Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Deedeenium

badania histo-pato!!!

Polecane posty

Czesc!!!! Nie mogę spać po nocach więc stwierdzilam że napiszę... może ktoś wie coś więcej? Dokladnie 10 dni temu mialam robioną laparoskopię- usunęli mi torbiel z jajnika.. Dzień przed operacją miałam poważną rozmowę z lekarzem, który powiedział, że ta trobiel wygląda groźnie i może się okazać, że to rak jajnika... Na szczęście okazało się że to była tylko torbiel prosta- duża, ale chyba niegroźna, bo oszczędzili jajnik i nie otwierali mi brzucha. Markery nowotworowe wyszły w normie, ale wciąż czekam na wynik badań histo-pato.. Bardzo się boję, bo torbiel była wielokomorowa, a te badania to trochę jak wyrocznia!!! Tylko że ja za dużo o nich nie wiem!!! Dlaczego to trwa tak długo!! (kazali mi czekać 2 tygodnie!!!! a dziś gdy zadzwoniłam pani powiedziała że może nawet dopiero po świętach będą!!!! to będzie już ponad 3 tygodnie!!!) Czy jest możliwe, że te badania coś wykażą, jeśli \"na oko\" nie ma zmian nowotworowych? I co mogą wykazać!!! Bardzo proszę, jeśli ktoś z Was wie więcej...Boję się, bo lekarze od samego początku podejrzliwie patrzyli na tę torbiel...

Gość u mnie sytuacja wyglada.....
pon pierwsze nie panikuj. Zazwyczaj w trakcie zabiegow chirurgicznych pobiera sie probki tkanek zmienionych nowotworowo i wysyla np do Warszawy, gdzie czeka sie na wyniki ok 2-3 tyg Jednak na miejscu tkanki takze sa badane.JEsli powiedziano Ci, ze ok najprawdopodobniej wyniki histo-pato... potwierdza. Chodzi o wykrycie zlosliwosci nowotworu

dzięki wielkie naprawdę... wiem że pewnie przesadzam itp ale takie są właśnie czarne myśli - jak chmury.. nie da się odgonić, a przynajmniej nie do końca:) postaram się uzbroić w cierpliwość... :)

Cześć dziewczyny . Jestem po wszystkim. Wczoraj wróciłam ze szpitala. Poszłam z prawym jajnikiem na którym rzekomo miałam torbiel czekoladową a okazało się że obydwa jajniki były z torbielami. Na lewym miałam torbiel skórzastą a na prawym torbiel prostą. teraz czekam na wyniki z biciem serca. wyszłam ze szpitala na 2 dobę po zabiegu. miałam laparoskopie. Najgorsze jest to że nie wiem co to za torbiele i czekanie mnie wykończy. A z tych wyników badań na wypisie kompletnie nic nie rozumiem.

Gość Thalia1985
cześć dziewczyny, ja przechodziłam już przez to dwa razy. Nie ma się za bardzo czym przejmować. Po co martwić się na zapas? Skoro lekarz mówi że z ich badań wynika że jest ok to prawie zawsze tak jest:)

ja na taki wynik..oczywiscie nie torbiela.. tylko znamienia.. czekałam ponad miesiąc... :O to był czas..