Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naiwna-szalona

zauroczona pewnym Włochem

Polecane posty

Gość naiwna-szalona
DO NapaValley hmmm.czyzby czekał mnie wieczór filmowy ??? wszytsko wskazje na to , że tak ... mam tylko mały problem - ciągleeee za małoooo czasu :))) btw- dziękuję za propozycję - na pewno obejrzę :) hmm...w sumie strona jest mi obojętna- zamierzam poszukac śladów życia - gdzie można Cię spotakć ?? ;))) do Figazmakiem Szacuneczek dla Ciebie - cieszę się, że istnieją jeszcze takie dziewczyny jak Ty :)))) żyję już troszkę na tym świecie i wiem, że piękne oczka to nie wszytsko ... może wygląd jest istotny, ale tylko przy tzw "pierwszym wrażeniu" - poźniej życie weryfikuje z kim mamy doczynienia ... tak więc dla mnie najważniejszy jest charakter - ja już tam wiem jaki powinein być mój wybranek ... i to na pewno nie musi być królewicz z bajki z workieeeemmmm pieniędzy :))))) ...więc życzę i Tobie i Twojemu meżowi aby każdy kolejny dzień był piękniejszy od poprzedniego .... :)))) jak widać internet jest naprawdę potęgą !! :) do Amanta Wszech Czasów k.odwetowa nie dramatyzuj chłopie ... nie dramatyzuj ;) :-P pozdrawiam 🌼

jako, że już nie jestem naiwna- szalona ( nooo może trochę szaleństwa jeszcze we mnie mieszka ) robię sie na \"czarno\" (dobrze, ze nie na szaro ;) )

Do madziak79 (previously known as naiwana-szalona: ah jaki swietny nick) Witam w czerni ... Calkiem ladnie Tobie! Moj Mars jest bardzo tymczasowo w stolicy a potem znowu dluga wyprawa za ta wieksza (choc nie najwieksza) wode. Aha jest tez to, ze ja widzialem Sierpien (ten 80) juz wtedy w TV. Ale jesli jestes zainteresowana doswiadczeniami w zwiazkach z obcokrajowcami to przyznaje sie, ze jestem weteranem i moge troche o tym powiedziec. Napisz jak masz ochote. Wystarczy nacisnac na czern. .. No pozostane na Ziemi na chwile bo tu jakos cieplej.

do NapaValley jak to się mówi ???\" ładnemu we wszystkim ładnie \" ;))))))) czyli mogę się do Ciebie zwracać per \" Obieżyświat\" ?? ;)))) hmmm... w gruncie rzeczy też widziałam , aleeee zdecydowanie później ;)))) bo wtedy...skakałam z dywanu na podłogę ... może to i dobrze ??? jestem zainteresowana (ahhh ta moja ciekawość świata), ale nie wiem czy powinnam być ...??? ( to be a woman ...;) ) ja wiem tylko to , że nic nie wiem .... alee cichoooo szaaaa ... w wolnej chwili wszystko Ci wyjaśnię ;))))) naciskając of course na tą głęboką czerń ;)))) ...w gruncie rzeczy też jestm ciepłolubnym stworzeniem :)

Do madziak79 (an artist formerly known as naiwna-szalona): ..hmm jestem raczej za skromny by mnie nazywac \"Obieżyświatem\" a to dlatego, ze poznalem ich w zyciu wielu i trudno mi siebie z nimi porownywac. Ale tak bylem tu i tam. Mam swoje lata. Mieszkalem w kiklu roznych krajach no i zyje teraz na stale za ta \"wieksza woda\". Mam tam swoja rodzine. Jestem tutaj na krotko ale lubie pisac po polsku w necie. Wiem tez, sporo o zwiazkach z cudzoziemkami. Wiem tez, ze poznananie kogos z innego kraju niesie wiele ciekawych i nowych doswiadczen ale i leku i uprzedzen itd. Mimo wszystko warto. Taka przyjazn lub milosc sprawia, ze czujemy sie czescia wiekszego swiata i jestesmy tak podobni do innych niezaleznie od kraju czy kontynentu. Pozdrowienia. Czy czas juz powrocic na Marsa? O ktorej ostatni samolot?

do NapaValley ... skromnosc to coś co bardzo cenię w ludziach :)))) ...i nacisnęłam na tą głęboką czerń ;))) daj spokój !! zostań jeszcze ... przecież tam jest zimnooooo ;)))))

