D

:D:D:D zadzwon do swojej mamy, powiedz jej ze masz taki problemi niech w jakis sposob mama sie wygada przezd Twoja zona ,zeby zona wiedziala,ze Ty rowniez gadasz o Waszych sparwach Twoja mama,. Pewnie sie wkurzy i wyzwie Cie od mamich synkow, ale wtedy juz bedziesz wiedzial co jej powiedziec :D

Możesz być Aniołem a teściowa i tak Ci coś znajdzie - jak się nie spotkałeś z taką kobietą to jesteś szczęściarz

Gość kłapacz gębowy
no to kolego, nic więcej ci nie poradze ...ale moge ci pożyczyć kałasza ( na tesciową)

Gość świstak jeży
Usypać na teściowej górę wiadomosci:a to wczoraj z żoną przerabialiśmy taką pozycję,a to rozlała mleko,a to myje okno,a to krzywo patrzy,a to prosto patrzy,a to prasuje koszulę,ato nie prasuje koszuli.Jak usłyszysz:a idźcie do cholery i dajcie mi święty spokój to ten spokój rzeczywiście zapanuje.

Gość świstak jeży
Usypać na teściowej górę wiadomosci:a to wczoraj z żoną przerabialiśmy taką pozycję,a to rozlała mleko,a to myje okno,a to krzywo patrzy,a to prosto patrzy,a to prasuje koszulę,ato nie prasuje koszuli.Jak usłyszysz:a idźcie do cholery i dajcie mi święty spokój to ten spokój rzeczywiście zapanuje.

Bardzo mam ochotę wykonać strategię \"prewencyjną\" skierowaną przeciwko teściowej - mając argumenty opisane wyżej \"czyli buntowanie córki\"

Gość Janusz Tracz
Otruj starą francę.

Gość mam fajną teściowa.
wiesz moim zdaniem powinieneś porozmawiać ze swoją żoną,ona rzeczywiście przesadza.Powiedz jej o tym,nie bój się.Spytaj jak by się ona czuła gdybyś Ty o wszystkim nawijał do swojej mamusi.Prawda jest taka że każda dziewczyna zwierza sie swojej mamie ze swoich problemów i szczęścia.Czesami lepiej powiedzieć coś mamie jak swemu mężowi.Jednak uważam że twoja małżoneczka grubo przesadza.Pogadaj jak z krową na granicy,innej możliwości nie ma.Broń boże nie kłóć się z jej matką,bo to tylko pogorszy sytuację.Nie krytykuj także matki przy niej bo nie ma nic gorszego.Matka może być najgorszą francą a ty dla swojego dobra zduś wszystko w sobie i ugryż się w język.To co piszę jest zupełnie naturalne...pomyśl jakby ktoś najechał na twoich rodziców,co byś czuł?...czułbyś złość,niesamowitą złość,obudzi się w Tobie instynkt lwa!Za wszelką ceną będziesz bronił dobrego imienia matki i ojca.POWODZENIA,rozwiąż ten problem z głową.Zdaję sobie sprawę,że nie będzie łatwo,ale musisz bo w przeciwnym razie wasze małżeństwo się rozsypie.PA;-0

Dzięki będzie trzeba tak zrobić :) . Tylko jeszcze co uczynić lub jak postąpić jak teściowa oczernia moją rodzinę i buntuje swoją córkę. Ja mam ochotę się właśnie odgryźć i lekceważyć teściową z tego powodu