Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość domenasai

Czerwone plamy, drżenie itp - nerwica...

Polecane posty

Gość domenasai

Hej, wiem, że było wiele tematów o nerwicy ale wiele z Was ma inne objawy niż ja, więc chciałam się spytać czy ktoś może pomóc na moje dolegliwości. Moja nerwica objawia się tym, że się pocę, trzęsę i wyskakują mi czerwone plamy na dekolcie. Mimo, że świadomie nie odczuwam strachu to np. idę do lekarza (mój lekarz rodzinny od lat) i już przed poczekalnią czuje szybsze bicie serca - nie wiem czemu mój organizmtak reaguje. A najgorsze jest gdy mam się wypowiedzieć przed całą klasą...wtedy wszystkie objawy narastają mimo że nie ma się czego bać. Przez taki wewnętrny strach zawaliłam certyfikat z niemieckiego... mimo że znam ten język świetnie i na pisemnym miałam max punktów to na ustnym ledwo zdałam, bo z nerwów nie wiedziałam co mówić. Najlepsze jest to, że nawet w grone dobrych koleżanek jak mam coś opowiedzieć związanego ze sobą automatycznie czuję uderzenie gorąca... i te czerwony olamy na dekolcie... jak temu zaradzić?

Gość o to wygląda na poważną
fobię społeczną i chorobliwą nieśmiałość,chyba potrzebna jest konsultacja z psychologiem bo sama sobie nie poradzisz-chyba

Gość domenasai
Ciężko jest znaleźć dobrego psychologa, zna ktoś może kogoś godnego polecenia w Szczecinie?

Gość z tego co piszesz
wynika,że chodzisz do szkoły .Teraz w każdej szkole jest pedagog i ew.psycholog.Radzę skorzystać,po co płacić?

Gość domenasai
Tak to zabrzmiało, bo trochę uogólniłam. Jestem już na studiach na 2 roku, przez te dwa lata juz ponad 5 razy trzeba było publicznie przed grupą wystąpić... dla mnie to koszmar! Gdy tylko wiem, że będę musiała to zrobić od razu myślę: "o nie, znowu wyskoczą mi czerwone plamy, ręce zaczą się trzęśći oni to zobaczą" i mimo że wszystko umiem, świadomie się nie boję to wewnatrz mnie się gotuje...

Gość delikatna-zrozpaczona
^^ mam podobnie tylko ze mi nos sie czerwieni - bo to nerwica naczyniowa

Gość Kanguek
ja tez tak mam , jak się pozbyć tego cholerstwa? Problem tkwi chyba w głowie, trzeba po prostu przestać się przejmowac pewnymi sparawami, tylko,ze to nie jest takie łatwe, ja tego nie potafie

Gość robka
Hej, mam ten sam problem, dokladnie jakbym czytala o sobie. Wejscie do lekarza, na egzamin, wystapienie przed innymi....dla mnie to horror. I co dziwniejsze czasem wcale nie przejmuje sie jak wyjdzie mi wystapienie, tylko ze wszyscy widza jak sie trzese, jak glos mi sie zalamuje, jak strasznie jestem zdenerwowana.To jest dla mnie strasznie upokarzajace. Nie wiem jak mam sobie z tym radzic.....

Gość rafciu
Czerwony Punkt Film w jakości HD dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Czerwony_Punkt Czerwony Punkt w reżyserii Patryka Vegi to film krótkometrażowy, który powstał jako etiuda promocyjna serwisu VOD Showmax wchodzącego na polski rynek. Produkcja jest historią biznesmana, który otrzymuje niepozorny prezent, którym jest wskaźnik laserowy. Wkrótce okazuje się, że wskaźnik przysporzy bohaterowi wielu problemów. W najnowszym filmie Patryka Vegi występują Ewan McGregor, Olga Bołądź, Janusz Chabior, Andrzej Grabowski, Tomasz Oświeciński, Piotr Stramowski.