Gość palutka87
Hejka! milo sie czytalo wasze wypowiedzi i teraz zwracam sie do naiwba-szalona, wlasnie jestem teraz w podobnej sytuacji co ty bylas, tez mi pisze mile slowka i takie tam, ze mnie kocha ze jestem dla niego wazna, ale ja sie odcianm jednak za duzo mam watpliwosci, wiadomo moze duzo pisac przez neta a okaze sie nie prawda i bedzie chcial tylko jednego, wiec nawet mu nie pisze ze cos czuje , bo nawet i tak nie jest raczej to zauroczenie bo nie pozwalam sobie na nic wiecej, tez sie chce spotkac w moim miescie ale sie zastanawiam musialabym z rodzicami o tym pogadac pewnie sie nie zgodza bo wiem jak do takich spraw podchodza i tez nie bede miala do nich pretensji bo wiem ze chca dla mnie jak najlepiej, sama nie wiem mam rok by sie zastanowic ale myslac z kazdym dniem o tym coraz bardziej rezygnuje z tego by przyjechal , bo moze sie tez okazac taki jak twoj.... Musze to przemyslec, ale jestem zbyt ostrozna zeby sie z nim spotkac.... sama nie wiem.... wkoncu on tez musi miec odwage ze przyjezdza do obcego miejsca.... ale wazna dla mnie bedzie opinia rodzicow, jestem pelnoletnia ale to i tak nie jest wazne bo boje sie ze moze byc niebiezpiecznylub cos w tym stylu... i teraz tylko same problemy, bo trzeba z rodzicami pogadac, jednak wole miec chlopaka przy sobie i wiem ze bede go znac na zywo, a nie przez internet bo w internecie kazdy moze pisac pieknie a moze nie byc to prawda...

Gość warkoz
palutka87 wiesz w Internecie poluje też pewna grupa Włochów na to aby zrobić z Polek niewolnice. A pożniej dochodzi do takich scen: olskie niewolnice we włoskich domach 2007-03-19 11:31, aktualizacja: 2007-03-20 13:01:58 6 +2 / 0 przeczytano: 964 Miałam okazję rozmawiać z Polkami, które zatrudniały się w rzymskich domach jako gosposie od wszystkiego. Na sprzątaniu i opiekowaniu się dziećmi się jednak nie kończyło. Warto przeczytać: Co kraj to obyczaj. Jak Europejczycy świętują Nowy Rok? Święto Rodziny: We Francji obchodzony jest Dzień Dziecka Minister zdrowia: pozwólcie zdjąć pracownikom krawaty Seks po polsku, czyli dlaczego tylko 14,5 minuty Cichopek otworzy jednak swoją szkołę tańca Miałam okazję wiele rozmawiać z naszymi kobietami, które, zatrudniały się w rzymskich domach jako gosposie od wszystkiego. Obowiązki bowiem kończą się dopiero wraz ze zmyciem ostatniej kropli oliwy w kuchni, po zakończeniu przez rodzinę chlebodawców tradycyjnej włoskiej, a więc późnej kolacji. Kilka godzin przeznaczonych na sen może być jednak i jest często zakłóconych przez pana domu, który chyłkiem zjawia się w pokoiku