Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniula

Sztuczne paznokcie

Polecane posty

Gość Kiniula

Cześć dziewczyny! Jestem jeszcze dość młoda. Chciała bym sobie przykleić sztuczne paznokcie. (W kiosku na rogu piękne, różowe,średni rozmiar akurat na moją ręke) Wiem że to głupie ale może któraś z was stosowała? Boje sie żę jeślizaczne stosować tipsy moje paznokcie staną się bardzo słabe bo już są słabe. -ile sie trzymają? -czy jest ryzyko żę już sie nie odkleją? -czy są z nimi jakieś problemy?

Gość maruda ruda
moja kolezanka tez przyklejała na kropleke i dostała grzyba :/ ale powodzenia!

A ja się nie zgadzam z poprzedniczką :o Ja również wybrałam te przyklejane paznokcie zamiast tipsów ... po 1 tańsze są a po 2 klej tak nie niszczy paznokci (oczywiście nie mam na myśli kleju dołączonego do takich paznokci) ... Ja co 1-1,5 tygodnia zmieniam sobie sztuczne paznokcie i za każdym razem dokładnie oczyszczam moje naturalne z kleju i mam bardzo ładne naturalne paznokcie... tylko niestety są słabe ale takie to już mam od zawsze :o Kupuję sobie takie sztuczne z franchem i wyglądają bardzo naturalnie :) A wątpię że jak wydam na tipsy ok.100zł a potem co jakiś czas za wypełnianie ok.40zł to będą one wyglądały naturalnie ... Mnóstwo razy widziałam jak dziewczyny mają zamiast paznokci strasznie szerokie łopaty z frenchem od połowy paznokcia ... to jest naturalne? Jeżeli chodzi o klej to faktycznie te takie różowe są do niczego :( Ale polecam Ci klej do sztucznych paznokci firmy Killys ... jest super mocny i jeszcze nigdy paznokieć mi się samoczynnie nie odkleił ... Klej ten kosztuje ok.11zł i mi starcza na jakieś 2 miesiące a paznokcie zmieniam co ok. tydzień :)

Gość hmmnmnmn
KROPELKA: Zawiera cyjanoakrylan. Pojemość 2ml. Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Unikać zanieczyszczenia skóry i oczu. Działa drążniąco na skórę i oczy Zanieczyszczoną skórę przemywać dużą ilością letniej wody. W przypadku zaniecczszczenia oczu przemywać natychmiast dużą ilością letniej wody, zwróć się o pomoc lekarską. faktycznie nie jest szkodliwy i napewno nie niszczy paznokci ;) juz wiesz dlaczego masz słabe paznokcie?

Ale czy ja napisałam że używam do tego Kropelki????? .... Niżej napisałam jaki klej polecam do sztucznych paznokci :o ... Najpierw przeczytaj do końca ....

Gość dziewczyny..
każdy klej niszczy paznokcie..

Gość eternity1302
kiara 21-----> jak tipsy sa zrobione dobrze to nie wygladaja jak lopaty.chyba ze tym dziewczynom ktore widzialas robily tipsy kolezanki ktore sa amatorkami kiniula----> polecam paznokcie sally hansen albo sam klej kosztuje troche wiecej niz te z kiosku ale przynajmniej lepszy efekt

No trochę na pewno niszczy ... ale czy tipsy nie niszczą ? Na Forach kosmetycznych jest wiele dziewczyn które płaczą bo gdy ściągnęły tipsy okazało się że ich paznokcie są w opłakanym stanie ...

Gość agniesia2004tlen.pl
Kiara a ty myslisz,ze Twoja sa w dobrym stanie???

Gość Kiniula
eternity1302 ile kosztują paznokcie sally hansen?

Gość Kiniula
Dziewczyny to znów ja! Naprawde nie potrzyma się około 3,4 godziny? Jest aż tak źle?

Gość to moze naklej sobie na probe
i sama zobaczysz

Gość to moze naklej sobie na probe
nikt przeciez glowa nie poraczy ze beda sie trzymały te pare godzin = chociaz z drugiej strony to nie jest az tak gługo ...no nie wiem

Gość Madzia.a
ja również ostanio przykleiłam sobie sztuczne paznokcie i bardzo mi się to spodobało. Kupiłam sobie klej w Rossmanie za 10 zł i trzymał w miare dobrze. Wystraszyłam się tylko jak przeczytałam arykuły o grzybicy paznokci... Dziewczyny czy dbacie jakoś szczególnie o paznokcie w tym kierunku?? I jeszcze jedno pytanie, jak ściągacie te paznokcie?? W czym moczycie palce??

kupuje sobie zestaw paznokcie za 14,99, z klejem w tym jest 100 sztu paznokcie . Kazdy paznokiec ma tak zwaną szufladkę:) do której wpasowuje sie pazurek i szyflatka pokrywa 1/2 pazurka. Pilnikiem spiłowuje tips tak by był równy z naturalną płytką potem poleruje,tę czynnosc wykonuje co trzy tygodnie i nie zdarzyło mi sie by tips odpadł , złamał sie jak zwykły paznokiec przy mocnym uderzeniu jak zatrzesniecie drzwiami. Moje pani za 14,99 mam tipsy na około 3 miesiace:).Łatwie jak spłatka lakier trzyma sie do zmycia:)

Gość Madzia.a
Kasia, czy mogłabys napisac z jakiej firmy kupujesz te tipsy?? Albo może znalazłaś podobne w internecie?? Bo nie spotkałam się z takimi tipsami, a chetnie bym sobie o takich poczytała.

