Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolkaa28

Rozmiar pieluszek

Polecane posty

Gość jolkaa28

Drogie mamy Zamierzam kupic pieluszki tetrowe, ale widzę, że są dwa wymiary: 70x80 i 80x80. Mam pytanko: czy istotny jest ten rozmiar, czy w użytkowaniu pieluszek ma to jakieś zanaczenie? Podpowiedzcie mi proszę

Gość dla mnie nie
byl istotny rozmiar pieluch, pielucha to pielucha

Według mnie lepsze są kwadratowe, jest taki sposób składania pieluch w którym pielucha powinna byc kwadratowa, żeby wyszło. Wtedy łatwo ją założyć i umocować po bokach, bo robi się z niej taki trójkąt z zwiniętym paskiem przez środek, grubszy, lepiej wchłania siuśki. Niestety, potrafie to zrobić, ale nie potrafię opisać :( Może znajdziesz gdzieś w internecie, albo inna Mama pomoże

mi było to obojętne jaki rozmiar gdyż pieluch urzywam tylko do uspiania małego oraz do kamienia.Ale jeśli zamierzasz ich urzywać do przewijania to najlepiej ten większy rozmiar

Gość jolkaa28
Dzieki dziewczyny za wypowiedzi :) Chodzi mi własnie o przewijanie, tak myślałam, ze któres mogą się lepiej składac. Kupię więc te wieksze.

Gość karolinnna
A jeśli chodzi o pampersy, to jak dlugo uzywalyście tych rozmiar 1 (2-5 kg)? Kiedy przeszlyscie na rozmiar 2 (3-6 kg)? Może nie ma to znaczenia i od razu można zacząć od 2 ???

Ja nie używałam wogóle tych 2,5-5 kg bo one są malutki a moj synek ważył 3700;)więc odrazu przeszłam na te 3-6 kg

Gość karolinnna
Iwka kupilam jedna paczke tych najmniejszych (44 szt.), wiekszych paczek nie moglam nawet znalezc, to moze rzeczywiscie nie kupowac wiecej tych, tylko te rozmiar 2 ? Bo te widzialam pakowane po 98 szt., wiec wychodza taniej. A powiedz one tez sa przystosowane na noworodki, tzn. moga wchlaniac rzadkie pierwsze kupki tak jak te rozmiar 1 ?

Gość karolinnna
Czy ktoras z mamus moze mi pomoc i podpowiedziec jak to jest z tymi pampersami? Czy rozmiar 2 (3-6 kg) sa przystosowane na noworodki, tzn. moga wchlaniac rzadkie pierwsze kupki tak jak te rozmiar 1 ?

Gość karolinnna
Dzieki grudniowa mamo :) To jeszcze mam jedno pytanko, jeśli pozwolisz: Położna w szkole rodzenia mówiła nam, że na samym początku dzidziuś robi takie rzadkie kupki, praktycznie po każdym jedzeniu, ale niestety nie pamietam jak długo to trwa? Z tydzień, a potem się reguluje, czy dłużej???

Gość karolinnna
Może ktoś inny wie?

Gość karolinnna
Dzieki za odp. grudniowa mamo. Ojojoj to macie problem z malutką :( MOże znajdzie sie jakiś sposób, zeby to wyregulować?