służącej. Nie na intelektualną dyskusję. Raczej na praktyczne uprawianie serdecznej, międzynarodowej więzi osobistej. Scenariusze w takim przypadku mogą być różne: służąca godzi się na wszystko bez szemrania. Czasem dostaje za to ładną bieliznę, złoty łańcuszek lub inny prezencik. Zakodowana w podświadomości włoskiego "pana" rola niewolnicy jest wypełniana również w czasach współczesnych. Jeżeli w rodzinie jest dorastający młodzieniec, współczesna niewolnica we włoskiej rodzinie służyć może do inicjacji seksualnej ukochanego syna. A również jego kolegów. Młodzi, wypasieni na śródziemnomorskiej diecie, zawierającej wiele naturalnych afrodyzjaków, dojrzewający bardzo wcześnie, odczuwają potrzeby. Wszystko odbywa się dyskretnie i po cichu. Zależnie od charakteru - niewolnica zaczyna szukać innej pracy, zaczyna wierzyć w mętne obietnice poprawy losu, zakochuje się w "panu" lub "paniczu", albo... podnosi wrzask na całe palazzo. W takim momencie dopiero wkracza do akcji pani domu, małżonka i matka. Co robi? Najpierw z wielkim oburzeniem "dowiaduje się" o zberezeństwach. Synowi - pobłażliwie wybacza. Krew nie woda. Mężowi robi wrzaskliwą awanturę. A służącą z miejsca wyrzuca z pracy. Bo żadna cnotliwa (hahaha) rzymska matrona nie będzie tolerować w swoim domu puttany. Mogą się rzecz jasna zdarzyć nieco odmienne w szczegółach sytuacje. Czasem pani domu woli o niczym nie wiedzieć. Szczególnie jeśli rzecz dotyczy syna. Ostatecznie służąca też ma swoje naturalne potrzeby i jeśli akceptuje taki stan rzeczy, to jej sprawa. I tak to się kręci. Od czasu do czasu dochodzi jednak do dramatu. W 1998 roku przeleciała raz jeden w dzienniku wieść mrożąca krew w żyłach: piękna Polka pracująca w Neapolu, zakochana w przecudnej urody włoskim amancie, w piątym miesiącu ciąży wyraziła chęć powrotu do kraju i urodzenia włoskiego dziecka na polskiej ziemi. Amant - mąż włoskiej żony i ojciec włoskich dzieci – nie zgodził się na to. Aby całkiem wybić z głowy zbuntowanej kochance głupie pomysły - w czasie niedzielnego spaceru ulicami Neapolu oblał ją benzyną i podpalił. Kobieta konała w szpitalu dwa tygodnie. Sprawcę ujęto, ale więcej wiadomości telewizja nie podała. Odwieczna mentalność młodego samca w czasach dobrobytu materialnego znajduje nowoczesne środki ekspresji. Chyba robi to co zawsze, ale ma nowe możliwości wydawania godowego ryku - internet, komórka, film. To przecież sposób na zdobycie większego terytorium. http://www.wiadomosci24.pl/artykul/praca_za_granica_polskie_niewolnice%20%20_we_wloskich_domach_22398.html

