Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic-smiesznego

śmierdzące giry

Polecane posty

Gość smród
up, bo tez mam ten problem i jestem ciekawa co robic :/ a jesli to grzybica ?

Gość efka2
Mój mąż też miał ten problem i pomógł krem ,,lamisilat\"(kupić można w aptekach).Na wyjeździe pożyczał krem koledze któremu też śmierdziały stopy(kolega jest metroseksualny a nie mógł sobie z tym poradzić) .Polecam ,odkąd zaczął stosować zero smrodu.

Gość etoil
na rynku jest mnostwo preparatow do stop, ktore zapobiegaja nadmiernemu poceniu sie, sa przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. jesli chodzi o buty ja polecam wkladki zapachowe lub dezodoranty czy tez domowe metody na smierdzace buty: wysypac na noc soda oczyszczona lub umyc wacikiem namoczonym w spirytusie salicylowym. a na przyszlosc: zadnych sztucznych skarpet ani butow. to powinno zadzialac :)

Gość machoo2
']

Gość machoo2
No dobra, sorka, jest taki preparat podobny do soli, wsypuje się do butów i 3 miechy spx. Znalazłem w Koninie na giełdzie.

Gość ewczypon
Ja znam siebie i koleżanki i wiem że żadne rajstopy nylony pończochy i podkolanówki nie powodują smrodu ja znam koleżanke której śmierdzą stopy przez skarpetki bawełniane i stopy gołe a nylon czyli rajstopy są normalnym zwykłym okryciem stopy i sexownym mój facet zawsze z chęcią piesci moje stopy odziane w rajstopy poliamidowe i nylonowe po całym dniu i mówi że jest normalny podnietliwy zapach.

Gość moniqa01
a ja mam taki peeling do stop o takim ladnym zapachu... mmm ;P :P hehe

Gość joleczka202001
A nie przyszło ci do głowy, żeby sobie takie specjalne antybakteryjne skarpetki kupić? Ja mojemu kupiłam i koniec ze smrodem i kłótniami o cuchnące skarpety. Już teraz innych nie nosi tylko te antyzapachowe. Zajrzyj sobie na www.skarpetkowo.pl i tam jest tego od metra różniste i sportowe i cienkie. Ceny mogłyby trochę niższe być, ale za święty spokój ze smrodliwymi stopami to i tak uważam że warto. I po praniu ta antyzapachowość nie znika, więc to też ważne że nie jakieś jednorazówki.

Gość b66
też miałam taki kłopot. tydzień temu zaczęłam używać mydła antyseptycznego Medycyna Arabska ANTiSEPTIC i jak ręka odjął. Myję 2x dziennie całe ciało, stopy również i żadnych brzydkich zapachów. Jestem w szoku. Polecam na stronie www.lauro.pl Oto ulotka MEDYCYNA ARABSKA Z POMOCĄ DLA CIEBIE – NATURALNE MYDŁO ZDROWOTNO-LECZNICZE WARDI SHAN ANTISEPTIC Mydło antyseptyczne, antybakteryjne Główne składniki i olejki: Oliwa z oliwek, olejek migdałowy, olejek rycynowy, orzeszki ziemne, propolis i zioła minerały. Ta formuła mydła zawiera składniki uważane za najsilniejsze naturalne sterylizatory bakterii i grzybów. Mydło jest idealne do dezynfekcji ciała i rąk. Doskonałe w podrózy, kontakcie z zanieczyszczonymi przedmiotami życia codziennego. Działanie: 1. Mydło dokładnie i głęboko oczyszcza skórę. 2. Zapobiega namnażaniu się bakterii na skórze. 3. Likwiduje swędzenie skóry 4. Działa jak naturalny dezodorant – pozostawia na skórze delikatny zapach i działa antyseptycznie. 5. Zmniejsza reakcje alergiczne np. Przy egzemie 6. Usuwa martwy naskórek. Zastosowanie: Namydlić twarz i ciało mydłem, pozostawić 1-2 minuty i spłukać. 100% NATURALNE Mydło nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, oraz składników syntetycznych i farmakologicznych Wyprodukowano w Syrii Waga 100g

Gość AGNESssss
Pachnace stopy dobrze ci radzila i posluchaj tej rady to rzestana ci nogi smierdziec a nie wierze ze ja posluchalas i wywalilas wszystkie buty smierdzace Kupilas sobie nowe buty ktore nie smierdzialy ale wystarczy ze przyjdziesz do domu zalozysz kapcie smierdzace a potem znowu te nowe buty to znow bedza te nowe smierdzialy Musisz tak zrobic jak ci pachnace nogi radzila wszystkie to wszystkie obuwie wywal i zacznij od nowych skorzanych i bron Boze nosic elastyczne ponczochy Nos tylko bawelniane skarpetki i wsypuj do nich talku zapachowego albo poprostu troche maki ziemniaczanej jesli dostosujesz sie naprawde do tego to problem bedziesz miala z glowy

Gość paweł kolpach
koniecznie przestań nosić bawełniane skarpetki tylko rajstopy z nylonu bo powiązanie bawelnianych skarpet z grubym butem to smród .

