Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic-smiesznego

śmierdzące giry

Polecane posty

Gość nogi
wymyjcie nogi w wódce -to sposób mojego taty naprawdę skuteczny

Gość nogi
mąż też stosował i problem się skończył

Gość nomaszcilos
No to melduję. Niewiarygodne ale pomogły mojemu te skarpetki cudowne ze Skarpetkowa o których wcześniej pisałam, że w Wysokich Obcasach o nich wyczytałam. Po praniu nie zatracają smrodobójczych właściwości :D Nie wiem na czym to polega, jedne mu ze srebrem kupiłam a drugie zwykłe, ale działają jednakowo, tzn. neutralizują wszystko bo nie śmierdzą jak przychodzi do domu i zdejmuje buty. Cenowo do wytrzymania, tak jak zwykłe mniej więcej, z tym że te ze srebrem droższe trochę. W sumie jednak tanim kosztem skutecznie problemu się z domu pozbyłam :P

Gość ale kanał
Ten sposób z wódką jest dobry. Kiedyś na kanale Discovery w programie Pogromcy Kitów był taki odcinek, że po wódce przestawały facetom śmierdzieć nogi (a zaczynały im pachnieć tyłki - szczególnie przedstawicielek drugiej płci).

Gość oldarda
czy napewno to działa? Ktoś to testował?

Gość Izura
Sprobuj moczyc je w szałwii, takliej jaką płuczesz gardło jak boli. Na miske wez jakies 5 torebek. Mi pomoglo

Gość dorkaass
A co z tą miedzią?

Gość srebe_rko
wywalic wszystkie smiedzace buty i zrezygnowac na zawsze z nylonow, może nie poca sie w nich bardzo nogi ale zatrzymuja nieprzyjemny zapach i dopoki z nich nie zrezygnujesz to zaden zpowyzszych sposobowci nie pomoze. Znam z autopsji, teraz dostosowuje obuwie do mozliwosci noszenia cienkich bawelnianych skarpetek i niema zadnych zapachowych efekow ubocznych, dodam ze kiedy juz musze zalozyc nylony zawsze pojawia sie ten nieprzyjemny zapach, nawet jesli sa to rajstopy dobrej jakosci:(

Gość ....finka
Dodatkowo oczyscic NERKI.

Gość teściowaaa
masz rację. Wywal wszystko co już prześmierdło (wszystkie buty). Skarbetki bawełniane zacznij używać. Możesz jakiś środek dodać. Na górze reklama jest jakaś nie wiem czy to dobre, ale coś tam sobie używaj dodatkow. Myj często nogi w misce z mydłem i cytryną.

Gość dorka-potworka
Wymocz giry w formalinie. ze 100 ml formaliny na małą miskę wody, potrzymaj z 5-10 minut i do końca życia nie spoci Ci się gica. Tylko UWAGA!!!! zanim wsadzisz giry w miskę obejrzyj je dokładnie czy nie masz żadnych zadrapań, skaleczeń itp. ja miałam małe zadrapanie na stopie i sobie zrobiłam kuku...ale od tamtej pory można mnie całować po stópkach nawet jak spędzam w butach 12 godzin... zero zapaszku :P

Gość u mnie już miesiąc po
ja polecam ANTIDRAL

Gość mój sposób (nie zawsze działa)
wymyć nogi z dużą ilością mydła,bardzo dokładnie osuszyć,wysmarować dużą ilością pudru mentolowego do stóp,dodatkowo dosypać go do skarpet(chyba że rajstopy to wtedy nie),wypsikać skarpete na zewnatrz perfumami i nasypac jeszcze do butów ten puder. inaczej siara zdjąć gdzieś buty. tylko jak poszlam ostatnio w gości to zostawiłam białe ślady na kapciach..... :/

Gość hfgfdrexdfgf
Miałam ten sam problem. Nogi wyleczyłam moczeniem w ciepłej wodzie z dodatkiem soli, stosowałam sól "kingę", ale myślę że w ostateczności może być zwykła. Na rynki jest teraz duży wybór soli do leczniczych oraz do kąpieli. Kurację trzeba prowadzić przez jakiś czas mocząc nogi codziennie, a po jakiś czasie ( u mnie około miesiąca) problem zniknie. Na 100%. A obecnie jeżeli tylko poczuję że nogi zaczynaja mi z powrotem "łapać zapach" to powtarzam kurację.