Gość palutka87
wiec dlatego nie ufam mu, i mam nadzieje ze mu sie znudzi nawet nie przyjedzie, teraz to uwierzylam bardziej w siebie i bede szukac wsrod polakow fajnego chlopaka:) wybieram sie za 2 tyg na impreze i bede podrywac ile wlezie:D:D:D:D hehehe dzieki za wszystko buziaki;)

Gość obieżyświat
Polacy lubią kreować stereotypy. Na własnym podwórku. Łatwo rzucić tego typu ziarno na podatny grunt. Ono szybko wzrośnie pięknym stereotypem. Tylko ciężej taki chwast potem wyplewić. A potem sami się gubimy w ich gąszczu. Według Normana Goldmana (\"Wstęp do socjologii\") stereotyp, to sztywne poglądy grupy ludzi, które sprzeciwiają się zmianie, nawet jeśli ich błędność jest oczywista. Do czego zmierzam? Otóż znam, jedno takie ziarna zakażone. Kobiety w Polsce są dyskryminowane, gnębione i wydelegowywane \"do garów\" Znam sporo kobiet, którym bez problemu mogę buty wyczyścić. Za kompetencję i siłę przebicia. Jeśli zaradne i uwielbiane Polki są dyskryminowane, to aż strach pomyśleć, w jakim piekle żyją Włoszki. Liczba kobiet w Polskim parlamencie wzrosła najgwałtowniej w całej UE. Jesteśmy pod tym względem w czołówce. Stolicą włada Hanka Walz. I teraz już nawet nie wiem, czy Donald nie jest szyją. Polki są dyskryminowane na rynku pracy Polki są na 19 miejscu wśród narodów najczęściej dyskryminowanych w pracy. Gorzej od nich są traktowane Greczynki i Włoszki. Warto walczyć o swoje prawa! Choć na co dzień często dostrzegamy oznaki dyskryminacji kobiet, okazuje się, że przepaść ekonomiczna między Polkami a Polakami nie jest dramatyczna. W Gazecie Wyborczej, która powołuje się na najnowszy ranking Światowego Forum Ekonomicznego z Davos, czytamy, że Włoszki i Greczynki mają znacznie gorzej. Kryteria w rankingu Ranking Światowego Forum Ekonomicznego odejmuje niemal 60 państw. Badacze brali w nim pod uwagę 5 kryteriów: - czy kobiety otrzymują te samą płacę, co mężczyźni na tych samych stanowiskach; - czy mają równy dostęp do rynku pracy; - czy mają taką samą reprezentację, co mężczyźni w strukturach władzy i administracji; - czy mają identyczny dostęp do edukacji; - czy są objęte taką samą opieką zdrowotną i socjalną. Państwa liderzy W skali od 1 do 7 pkt. najwyżej plasują się mieszkanki krajów skandynawskich - Szwedki (ponad 5,5 pkt.) Finki (trochę ponad 5 pkt.), a także Norweżki, Islandki i Dunki - czyli obywatelki krajów, które mają bardzo liberalne społeczeństwa, chronią prawa mniejszości i mają wszechstronny system opiekuńczy. Polki dostały 4,36 pkt., co dało im 19 pozycję. To najwyżej wśród nowych członków Unii Europejskiej, jeśli nie liczyć Litwy, Łotwy i Estonii, które zbliżają się już do skandynawskich wzorców. Miejsce Polek byłoby wyższe, gdyby nie nasze restrykcyjne prawo do aborcji oraz gorsza opieka zdrowotna i społeczna. W pierwszej dziesiątce są jeszcze Nowa Zelandia, Kanada i Australia oraz największe kraje UE - Wielka Brytania i Niemcy. Dopiero na 13. pozycji -za Łotyszkami i Litwinkami -znalazły się Francuzki. Dalsze pozycje Dalekie miejsca zajęły państwa z ugruntowaną \"kulturą patriarchalną\" - Malta (43 miejsce), Włochy (45 miejsce) i Grecja (50 miejsce). Stawkę zamykają mieszkanki państw muzułmańskich - Turczynki i Egipcjanki - grubo poniżej 3 pkt. W porównaniu z sytuacją kobiet na rynku pracy w innych krajach Unii Europejskiej, kobiety w Polsce charakteryzują się niższym wskaźnikiem zatrudnienia. Do krajów, które mają zdecydowanie wyższe wskaźniki zatrudnienia kobiet niż w Polsce należą: Dania, Szwecja, Niderlandy, Wielka Brytania, Finlandia, Portugalia, natomiast we Włoszech, Hiszpanii i Grecji wskaźniki zatrudnienia kobiet są znacznie niższe. W krajach Unii Europejskiej stopa bezrobocia kobiet jest niższa niż w Polsce. W roku 2006 w Hiszpanii, Grecji, Włoszech i Finlandii odnotowano wyższy poziom stopy bezrobocia kobiet niż w pozostałych krajach Unii Europejskiej. W Polsce, podobnie jak w krajach Unii Europejskiej, stopa bezrobocia kobiet była wyższa niż mężczyzn. Jednakże polskie kobiety częściej niż mężczyźni były zagrożone bezrobociem długotrwałym, podczas gdy w krajach Unii Europejskiej bezrobocie długotrwałe dotyczyło w większym stopniu mężczyzn. Jak Wasz sumienie choć troszkę ruszyło może zminusować autora tego postu. . A co! Nie będzie Wam więcej wypominał! Pozdrawiam serdecznie.

