Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obowiązkowa przyszła mama

Czy czytacie swoim noworodkom?

Polecane posty

Gość obowiązkowa przyszła mama

Jeśli tak, to co?

Ja czytałam od kiedy dziecko skończyło pięć miesięcy. Z braku innych wczesno-dziecięcych lektur, czytałam jej Biblię dla dzieci :D

Gość bolobolo
po co czytać coś noworodkowi? nawiedzona jakaś jesteś...Do noworodka kiedy nie śpi trzeba czule mówić ,albo śpiewać , a na czytanie bajek jeszcze przyjdzie czas.....On potrzebuje twojego głosu i bliskości , nie musi to być w postaci wierszy Juliana Tuwima (na przykład) , na tym etapie równie dobrze możesz mu opowiadać o tym co ugotujesz dzisiaj na obiad , albo , że tata znów ma dziurawe skarpetki .

Gość do mądrej bolobolo
ponoć czytanie noworodkowi rozwija jego inteligencję

Ja czytałam, nie wiem czy dzieciom, czy... sobie głośno. Czytałam, to, co ja miałam ochotę poczytać, a dzieci wyglądały na zadowolone. :) Teraz tylko najmłodszemu synkowi mogę poczytać wg. swojego gustu. :) Dziewczynki mówią, że takich głupot to słuchać nie będą. :p Najbardziej lubią jednak, by im opowiadać (nie czytać) historie, które znają. :)

Gość ja też będę czytać
Od pierwszego dnia w domku :)

Gość cleo_
Nie czytałam i jeszcze nie czytam. Kiedy był zupełnie malutki starałam się jak najwięcej mówić do niego. Jak był trochę większy (mniej więcej 5 miesiąc) pokazywałam obrazki i opowiadałam co na nich jest. Krótko to trwało - mały zaraz szrpał i rwał wszystko:D