Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maee

Denivit- pasta wybielająca do zębów - pytanie

Polecane posty

Gość maee

Mam pytanie o pastę Denivit- czy rzeczywiści przywraca biel zębom i po jakim czasie . Ogólnie kolor zębów mam w porządku, chciałabym jedynie odświeżyc ich biel. Będzie wdzięczna za odpowiedzi osób , ktore używały tej pasty. A może polecicie inną sprawdzoną paste. pozdrawiam maee

Jeśli nie masz bardzo przebarwionych zębów powinien pomóc. Dobry jest tez Lacault, właściwie to jest pasta lecząca i zapobiegająca chorobom dziasęł, ale przy okazji bardzo ładnie usuwa ślady kawy i papierosów. Z tym, że Lacault kosztuje około 20 złotych, o ile pamiętam, więc jest droższy od Denivitu.

Gość maee
dzięki serdeczne za odpowiedź

Gość niszczy szkliwo
juz lepiej pearl drops albo diamand pearl

Lacalut kosztuje ok. 11 złotych, wiem, bo używaj jej już od około roku. Mi ta pasta pomaga na dziąsla, ale nie zauważyłam jej dzialania wybielającego i usuwającego osad.

Gość Ania321
Jak chciałam wybielić moje żółte zęby bardzo dużo czytałam wypowiedzi różnych osób na forum. Nie chciałam od razu kupować pasków, czy jakiegoś droższego żelu wybielającego. Czytałam trochę opisów o Denivicie i jeszcze jakiejś innej pasty wybielającej, choć nie pamiętam już jej nazwy. Opinie były na prawdę różne, ale pomyślałam: Nie jest droga, spróbuję. Kupiłam i z siostrą wykorzystałyśmy 2 tubki, obie nie zauważyłyśmy żadnego efektu wybielenia. W ogóle Denivit nie nadaje się nawet do codziennego stosowania, bo nawet nie ma właściwych skutków mycia zębów. Koleżanka mojej siostry poleciła jej "Białą perłę"-stomatologiczny żel wybielający. Na początku nie chciałam kupować, bo bałam się, że wydam kasę(ok. 50zł ) i nic z tego nie będzie, ale siostra się nie wahała i kupiła. No i trzeba przyznać, że naprawdę działa. Siostra ma cudownie idealnie białe zęby i po takiej regularnej kuracji teraz wybiela sobie mniej- więcej 1 raz na miesiąc i to na dodatek ciągle korzysta z jednego opakowania, więc jest to wydajne. Ja niestety już tak regularna nie jestem i jakoś nie mam weny, żeby ciągle zakładać tę, jak my to nazywamy, sztuczną szczękę ;p Stosuję raz na jakiś czas i mm bielsze zęby niż przed kuracją, ale nie są tak piękne jak mojej siostry. Co za leń ze mnie ;) !! Ale Wy kupcie BIAŁĄ PERŁĘ, bo naprawdę warto. Mam nadzieję, że będziecie bardziej regularni ode mnie ;p jej... ale się rozpisałam :D

Gość Alexaaa
Polecam tą pastę, ponieważ po pierwszym myciu już widać efekt;)

Gość .wredna jędza
Ja ją wyrzuciłam. Abstrahując od tego, że nie ma efektu mycia, ledwo co się pienia - to mi nie przeszkadzało, ale spowodowała u mnie i mojego faceta okropne podrażnienie dziąseł, szczypały nas strasznie, aż poszłam do dentysty, bo miałam wrażenie, że coś mi się stało z zębami. Dentysta stwierdził, że powinnam ją odstawić. Przez jakiś miesiąc zęby i dziąsła dochodziły do siebie - a nigdy nie miałam problemów z jakąś nadwrażliwością czy coś w ten deseń.

Gość gość
jako palaczka i kawoszka polecam colgate max white, ok 12 zł w rossmanie.Naprawdę skuteczna.Palę dużo, kawa 2, 3 razy dziennie.Zęby oczywiście poleczone, i piaskowane co jakiś czas.U mnie zęby bielusieńkie.

Gość Asia_99
jak dla mnie ta pasta za słaba, moje zęby dopiero się wybieliły gdy zastosowałam metodę Martuni

Gość gość
Bez cudów - zeby odmienia sie podstawami. Trzeba przede wszystkim dbać o odpowiednie i solidne szczotkowanie, a wtedy docelowo korzyści zdecydowanie widać. To nie jest tak, że barwa zmienia się nagle. DO tego dochodzi po czasie.

Gość gość
Nie znam tej pasty, nie używałam nigdy klasycznej wybielającej, ale na ajonie zawsze wszystko było w najlepszym porządku - zęby zdrowe, barwa spoko. Myślę, że bardziej nawet chodzi tutaj o dietę.

Gość Karolciaa_45
Denivit jak dla mnie to jest za słaba pasta. Inne pasty także dają słaby efekt. Ja wybieliłam swoje zęby skutecznie dzięki metodzie Martuni, efekt powalający :) https://metodamartuni.wordpress.com/

ja potrzymuje efekt pastą blanx,a samo wybielanie to nakładkowe żelem dr schwarz expert 20,wczesniej opalasence 16% ale za duzy bol dziąseł