Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo zmartwiona

Trądzik a basen.

Polecane posty

Gość bardzo zmartwiona

Niestety ale od 8 lat walczę z trądzikiem, czasem wysyp jest bardzo silny, mam też czerwone blizny, podkład zakrywa wszystko, ale boję się jak sobie poradzę podczas zajęć na baseni. O ile mi wiadomo będę tam musiała zanurzać głowę, prawda?? Obawiam się, że spłynie mi makijaż, nie chciałabym zmywać podkładu przed basenem, a nakładać po basenie, bo pewnie nie miałabym ku temu warunków. Wstydzę się pokazać ludziom na oczy, coraz bardziej się tym martwię. Nie chciałabym rezygnować z zajęć na basenie, ale nie wiem co mam zrobić. Poradźcie coś bo zwariuję. Da się uniknąć całkowitego nura??

Gość To ja Hela
Dla mnie to też jest problem. Nie mam aż takiego wielkiego trądzika, ale zawsze są jakieś czerwone grudki i plamki. Kiedyś uwielbiałam pływać, ale musiałam zrezygnować, bo wstyd przed pokazaniem się ludziom był większy. To sprawiło, że od 4-5 lat nie byłam już na basenie. W tym czasie no może tak 2 razy byłam, ale nigdy nie zanużyłam się cała (z twarzą), żeby podkład mi nie spłynął. A dodam, że uwielbiam też nurkować. Dlatego przestałam chodzić na basen, bo co to za przyjemność, gdy co chwilę trzeba uważać, żeby ktoś Cię nie pochlapał, albo coś. Wiem, że to chore, ale co mam zrobić. Zajrzyj też na topik pt. Mój chłopak jeszcze nigdy nie widział mnie bez makijażu. Tam są poruszane podobne problemy.

Gość bardzo zmartwiona
Dzięki za odpowiedź. Niestety sama będę musiała się z tym uporać. Wiem, że sporo osób ma taki problem, ale Ci których ja dostrzegam trądziku nie mają. Czasem też nie jest źle, ale wiem, że mogą być momenty w których trądzik będzie silny, a basen to mimo wszystko godzina maczania twarzy w wodzie. Pomyślałam, że wejdę do basenu z podkładem, a podczas brania prysznicu umyję twarz antybakteryjnym żelem i znowu nałożę podkład:P:(

dziewczyny.. nie wiem czy plywanie z podkladem jest takie sluszne.. juz nawet nie mowie o wodzie.. ale kurcze, jak to bedzie wygladac? bedziecie sie strasznie bac ze ktos was ochlapie, ciagle bedziecie uwazac na ten makijaz itd...machniecie mocnije reka i znow strach ze zaraz fala wam zmyje makijaz...a jak juz woda dotknie ten makijaz to co? znow strach ze zaraz sie jakies smugi i dziwne plamy pojawia...moze zrobcie inaczej, poprostu plywajcie caly czas z glowa w wodzie, tam nikt sie nie bedzie wam patrzyl na twarz itd...czyli plywanie kraulem, zabka kryta itd ;) mi np basen pomogl na tradzik na plecach itd.. poniewaz chlor ma dzialanie antybakteryjne i poprostu lepiej po basenie mi skora wyglada :P pozdrawiam

Gość bardzo zmartwiona
Nie wiem czy pływanie bez podkładu byłoby taką świetną sprawą. Przed wejściem do basenu musiałabym zmyć podkład, po wyjściu z basenu nakładać go ponownie. Poza tym nie robię tego co chcę, ale to co każe mi nauczycielka, a nie uśmiecha mi się patrzenie na nauczycielkę mając czerwoną buzię. Poza tym przed wejściem do basenu nie biorę prysznicu musiałabym przy wszystkich myć twarz żelem.

Gość abla
hehe mam identyczny problem, dlatego własnie nie chodzę na basen, po prostu zrezygnowałam z tych zajęć i koniec kropka, ścigają mnie na korytarzu, ale co tam. Nie chcę pokazywać swojej czerwonej twarzy światu. I koniec kropka. No, ale żeby nie mieć bani chyba jednak będę musiała się przełamać. W pierwszym półroczu załatwiłam sobie zwolnienie, ale teraz już nie da rady. Pozostaje zacisnąć zęby, zapomnieć o trądziku i iść na basen świetnie się bawić! Bez podkładu i innych mazideł!

Gość abla
No albo modlić się o powrót gładkiej cery!

Gość bardzo zmartwiona
Z basenu nie chcę rezygnować. Uwielbiam pływać i chciałabym nadal to robić. Latem na plaży zimą na basenie pływam z podkładem, ale nigdy nie zamaczam głowy, na zajęciach w-f niestety będzie to niemożliwe.