Gość AnonimekD
witam mialem niedawno problem smierdzacych stop to jest poprostu straszne:/ nigdzie nie mozna pojsc bo zaraz osoby w twoim otoczeniu pociagaja nosem i dziwnie sie gapia ... no w sumie im sie nie dziwie ... w autobusie czy w tramwaju tez masakra a juz nie mowie o sciaganiu butow!!! poszedlem do dermatologa i eureka!!zapisalam mi krem o nazwie URO KREM (okolo 30zl) smaruje sie stopy 2-4 dni i nogi sie nie poca wogole!!!

Gość wreszcie
TO grzybica jest winna ale na to prosta rada iść do apteki i kupić lamisilan lub daktarin a jak ktoś che może porosić w aptece o coś tańszego ale i dłużej trzeba czekać na konic problemu

Gość KochaneSłonko
nogi brzydko pachną? - wynika to z naszego trybu życia i odżywiania. jedzenie w pośpiechu fast foodów, \"monotonne\" nieurozmaicone posiłki, niedobór niektórych witamin w organizmie, spożywanie zbyt dużej ilości mięsa i za małej ilości warzyw. wszytko to przyczynia się do \"zakwaszenia\" organizmu, niezdrowe substancje muszą być jakoś wydalane z organizmu, akurat być może w ten sposób. Polecam przeprowadzenie diety oczyszczającej organizm, jakieś warzywka dużo wody mineralnej, urozmaicone posiłki :) mi pomogło :)

Gość fafulka
mój dziadek sypał sobie do butów kwas borny.najpierw częsciej , później coraz rzadziej . moczył tez nogi w roztworze. i w sumie po tych zabiegach mu przeszło.może warto spróbować? to aż takie kosztowne nie jest

Gość kapec
Ja tez mam taki problem jak Wy. Szukalem na forach cos o tym i wreszcie znalazlem ten temat. Thx za rady na pewno zastosuje sie do Waszych wskazowek ;]

Gość doctor 2000
trzeba naparzyc garsc szałwi tzn zerwac albo suszoną zalac wrzatkiem i kilka minutek podgotowac na malutkim ogniu potem ten wywar nalac do miski(do moczenia nog) z ciepla ale przegotowana woda i moczyc ze 20 min. zabiego powtarzac co tydzien chyba ze nie bedzie pomagalo to czesciej ;D nie wiem czy ten sposob pozwala na pozbycie sie smrodu raz na zawsze.

jak chodzę w zwykłych butach to śmierdzą muszę mieć ze skóry wtedy nie śmierdzą mi stopy

Gość kawasokiherbatki
najtańsze i sprawszone lekarstwo to KWAS BOROWY w saszetce (bez recepty w aptece ),umyć nogi i małą szczyptę wsypać do skarpet i pochodzić w tych skarpetach parę godz buty wyczyścić albo poprać ,pomaga po pierwszym razie za jakieś parę dni powtórzyć ,Mojemu mężowi tak śmierdziały że zaczął wpadać w depresje wstydził się gdziekolwiek wychodzić,pomogło po pierwszym razie od 15 lat ma spokój,

Gość tritititi
mi też dryfią giry, nawet w japonkach :/ najlepiej co jakiś czas wsadzić buty w woreczku na noc do zamrażarki, żeby bakterie wyginęły, bo to one są odpowiedzialne za smród

Gość Smrodek
W sumie to ja mam podobny problem. Jakoś po ojcu odziedziczyłem potliwość - mocno się pocę na całym ciele i pod pachami, miewam często spocone łapy. Akurat ze stopami, mimo poczenia się, można wyeliminować smród. W moim przypadku pomaga zmiana wkładki ze sztucznego syfu na skórzaną. Może i wam pomoże.

Gość a gdzie mozna kupić
skórzane wkładki i ile kosztują? zgadzam się, że potliwość nie oznacza smrodu, dbam o stopy i są mokre, bo niestety taka już moja natura, ale nie śmierdzą

Gość neszi
a ja po zdjęciu buciczków myję stopy mając rajstopy na nogach, nawet będąc w gościach - trza mieć mały ręczniczek w torebce- w sekundę schnie i nic nie smierdzi. A śmierdzace buty można załatwic sodą oczyszczoną - nasypać do buta na noc i rano odkurzaczem wyciągnąć. Robię tak z kozakami i sportowymi. Soda tak jak zamrażarka tłucze bakterie odpowiedzialne za smród.

Gość Nobek 1
łahahaha śmierdzącostopi ludzie :P

Gość rdwerw
najlepiej to chodzic bez butow, bo to blokuje oddychanie stopy... nie uzywaj zadnej chemi, uzywaj wyłącznie naturalnych sposobów jak najczęściej gołe stopy!

Gość nomaszcilos
W ostatniej weekendowej gazecie Wysokie Obcasy też właśnie przeczytałam o tym sklepie co mówiliście www.skarpetkowo.pl i ryzyk-fizyk zamówiłam dla męża te cud skarpetki. Już mam doooooooosyć wiecznych walk o zapachowe bomby jakie mi znosi do domu co wieczór (choć jest czystym i zadbanym facetem generalnie). Dam znać jak wypadły testy antysmrodowe :D

Gość loliloli
i jak wypadły testy? :)

Gość lamisilat
ile kosztuje?