Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem blada

opalona twarz, śniada cera...sposób!

Polecane posty

Gość domi2345
puder brązujący jest bardzo dobry :)

Jestem naturalnie bardzo blada, nie opalam się wcale, nie lubie leżeć plackiem na słońcu. Eksperymenty z solarium skończyły się na tym, że w krótkim czasie wyleżałam dwa karnety po 60 min i efekt był na prawde mizerny(dwa szybkie seanse z samoopalaczem dają lepszy efekt...szkoda skóry na smażenie się w moim przypadku). W kilka dni nic nie zdziałasz, albo samoopalacz, a jeśli nie masz doświadczenia i boisz się plam -solarium natryskowe(równo spryskają Cię samoopalaczem).

Gość arizona dream25
dziewczyny a czy sok z marchwi naprawdę działa?? I ile trzeba go pić żeby zadziałał????

Gość kasiulkaaaa
a ja poszłam w czwartek na 15 min na solarium,wczoraj poleżałam troche na słoneczku i dziś już jestem brązowiutka:):):)

Gość czarna emulsja

przetestowalam juz wiele balsamow i kremow brazujacych i najlepsze sa jak dla mnie te z Dove.:) a sok z marchwi dziala, moja kolezanka pila codziennie i zrobila sie po nim pomaranczowa :o nawet wnetrze dłoni miala pomaranczowe :o ale to moze na nia tak to podziałało :P

Gość fngcb
SOLARIN MAX!!! super jest ale drogi. 40tabletek 35zl a 100tabletek 70zl

Gość asis
ja z natury mam ciemniejsza karnacje ale twarz mam bladsza nie moge jej opalic nie chce stosowac samoopalaczy. na solarium tez wole nie chodzic bo mi krosty wyskakuja po nim, wiec moze ktos zna jakis dobry sposob na opalenie twarzy? z gory dzieki:)

Gość alexandra_m
Jak chcecie miec piękną, naturalną opalenizne bez wystawianie się na słońce czy solarium, to tylko i wyłącznie SOLARIN. Wiem, że jest teraz jakaś ulepszona wersja, ja parę lat temu łykałam Solarin. Była to zimia, więc słońca nie bylo, nie chodziłam na solarium, a po pewnym czasie miałam piekną, opalenizne. Wcale nie byłam żółta. Wszędzie się mnie pytali co robię, że tak pięknie wyglądam. Także gorąco polecam! Jakiś czas temu zaczełam brac Capivit ten z beta karotenem i był beznadziejny. Solarin ma oprócz beta karotenu jakies inne, dobrze działające na skóre składniki.

Gość asis
a ile ten solarin kosztuje? i gdzie go mozna dostac?

Gość Moniiii
Nie wiem czy akurat SOLARIN czy inne coś,ale mozesz to kupić w aptece, od 10 zł. w zwyż.. :)

Gość eM.
a ja wam powiem żę ja mam jasną karnacje raczej, i chce być jeszcze bledsza. wiadomo wiąze sie z tym dyskonfort bo widac wzsystkie niedoskonałości, wory pod oczami chrostki itd, ale to wszystko mozna łatwo zatuszować. nie podobają mi się panny ktore nakładaja ciemny podkłam nie dobrany do ceryy, ale kupuja go byle tylko wygladac jak mulat, zal, albo panny uzaleznione od solarium to takie nienaturalne ... ohydnie to wyglada. wiadomo lekka opalenizna jest sliczna, ale osobiscie podobaja mi sie takie bladuski [o ile mają zadbaną cere] ...

Gość Masa cynamonowo-marchewkowa
Ja zawsze na początku juz zimy robię co dwa dni taką mieszankę na twarz( nafta kosmetyczna+cynamon+utarta marchewka+ fusy zaparzonej kawy) zmywam to potem, juz po pierwszym zabiegu jest lekki efekt a po 5 super:). Efekt utrzymuje sie okolo miesiaca. Kosmetyczka mi to polecila. Wada trzeba to trzymac na buzce 40 minut, ale efekt naturalnej opalenizny a nie zolty czy pomarancz, choc niby tak mozna pomyslec bo jest marchewka w skaldzie. Z cynamonem i nafta ta maska uzyskuje jakies cudowne wlasciwosci i skora jest taka brazowo-zlocisto-brzoskwiniowa, gladka. Na poczatku skora jest zaczerwieniona bo cynamon ma wlasciwosci oczyszczajace, rozgrzewajace wiec nie panikujcie tylko zrobice to wieczorem a rano skora bedzie juz sliczna, zaczerwinienie znika juz po godzince od zmycia maseczki. Bedziecie zachwycone , polecam i czekam na opinie po wyprobowaniu, ja jestem bardzo zadowolona, polecilam to kolezankom z pracy i tez sa zaskoczone efektami jak tama zwykla mieszanka z tego co mamy w domu moze dac taki rezultata:)

Gość katarina i słońce
Stosowałam, świetna jest!Szkoda,że teraz mieszkam w akademiku:( Bym zrobiła, ale trzeba to aż tyle czasu trzymać na twarzy i głupio tak chodzić przy koleżankach z pokoju...ale kto wie:) Nie znam nic lepszego zimą, ja dodaje jeszcze kapsułkę capivit a+e, wtedy moja skóra jest taka nawilżona bardzo długi czas.

