Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edek z fabryki białych kredek

CZY ktoś zna się na WOK-ach????????????

Polecane posty

Gość Krist00
Witam! Wokuję od dwóch lat . Zaczynałem będąc zupełnie " w temacie i musze powiedziec że porady Pana Horoszczaka ( Sprzedaz artykułów Orientalnych - str 2 forum) są nieocenione . Wok... tylko zestali węglowej!!!! z rączką ( tzw mandaryński) niskie ceny i (najważniejsze) zawsze jasna i przejrzysta instrukcja wypalania . Od czasu jak zacząłem dotowac na woku większaść garów trafiła do schowka. Oszczedności czasu, pieniedzy, urozmaicone jadlo ( nie tylko azjatyckie) pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karimek
Tutaj muszę wtrącić kilka słów bo nie moge patrzec jak ludzie wypisuja byle co zeby tylko sprzedac. Otóż dla osób zainteresowanych polecam stronę o której wczesniej pisał pompi czyli : http://balcer.wordpress.com/2007/04/25/chinsk ie-woki/ Tam jest napisana cała prawda o wokach prawdziwych chinskich czyli ze stali weglowej an ie jakies zeliwne i ciezkie. Blacha musi byc cienka aby wok sie szybko nagrzewal bo o to w tym chodzi. Szybkie smazenie bez utraty duzej ilosci waznych wartosci odzywczych i witamin. Czy ktos z was widzial aby chinczyk robil dlugo i powoli na woku? ja osobiscie nie widzialem, a widzialem duzo... Najlepszy wyubór to wok ze stali weglowej recznie kuty, ja niestety kupilem zwyklego nie recznie kutego bo wtedy go jeszcze nie mieli w sklepie. Jak ktos bedyie potryebowal wiecej ifnromacji albo bedyie chcial sie dowiedyiec gdyie takiego woka kupic niech napisye tutaj, dodaje sobie sledyenie watku wiec dotane informacje. Aha, nie pryeplacajcie bo recznie kute ze stali weglowej sa za okolo 100 a nie tak jak gosc "poleca" zeliwne za ponad 400zl... heh

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wok to najlepszy gar w kuchni. potrawy z niego sa smaczne i nierakowe. od 10 lat gotuje we woku zeliwnym (orginalnym chińskim) i nigdy bym sie na inny nie zamienila. obecnie zeliwny kosztuje 3,500-4,500 zl ale warto go miec. to jeden wiekszy wydatek, ale na cale zycie. podobnie jest z zeliwnymi patelniami cyganskimi, sa niezastapione.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
G00wniaka, spamerski śmieciu! Trzeba do uja pana mieć siano we łbie (i od razu wiadomo, do kogo adresowana jest ta d3bilna reklama) żeby odkopywać tematy sprzed paru lat i w nim spamować jak ostatni kr3tyn...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no to jaki wreszcie? do domowego użytku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keramka
Infi-WOKa kupisz za 1/8 tej kasy, a sprawdza się tak, że lepszego nie potrzeba na pewno, nawet w wielu restauracjach ich używają.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do domowego uzytku świetnie sie sprawdzi zwykły ze stali nierdzewnej ale kupiony w porzadnym sklepie http://www.tanake.com.pl/sklep/patelnia-wok takim dla gastronomii , cenowo bardzo przystępny jak na taką patelnię a jakościowo bdb

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja postawiłam na sprzęt marki Philipiak, wok służy mi już trzeci miesiac i nei ma tygodnia by nie było obiadu z woka :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja mam woka żeliwnego. Dużego 35 cm jest ciężki,waży chyba 2,5 kg. Używam go od 10 lat. Jest świetny do duszenia mięs (nie sposób w tym przypalić) , jednak mam wrażenie, że do takiego chińskiego, szybkiego smażenia powinien być cieńszy i osiągać wyższą temperaturę, czyli jednak ze stali węglowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja mam woka żeliwnego. Dużego 35 cm jest ciężki,waży chyba 2,5 kg. Używam go od 10 lat. Jest świetny do duszenia mięs (nie sposób w tym przypalić) , jednak mam wrażenie, że do takiego chińskiego, szybkiego smażenia powinien być cieńszy i osiągać wyższą temperaturę, czyli jednak ze stali węglowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam taki http://sklep.welmax.pl/wok i świetnie się w nim gotuje :) ja jestem fanką chinszczyzny wiec bardzo czesto z niego korszystam. Firma Welmax w ogole ma bardzo dobrej jakosci produkty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kaniaczek
Mam wok który wygrałem na zawodach i chce go sprzedać cena w sklepie to 2800 zł Ja sprzedaje za 1899zł. OKAZJA!!! Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×