Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czy aby na pewno warto

czy warto isc na studia?

Polecane posty

jakbyscie mieli spojrzec z perspektywy czasu czy op艂aca sie studiowac jak pozniej i tak nie ma pracy lub za 1000z艂?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 babcia Frania
tak moje dziecko,oplaca sie...dla umyslu,dla samej siebie...nie dla pieniedzy:)

Udost臋pnij ten post

tylko tyle wypowiedzi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelinin23
jestem po studiach i pracuje jakos sprz谩taczka za granic谩, nie nie oplaca si茅 , a jak juz studiowac to tylko za granic谩,,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liliannna19
Oczywi艣cie ze warto dla poszerzenia swoich horyzont贸w i dla lepszej przysz艂o艣ci. Bo jezeli po studiach sa ma艂e perspektywy, to bez nich , jest zdecydowanie gorzej. Ewelino co skonczy艂as w Polsce?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mocz Eustachego
pij moj mocz a BEDZIESZ MADRA I bez studiow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytajnik.
idz, moze i po studiach nie bedzie kokosow ale poczekaj kilka kilkanascie lat, powinno byc dobrze :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stoj膮cy pod ko艣cio艂em
z mojej prespektywy...nie warto! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ekonomia
kalkulujac moj studia to wydane ok25 tys a teraz praca za 650 z艂 na reke kidy to odrobie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytajnik.
ekonomia to cos malo kalkulujesz - studia to gdzies 50 tysiecy w plecy

Udost臋pnij ten post

Z ekonomicznego punktu widzenia - nie zawsze. Z intelektualno-towarzyskiego punktu widzenia - warto! Studia to wspanialy etap w zyciu, zajmujesz sie swym intelektualnym rozwojem, piciem piwka, poznajesz fajnych ludzi, lazisz na koncerty, filmowe maratony itp za grosze lub za darmo, masz swietne mozliwosci podrozowania. Jestes biedny, ale potrafisz fajne zyc i wszyscy wkolo to kombinujacy biedacy, wiec nie jest Ci z tym zle. Trzeba jeszcze umiec z tego korzystac, no chyba ze sie studiuje i pracuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ewelinin23
stosunki miedzynarodowe:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agu艣ka 0001
Te偶 w艂a艣nie sie nad tym zastanawiam.Jestem ju偶 4 latka po szkole i dosz艂am do wniosku 偶e chyba w tym roku p贸jde na zaoczne WSH TWP na pedagogike wczesnoszkolna...Od艂o偶y艂am juz troche kasy na to,ale ile faktycznie by mia艂o i艣膰 to nawet my艣le膰 mi sie nie chce,ale pocieszam sie tym 偶e stypendia s膮 chyba jeszcze jakie艣:)Ale chyba warto,bo w sumie co robi膰 w tak m艂odym wieku....Chyba nie dzieci....haha ha

Udost臋pnij ten post

Nie wnikam w inne aspekty tej sprawy, ale m贸j umys艂 bardzo sobie chwali studia, baaaaardzo. Po stokro膰 warto studiowa膰 co艣 m膮drego, je艣li tylko ma si臋 tak膮 mo偶liwo艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasio w臋drowniczek
na studiach nie bylem, wiec nie wiem jak jest, jesli komus zabawa w glowie i nie za bardzo mu sie spieszy do doroslosci, a rodzicow stac na oplacenie studiow, to pewnie bardzo dobre wyjscie ja w ciagu tych 5 lat po szkole sredniej zdazylem sie troche ustawic, na poczatku troche drobnych interesow, nie bylo latwo ale jakos sie udalo, potem zalozylem firme, ktora mam do dzis i w miare sie kula, zarabiam niezle jak na polskie warunki, w planach jest druga firma, mam dosc dobre auto, latem albo na jesieni kupuje mieszkanie albo jakis maly domek, no i mam perspektywy na przyszlosc, i to calkiem niezle moze wiedzy teoretycznej nie mam wielkiej i faktycznie we wlasnym rozwoju czuje sie troche "z tylu" w porownaniu ze znajomymi w moim wieku, ktorzy na studia poszli, no ale jesli chodzi o doswiadczenie w prawdziwym realnym zyciu to tak naprawde dzieli nas przepasc-na moja korzysc oczywiscie takze to wszystko zalezy czego w zyciu sie chce, jak chce sie zyc, ale tez i jakie sie ma predyspozycje, bo nie kazdy jest stworzony np. do tego, by prowadzic wlasny biznes, itd.