Gość bożenka z klanu bez maciusia
Dzięki, że mi przypomniałaś ten przepis, właśnie zapominałam o fusach z kawy i efekt nie był taki jak kiedys zrobiłam. Zabieram się za maseczkę i godzinka relaksu dla mnie:) Wielkie dzięki!

Gość iwka.....
no nie wiem czy to działa, ale chyba się skuszę, dam jutro znać jak efekty.

Gość bożenka z klanu bez maciusia
działa działa:)

Gość kasiaks
Witam!:)czy któraś z Was mogla by podac jak dokładnie zrobić tą maseczke tzn jakie proporcje itd:)bede baaardzo wdzieczna;)Pozdrawiam

Gość taka jedna babka
Wiesz co w tej chwili tego nie robię, bo za długo to trwa trzeba powtórzyć 5 razy co około 2 lub 3 dni żeby skora była taka jak chcę, ale taka złocista jest już po 3 razach tylko dlugo to trwa, ja mam małe dziecko i wole odpoczac niz to na twarzy nosic, troszke tez na poczatku szczypie. Fusy z kawy okolo dwie lyzeczki zaparzonej swiezej+ lyzeczka do herbaty, ale czubata cynamonu+1 większa starta marchewka+2 łyżeczki nafty kosmetycznej powinny starczyć. Marchewka musi byc starta na drobno, mozesz dodac kapsulke tranu lub capivit a+e zima, moja mama dodaje tez utartego buraczka ugotowanego jak zostanie z obiadku dla malej i musze Ci powiedzieć, ze efekt jeszcze fajniejszy, nie wiem czy to zasluga tego buraczka ale moja mama takiej gladkiej skory dawno nie miala.

Gość kasiaks
Dziekuje Ci bardzo za Twoje rady i przepis na pewno spróbuje :)nie wiem tylko jak to bedzie z tym buraczkiem;P mam nadzieje ze zadziala :)a co ile mniej wiecej trzeba powtarzac ten "zabieg" raz na miesiac pieć maseczek co dwa dni bedzie ok?:)Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje;)

Gość taka jedna babka
tak powinno starczyc raz w miesiacu 5 zabiegow, ja robilam okolo 7 z czego czasem codziennie.

Gość kasiaks
Dziewczyny pomóżcie:)zrobilam dziś tą maseczke tak jak opisała mi koleżanka powyżej...ale mam problem bo ona nie chce mi sie trzymac na buzce??czy tpo tak ma byc?? wszysko soboe nia uciapalam:) napiszcie jak jest u was:)z góry dziekuje. pozdrawiam gorąco

Gość ksennarepeciara
ja mam tez fajny sposób 2 łyżeczki kreta do czyszczenia rur i odrobina stolcu jako maseczka piękna sprawa :)

Gość CaNaBa
ksennarepeciara... widze ze zajebisty sposob masz..ładnie musisz pachniec pozniej..haha a moze kazdy sie juz przyzwyczail do twojego zapachu..poprostu zal..

zrobiłam sobie tą maseczkę i myślałam że spali mi twarz- tak szczypało... czy też macie takie rewelacje? czy moja cera po prostu jest za wrażliwa?

Gość Natttka
Myślę, że ta maseczka nie nadaje się dla osób o wrażliwej skórze z naczynkami przez cynamon. ja taka posiadam i eksperymentowałam swego czasu z cynamonem.Nie było to miłe doświadczenie -odradzam.

Gość marchew
po co pic sok z marchwi, zeby byc zoltym? nie kazdy ma po tym brazowy kolor skory.... najlepiej jesc surowa marchew :) ma w sobie wszystkie wartosciowe witaminy co traci w soku.... i cera nie bedzie zolta, po tygodniu jedzenia rano i wieczorem czasami za dnia, a czasami nie jadlam np jeden dzien moja cera jest widoczniej ladniejsza, ale oczywiscie przy udziale slonca :)) dobra jest tez starta marchew nalozona na 20 min na twarz :) ale taka maseczke mozna robic nie wiecej jak 2 razy w tygodniu, bo wysuszy nam twarz, a tak dobrze dziala na tlusta cere :)) pozdro

Gość ja mam śniada cere
i czasem chcialabym mieć jaśniejsza NIGDY NIE BYLAM NA SOLARIUM PRZYZNAJE JAK MAM CZASEM CZERWONY NOS LUB PODKRĄŻONE OCZY TO TEGO PRAKTYCZNIE NIE WIDAĆ ALE MIMO WSZYSTKO WYMIENIŁABYM SIE Z WAMI poza tym jestem wysoka i szczupła i zwracam uwaga facetów a ja chcialabym mieć czasem święty spokòj

Gość BigLipss
Ja używam balsam GARNIER i nie wychodzą mi żadne wypryski, a mam skórę bardzo wrażliwą. Polecam

Gość aureola-
Witam! Mam 13 lat. Czy mogę stosować solarin ?