Gość abla
Kurde, to troche głupie, wiesz? Moze jednak zmywaj podkład podczas zajęć na basenie. Bo wiesz co? Ja doszłam do takeigo wniosku, że przecież nawet jeśli masz całą tapetę na twarzy, nawet jeśli zrobiona jest niewiadomo jak cudownie, to i tak w świetle dziennym widać, że masz trądzik. Bo w sposób idealny nie da się tego ukryć. Więc z tego wniosek jaki? Każdy i tak wie, że masz problemy z cerą (chodzi mi głownie o Twoje otoczenie). Więc może czas zacząć nie maskować tego, bo to i tak w pewnym sensie mało daje..... Dobra wiem, trochę plotę. Ale po prostu chcę Cię namówić do tego żebyś na basenie nie miała żadnych pudrów, fluidów, korektorów ani nic z tych rzeczy na twarzy. Tylko cieszyła się ze spokojnego pływania

Gość abla
hehehe byłam wystarczająco przekonywująca? :D

Gość bardzo zmartwiona
W chwili obecnej nie mam silnego trądziku tylko czerwoną skórę, blizny, ale przestałam stosować tabletki anty i jak to zwykle bywało w moim przypadku spodziewam się nawrotu. Gdybym wyglądała tak jak teraz to jeszcze pół biedy, ale jeśli chodzi o silny trądzik to nie wiem jak będzie. Przekonałaś mnie:P ale i tak czeka mnie czasochłonne zajęcie. Najpierw zmywanie tapety przy wszystkich, basen, a potem znowu nakładanie. Basen nie zawsze będzie pierwszy więc tapetę muszę mieć nałożoną do szkoły. Nie wiem jak w Twoim przypadku, ale mi podkład naprawdę pomaga, różnica jest ogromna nawet w świetle dziennym. Bez podkładu jestem czerwona, mam takie placki na twarzy, a po nałożeniu podkładu jest w miarę ok.

Gość O masz.
Dlaczego, przy wszystkich zmywanie? Co tam nie ma jakichś ustronnych miejsc w szatni? Jakaś ubikacja? Lub coś w tym rozaju. Dasz sobie radę :P Wierzę w Ciebie! :D Hmmm... no mi nie pomaga zbytnio, nie wiem może używam dupnego make-up'u, cholera wie.... jak mam czerwone blizny takie średnio schodzące to jeszcze da radę, można je zakryć, ale jeśli świeże, to już porażka. To jest tak, że kiedy nakładam na nie tapetę to się robią w moim odczuciu takie wyróżnione, tak czy siak mają inny kolor niż skóra! O! Hmmm, no ale zawsze to wyglądam inaczej, znaczy się lepiej niż bym miała wyjść tak na żywca, bez niczego na twarzy. A powiedz mi, bardzo zmartwiona, czego używasz do maskowania trądziku? Jaki fluid? Korektor?

Gość tet
no jasne. "NIE BIORĘ PRYSZNICU PRZED BASENEM". a później się dziwią, że woda brudna, że syfy wyskakują...popatrz na tego gościa, co grzebie w śmieciach koło twojego bloku. i pomyśl, że on- tak jak ty- NIE MYJE SIę PRZED WEJśCIEM NA BASEN. smacznego.fuj.

Gość bardzo zmartwiona
Do tet Prysznic biorę rano w domu, jakoś nie zauważyłam, żeby ktoś przed basenem brał prysznic, ale skoro Ty tak robisz to może też spróbuję. Woda w basenie jest regularnie czyszczona, basen w którym ja będę pływać jest oznaczony certyfikatem. Jeśli będzie polecenie, że mamy się prysznicować przed basenem to ok, zrobię to, lubię się myć:P W większość szkolnych toalet jest tak, że są trzy umywalki i następnie toalety, gdybym zmywała podkład w umywalce to rzeczywiście osób będzie sporo. Używam podkładu MF Lasting Performance, do tego sypki puder Privi, z góry zaznaczam, że akurat teraz nie mam trądziku tylko blizny, czasem wyglądające jak trądzik różowaty. Jeśli chodzi o pryszcze to niestety ciężko zamaskować je podkładem, można ujednolicić cerę, ale i tak coś będzie wystawać:( Droższe podkłady w stylu LRP czy Vichy idealnie kryją, ale po kilku godzinach tworzy się maska. Poza tym często z tłustej cery mam cerę skrajnie suchą, niestety po umyciu twarzy żelem będę musiała przetrzeć twarz tonikiem, posmarować się kremem, poczekać aż ten się wchłonie i dopiero potem podkład, czasochłonne zajęcie. Ale niestety ludziom na ulicy bez podkładu się nie pokaże:(

Gość abla
MF Lasting Performance, a w jakiej to jest cenie? Bo poszukuję czegoś dobrego, bo to co mam jest niepodobne do niczego. Ani to nie kryje dobrze i tak jak mówisz... zawsze coś wystaje. I już po jakiejś godzinie cera robi się ochydna. Echhh....

Gość szyszunia16
ja tam mam pryszcze i luzz i mam basen hehe:) nie przejmuję się olej to i jusz :P

Gość moze inna
Jak sie wstydzice myc twarz i cialo przed basenem co dla mnie jest dziwne to sa chusteczki do demakijazu i w toalecie mozna twarz oczyscic. Inna sprawa nie chcialabym wiedziec ile osob razem ze mna plywa w jednym basenem z makijazem i brudzi wode. blee okropne jestescie.