Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiosna_

sposoby na bolący ząb

Polecane posty

a może ktoś udzieli porady stomatologicznej? mam chory ząb, dolna czwórka, był on kilka razy leczony, w tym ze dwa razy kanałowo i teraz nic już nie da się zrobić, ząb jest do usunięcia- teraz już tak z 5 dni mnie boli ale za nic nie chcę go wyrwać do połowy maja(mam atrakcyjny wyjazd i nie chcę w tym czasie przeżywać dyskomfortu związanego z dziurą w buzi po usunięciu zęba, ograniczonym gryzieniem itp) muszę zrobić coś z tym bólem, płuczę kanał wodą utlenioną i łykam ibuprom, to za mało, czy teraz mam iść po antybiotyk ? jakie znacie sposoby?

Gość katrolinkaaaa
z tego co wiem , mozna jeszcze zrobic reeseksje korzenia, jesli mialas leczony kanalowo ten zab

Gość ehh........
ja bym się spieła finansowo i zrobiła to szybciutko...jeszcze się jakas zgorzel zrobi, pójdzie w kość i bedzie naprawdę poważny problem...ile masz czasu?? może spokojnie zdążysz wyrwać i zamocować takie trzepienie pod implant i implant tymczasowy?? sorry ale ten ząb to czwórka i blisko przodu...ja bym wzieła nawet kredyt byle zrobić szybko i porządnie. do połowy maja jest daleko, naprawdę nie warto ryzykować zapalenia kości, zwłaszcza że ból nie jest dobrą oznaką.

tam już są zmiany w kości pod zębem, zgorzel? (nie jestem pewna czy dobrze to nazywam), ale bardzo mnie interesuje sprawa implantów, dokładnie na miejsce tego zęba planowałam zrobić implanta bo to widoczny ząb i nie wiem jak to zrobić: usunąć i potem czekać aż się wygoi? ile czasu musi upłynąc żeby móc zrobić ten implantowy wkręt w kość od usunięcia zęba, wiem że czasami usuwają i od razu robią implanta.. dodam że mieszkam w małym mieście i muszę się w sprawie tego implanta \'\'wypuścić w Polskę\'\', bo nikt na miejscu u mnie nie robi a może ktoś z Was ma implanty lub zajmuje się ich umieszczaniem i może mi podsunąc info na temat cen, zabiegu i procedury?

Gość ząb
Jeśli jest dziurka, zalej ja amolem