Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sioszczyczka

Zwierzakomaniaki, jaką papużkę najlepiej kupić?

Polecane posty

Gość sioszczyczka

Nie musi być papużka. Chodzi o jakiegoś ptaszka, ale z wiadomych przyczyn w temacie tu tego raczej nie napiszę ;). Chciałabym kupić bratu na 15, tylko nie wiem jakiego. CHciałabym żeby był jakiś ładny, ale żeby było z nim jak najmniej problemów. Słowem, nie za drogi, żeby za bardzo nie brudził, nie 'piórzył' bo mama ma alergie.. łatwy w opiece

Gość sioszczyczka
nikt nie wie?

Gość gfds
a brat przynajmniej chce? najpierw się go zaptaj :P bo jak nie będzie chciał to co? wyrzucisz papiżkę? :P pozdro

Gość sioszczyczka
oj chce chce. 100% :)

Witam, może być problem z alergią mamy...papuzie piórka frówają dosłownie wszędzie...cokolwiek byś nie robiła :P.

Gość kup lepiej rybki

Gość sioszczyczka
kurcze, właśnie tak jest ze wszystkimi ptakami? Mam już psa, więc aż taki wielki problem to by chyba nie był ale wolałabym żeby aż tak wszędzie to ten puch nie leżał :P

kup mu nimfę:) jest to milusia papuzka- jesli kupisz samiczke, to bedziesz ja mogla przytulac glaskac, to bedzie tak pieszczocha (wiem, bo mialam 2:P), a jesli kupisz samczya, to jak go nauczysz, to bedzie Ci ladnie gwizdal rozne melodie:) Moja papuzka, kiedy jej sie otworzylo klatke, to zawsze zanim wyszla zrobila kupke;) albo gdy siedziala sobie w innym pokoju na tam patyku przymocowanym do sciany, to kiedy ja sie zawolalo, to przyleciala, a poprzedzala to świergotem czy jak to tam nazwac:P ogolnie papuzki te sa bardzo fajne, wiec goraco polecam!:D a tu masz fotki: http://www.foto.papuzki.webd.pl/galeria/nimfy/nimfy.html

nimfa to ptak z charakterem....żeby oswoić musisz kupić naprawdę młodą papużkę....ja miałam pecha-mój Kubuś był znajdą i był już stary więc nie dał się oswoić.....

ja mialam 2-jedna odziedziczylam i byla juz oswojona,a druga mialam od malego:) dodam jeszcze, ze papuzka kosztuje gdzies tak 40- 50 zl;)