Gość problem.....
Dziewczyny poratujcie...Kupiłam sobie sztuczne paznokcie, przykleiłam w sobote, a dziś che już je jakoś ściągnąć, ale jak??? Kilka mi odpadło, znów przykleiłam, a dziś che pozbyć się ich wszystkich, prosze napiszcie jak to zrobić!!! dzięki z góry.....

Gość chilli81
Jej paznokcie traktować kropelką...?! Nie róbcie tego. Naprawdę lepiej kupić gdzieś w internecie klej do tipsów jest bardzo trawały i sztuczne paznokcie się nie odkleją. Sama robię tipsy i wiem co piszę przychodziły do mnie młode dziewczyny z płytką zniszczoną po klejach typu kropelka. Pozdrawiam

Gość kleopatra124
dziewczyny niedawno przykleilam sobie sztuczne paznokcie i jestem bardzo zadowolona i za jedyne 5 zeta! trzymaja mi sie ponad tydzin a czasem okolo 2! lakier nie odpryskuje i nie widac uszkodzen jesli mieszkacie wewroclawiu to polecam firme top choice, paznokcie tej marki mozna nabyc w astrze przy legnickiej ulicy w punkcie urody...polecam:*

Gość Rane
Od 7 lat przyklejam sztuczne paznokcie. Dzisiaj nie mam już swoich własnych. Mam za to spuchnięte, stale zainfekowane palce pozbawione naturalnej ochrony, którą są skórki u nasady paznokcia. Nadal przyklejam tipsy. Bezpośrednio na palce. Gdy je zdejmuję, pozbawiam się ostatnich resztek tego zrogowaciałego nabłonka, których niegdyś wydawał mi się za krótki i chciałam go wydłużyć i upiększyć. Dziewczyny, dla mnie nie ma już pomocy. Nie sądzę, żeby ktokolwiek mógł sobie wyobrazić to, co ja mam dziś na rękach. I nawet nie chcę o tym myśleć, mówić ale jednego jestem pewna: wyrządziłam sobie ogromną krzywdę i nikomu tego nie życzę. Nie przyklejajcie tego świństwa.

Gość adrjal
cze chilli81 mam pytanie jak robisz tipry to jak dlugo sie trzymaja??

Gość adrjal
dziewczyny ktore robia tipsy!!!!jaki jest najleprzy klej??ale taki zeby paznokcie nie odkleily sie nawet z wlasna pomoca

Gość Gość
witam a wiec pomalutku pocichutku po kolei....:) jak tipsy to tylko zelowe(sama takie robie), nigdy w zyciu kropelka (paznokcie zielenieja po jakims czasie- poczatek grzybicy) polecam firme alessandro- ja pracuje na tych produktach i daje gwarancje ze paznokcie beda sie trzymac minimum miesiac. nie klejcie tipsow "kioskowych" na tzw.:klej do paznokci" bo zrobicie sobie krzywde. odradzam tez akryl. istnieje wiele mitow, ze trzyma sie lepiej od zelu i takie tam, jest to nieprawda, gdy idziecie do profesjonalistki to i zel i akryl bedzie sie trzymal tak samo, zel za to mniej zniszczy naturalna plytke paznokcia. jesli zas chodzi o to, ze paznokcie po zdjeciu tipsow wygladaja zle to jest to wina badz zlego nalozenia badz tez zlego zdjecia produktu (w jednym i drugim przypadku chodzi o to ze za bardzo spilowywuje sie plytke) jesli pojdziecie do ooby, ktora "ma pojecie" to bedziecie zadowolone a raczki beda wygladaly swietnie. Pozdrawiam

Gość pola7841
A gdzie można kupić taki klej firmy Alessandro czy coś takiego i za ile??????

Gość Gość
taki klej mozna kupic tylko i wylacznie w hurtowni kosmetycznej i tylko za okazaniem certyfikatu, ale jesli dobrze poszukasz to niektore dziewczyny pracujace na produktach tej firmy prowadza tez handel detaliczny i u nich mozesz kupic male opakowanie 3g za cene ok 15-20 zl badz duze opak. 20g za ok 100zl

Gość kasiaa27
Ja mam żele i jakoś nic mi nie odpadło... ani przy koleżance ani przy chłopaku :D Pozdrawiam

Gość pola7841
A na żel ile kosztuje jak wygląda i ile trzyma????? :) Bo chce je mieć całe wakacje później do szkoły chce zdjąć :)

Gość oleisa
Dziewczyny cxo mam robic jedna z dziewczyn mowila zeby nie kleic paznokci na tzw.: KLEJ DO PAZNOKCI a ja wlasnie na taki przykleilam czy bede miala jakies problemy?? ten klej dalam na lakier bezbarwny z witaminami odp. na maila

Gość dupa_blada
Przyklejalam bardzo dlugi czas sztuczne paznokcie. Przewaznie byly to Top Choice, kosztuja niewiele a i klej nie jest najgorszy. Jesli sa dobrze przyklejone, to nie trzeba niczym malowac. TC maja fajne frencze. Sa dluzsze i krotsze. Gladkie i z wzorkami. Nie mialam zadnej grzybicy, nic nie zrobilo sie z moimi paznokciami, bylam bardzo zadowolona. Dzieki przyklejaniu sztucznych moje pod spodem odrosly i teraz nie musze juz przyklejac. A przyklejalam ponad rok non-stop (nie umiem nic zrobic kiedy moje paznokcie sa krotkie). Dziewczyna chce paznokcie tylko na chwile, wiec rozne zele czy akryle odpadaja. Tym bardziej, ze jej po prostu na to nie stac.

Gość olka7111
jestem stylistką paznokci, ale znam osoby, które kupują sztuczne paznokcie za 5-10 zł i wystarczają im okazyjnie na około tydzień czasu naklejone na klej z opakowania.