Gość obieżyświat
we Włoszech istnieje coś takiego jak Ideologia wielokulturowości, tzn. ślepa tolerancja w stosunku do jakiejkolwiek kultury i tradycji niszcząca tożsamość europejską a przede wszystkim znosi prawa człowieka, a w szczególności, prawa kobiet. Pierwszorzędnym przykładem jest wzrastająca tolerancja we Włoszech w stosunku do poligamii. W teorii, poligamia jest zakazana we Włoszech i w Europie. Jednak zdarza się coraz częściej, że w imię wielokulturowości, muzułmańscy imigranci są zarejestrowani jako poligamiści na europejskim kontynencie: jeżeli mężczyzna jest muzułmaninem i ożeniony jest w swoim kraju pochodzenia z czterema żonami, możemy to tylko zaakceptować jako dany fakt. Wszystko to jest przeciwko europejskiemu prawu i konstytucji, która popiera monogamiczne rodziny, ale w imię źle pojmowanego szacunku dla kultur, każde rozwiązanie uważane jest za akceptowalne. We Włoszech, niektórzy konstytucjonaliści, przez wzgląd na pozostawienie ludziom wyboru w tym temacie, sugerują że tylko jedna partnerka będzie uznawana za żonę, podczas gdy pozostałe będą traktowane jako konkubiny: unormowałoby to sytuację różnych muzułmanów, którzy posiadają żonę w swoim kraju pochodzenia i biorą nową we Włoszech. Inni rozważają rozdzielenie pomiędzy ślubem cywilnym (w Urzędzie Miejskim, tylko z jedną żoną) a ślubem religijnym w meczecie, gdzie można by świętować poligamiczne małżeństwa. Naturalnie, by móc to zrobić, proponują oni, że nie będzie się czytać artykułów włoskiego kodeksu cywilnego, które wspierają monogamie i równość mężczyzn i kobiet. Podobny trend rozprzestrzenia się w Grecji. W niektórych regionach, gdzie muzułmanie są większością, rząd zaakceptował zasadę, że rządzą się oni sami według swoich norm. I tak więc, w Atenach poligamia jest zakazana, ale w regionach muzułmańskich jest dozwolona, znowuż w imię szacunku dla kultury. Wielokulturowość czyni wiele zniszczeń. Najpierw jeżeli odniesiemy się do zdrowego rozsądku: jeżeli mężczyzna jest ożeniony w Senegalu z jedną kobietą a we Włoszech z drugą, nie może być to zdefiniowane jako monoginia. Przestępstwo pozostaje przestępstwem, obojętnie czy jest popełnione we Włoszech czy za granicą. Takie triki są właściwie sposobem pokazywania luk prawnych dla poligamii. Dlatego jeżeli Włoch chce mieć więcej niż jedną żonę, wszystko co musi zrobić to tylko przejść na islam. Jednak wielokulturowość przede wszystkim niszczy godność kobiet. Poligamia we Włoszech jest zakazana dlatego, że stoi w sprzeczności z zasadą równości kobiet i mężczyzn. Dla islamu również użytecznym byłoby popieranie tej zasady. W islamskim społeczeństwie kobiety nie mogą być poligamiczne (tylko mężczyźni mają to "prawo"). To samo ma miejsce przy rozwodzie, który jest dozwolony mężczyźnie, ale nie kobiecie, która jakkolwiek może poprosić swojego męża by się z nią rozwiódł. Popieranie monogamii jest dlatego drogą naprzód na ścieżce ogólnego wysiłku na korzyść praw kobiet. W krajach Europy Zachodniej, w Szwecji, Holandii, Belgii rozpoczyna się dyskusja nad prawnym zalegalizowaniem poligamii. Bo skoro w niektórych państwach dopuszcza się możliwość związków homoseksualnych (rozumianych jako pełnoprawne małżeństwa), przyznaje się im prawo do posiadania potomstwa, to dlaczego nie dać takiego prawa związkom poligamicznym? Pytanie tylko, jak silne okażą się teraz naleciałości kulturowe? Zdaniem naukowców, w Europie dotąd brakowało uzasadnienia społecznego dla poligamii. - Ale już od lat obserwuje się pewien kierunek zmian. Gwałtownie spada dzietność. I to w krajach, np. we Włoszech, Francji, które dotąd uchodziły za ostoję tradycyjnego modelu rodziny, wielopokoleniowej, z gromadą dzieci - mówi prof. Zbigniew Drozdowicz, filozof i kulturoznawca. - Nie ma, jak jeszcze jakiś czas temu, jednego, wspólnego dla całej Europy modelu rodziny. Taka sytuacja sprzyja związkom poligamicznym. A stąd już tylko krok do stwierdzenia, że w krajach postępowej Europy wcześniej czy później będzie musiało dojść do legalizacji poligamii. Bo skoro coraz częściej zgadzamy się na związki homo- i biseksualne, to czemu przekreślać poligamię? Szczególnie gdy obie strony są za... - Usunięcie prawnego zakazu bigamii znacznie uzdrowiłoby sytuację, zmniejszyło poziom hipokryzji. Trzeba do tego dodać, że w tejże Europie Zachodniej dyskutuje się także o zalegalizowaniu pedofilii. Są nawet stosowne organizacje i kluby osób, ujawniających takie skłonności. Jak na razie, nie słychać jeszcze o dyskusji na temat legalizacji nekrofilii, ale to faktycznie bardziej skomplikowany problem. W grę wchodzą bowiem np. przepisy sanitarne i porządkowe - skąd brać zwłoki do takich "ceremonii", czy z wykopów, czy jeszcze z kostnicy? Nie będę Cię już dalej męczył, więc na koniec proszę Cię abyś trochę pomyślała za czym coś napiszesz .Pozdrawiam serdecznie