Udost臋pnij ten post

oczywiscie , ze warto chocby dla samego zglebienia wiedzy i dlatego , ze mozna poznac nowych ldzi czesto wyrwac sie troche z domu rodzinnego etc :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kruca fiks
jesli chcesz wyrzucic kilkadziesiat tysiecy z艂 i potem odrabia膰 to kilka albo kilkana艣cie lat z pensyjk膮 800-1000 z艂 to droga wolna ;) tylko musisz jeszcze miec duzo szczescia, zeby znalezc jakakolwiek prace ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sysunia 221
No Jasiu to bardzo fajnie...Ja kilka lat po szkole i zd膮偶y艂am sie dorobi膰 z ma艂ej pensyjki ; roweru,mebli,telewizora,pralki,komputera i 4tys. na koncie.....Dla mnie to ju偶 co艣,poniewa偶 rodzice tego by mi napewno nie dali bo nie maja z czego.Jedno na co ich sta膰 (no mo偶e nie tylko na to) to alkochol,a ja w艂a艣nie chc臋 i艣膰 na studia i zrobi膰 co艣 z sob膮 aby lzej mie膰 w 偶yciu...A ze 艣rednim og贸lnokszta艂cacym ja kobitka nic chyba nie zdzia艂am.Nawet,偶e mam w sumie 23latka i za sob膮 stanowisko sprzedawcy, kierownika, specj.ds. handlu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jasio w臋drowniczek
no na pewno jak sie jest po og贸lniaku, to lepiej na studia isc ja akurat zaw贸d mialem, dlatego do dalszej nauki sie az tak nie pali艂em

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przyszly Gin
Warto isc, oczywiscie ze warto zwlaszcza na medycyne. To najlepsza inwestycja. Pisza tu ze pielegniarki tuzinami sie do lozka pchaja. Ja planuje isc na medycyne i nocami pod koldra cwicze aby podolac zapotrzebowaniu za kilka lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uuuuuuuuuuuuuppppppppppi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kociareczka
jak ktos studiuje dla pieniedzy, to nie warto!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kauket
jasiu wedrowniczku na studia isc warto nie tylko dla kasy, juz nie mowiac ze po studiach tez mozesz zalozyc firme a przynajmniej po studiach nie bedziesz pisal ze firma sie kula :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wdwedqwd
ale ten co pisa艂 to pustak ja bym chociasz chciala prace za 1000z艂 :|

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
A warto studiowa膰 pedagogike wczesnoszkolna lub resocjalizacyjna albo prace socjaln膮???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marzenaaaaaa
Warto warto!!!!!!!!!!! Choc teraz jestem za granica i sprztam, wciaz twierdze ze warto!Polska nie dala mi mozliwosci pracy za godziwe pieniadz, ale mam nadzieje ze wkrotce sie to zmieni, wyksztalcenie jest wazne, dla samej siebie, to nie tylko to ze masz papierek, rozwijasz sie, a nie warto stac w miejscu.Teraz sprzatam, nie lubie tego ale coz, podszkole jezyk, zrobie cos zeby podniesc moje kwalifikacje, i choc nie da mi to gwarancji innej pracy warto probowac, nawet jesli wroce do Polski, latwiej mi bedzie, tak mysle...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Intimidator
kible juz dzisiaj wyszorowalas? nie??? to lapaj szmaty i szoruj gowna!!! :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dzieki Marzenaaaa.Intimidator to nie by艂o mi艂e napewno.Ciekawe czy Ty chocia偶 masz jakie艣 wykszta艂cenie,偶e tak piszesz.Czekam jeszcze na opinie.

Udost臋pnij ten post