Gość hfgfdrexdfgf
Rynku miało być :) A chciałam dodać że kurację musiałam powtórzyć dopiero po kilku latach :)

Gość Marianna Be
Ja użyłam tych nanukoloidów polbartka7 http://www.allegro.pl/item1005493325_nanokoloidy_miedzi.html myślałam, że to jakiś dezydorant czy coś... A to się okazała ciecz do pryskania. Cholernie drogie to było, ale kupiłam i zadziałało. polecam bo warto to mieć. Zabezpiecza przed brzydkim zapachem, nie wiem jak tam inne jego zastosowania, ale w tym jest naprawdę dobrym preparatem.

Gość paulala
A nie lepiej jakiś dezydorant?

Gość polbartek7
lepiej miedź

Gość Ula oczko
Fenomenalny produkt. Miałam, używałam, pokonałam. Polecam

Gość matacz
nic-smiesznego Po zdjęciu butów zawsze smierdza mi nogi. to nie do zniesienia. Dbam o higienę, codziennie zmieniam rajstopy, uzywam dezodorantów i NIC W dodatku musze kupowac buty skórzane zawsze świetnej jakości, bo wszelkie tworzywa sztuczne powoduja odór nie do zniesienia. Miał ktoś moze tak? Co jest tego przyczyną? ================================================= gdy byłem młody mialem ten sam problem gdziekolwiek poszedłem nogi pod stołem i bron Boze nimi ruszyć !! obsesje mialem na tym tle , bo zawsze bylem metrosexualny jak sie to nazywa dzis . Az mi ktos powiedział , ze bym tak czesto i dokladnie nóg nie mył , a skarpetki nosił tylko z naturanlych materiałów ??? słowo mi umkneło . TAK TEŻ ZROBIŁEM i o dziwo ! nogi po jakims czasie pzrestały smierdzieć ! do dzis nóg praktycznie nigdy nie myje dziennie sie w prawdzie kompie , ale nogi sie myją tylko tyle ile woda spływajaca po mnie i bedaca w brodziku kabiny jest w stanie je umyć , Mydła uzywam do nóg tylko latem i to wtedy kiedy sie nogi ubrudzą ! a tak je poprostu olewam - i mam spokój skarpetki tylko frotowe do tego i już . mozecie sie smiac , ale moje nogi nie wydzielają jzu denerwujacej woni .

Gość od grzybicy śmierdzą
więc zamiast stosować dezodoranty wyleczcie grzybicę mnie bardzo pomógł krem z mocznikiem, grzybek nie lubi mocznika Scholl Callus and Hard skin removing Cream, kosztuje ok 17 zł trzeba smarować kremem stopy codziennie, są miękkie, gładkie, znika cały zgrubiały naskórek, dodatkowo stopy się nie pocą i nie śmiedzą jestem w szoku, zawsze musiałam co kilka dni używać pumelksu, od czasu gdy mam ten krem już nie potrzbuję wcale pumeksu, pięty nie pękają i nie przesuszają sie, skóra nie żółknie

Gość Troluch
Jak czytałem te spamy polbartek7 to mnie trochę wpieniało. Ale jak przeczytałem o tym produkcie, to postanowiłem go kupić. FENOMENALNY! nic dodać nic ująć.

Gość Idzie
Sprawdzony i bardzo skuteczny sposób na śmierdzące nogi. Wieczorem zaparzyc 2 łyżki kasztanowca w 1/2 l wody .Po 15 minutach przecedzic ,wlac do miski ,dolac wody tyle żeby nie parzyło ,dolac ok pól szklanki octu jabłkowego ,wsadzic nogi i moczyć przynajmniej pół godziny. Zabieg powtarzać przynajmniej tydzień.Efekt murowany.