Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malalalala21

Ma ktoś Amstaffa lub Pit Bulla ? bo zastanawiam się nad ich kupnem

Polecane posty

Gość malalalala21

mam okazje kupić mix tychh obu piesków ale boje sie o bezpeczenstwo mojej rodziny :)

Moj znajomy ma amstaffa, zajmuje sie tez sprzedaza tych pieskow i powiem Ci jedno - to pies dla ludzi z silna osobowoscia i w pewnym sensie obowiazkowych. Potrzebuje silnej reki i duzo ruchu, bo jest zywa petarda ;) a niewlasciwie prowadzony moze byc niebezpieczny. A tak w ogole to mnie sie bardzo podoba ta rasa, ale wole rottweilery i dobermany :)

Gość smutna Mary.
ja mam a raczej moja siostra ma amstafke. z taki mpsem trzeba isc na szkolenie , unikac agresji w stosunku do niego. uwazam ,ze kazdy pies moze byc niebezpieczny, nawet maly kundelek ,jesli sie go bedzie uczylo agresji . kundelek wciekly moze mniej pogryzc ale amstaff ma uscisk szczeki 4 tony;/ wychowuje sie razem z moja 5 letnia siostrzyczka , razem szaleja, bawia sie, obojgu to odpowiada. amstaff lubi duzo ruchu, jest przyjacielskim psem [ale w stosunku do samic jest troche agresywna]. jest madra, rozumie polecenia ,sika i robi kupke na zawolanie:P ja na psa bym sie nie zdecydowala ,bo uwielbiam koty::),z ktorym nie trzeba wychodzic na zewn.

Gość malalalala21
Rottweilery moim zdaniem są jeszcze bardziej groźne :) boje się ich jak ognia , wczoraj miałam do czynienia z czytej krwi pit bullem rocznym , suczką i była super jest nauczona ,łagodnosci itd , nie jest agresywna odstrasza jedynie wyglądem :) ja się psów nie boje jednak zastanawiam się nad mixem tych psów :) z tym ,że obawiam się ,że może byc niebezpieczny poźniej dla własciwciela czy coś i dlatego pisze :) piszcie piszcie

Gość malalalala21
:) no własnie też sądze ,że zależy charakter od wychowania kochana :) bo jak się uczy pieska agresji od małego to poźniej może być problem i czytałama ,że one mają agresję i obronę włascicela we krwi i nie bależy ich uczyć agresji :) to im samo przyjdzie w niebezpiecznej sytuacji :) ale czy tak jest nie wiem dlatego pisze :) i tez sie boje ,że mix może być groźniejszy :) albo ,że ten pies w ogole mnie nie obroni :) a chce go też w takim celu , jednak nie zamierzam w nim wzbudzać agresji w żaden sposób piszcie piszcie

Gość smutna MARY
pies nawet bez nauki ,,bronieniaswojej pani'' obroni cie jesli zajdzie taka potrzeba. aha zapomnialam dodac, ze ona jest troszke hmhm ,,przewrazliwona''? tzn chodzi m i oto ,ze jak zobaczy cos, co nie jest jak zawsze->np parasol,jak ktos myje auto, gdy zobaczy jakas maszyne budowlana t szczeka jak oszalala:P

Gość evil
zastanów się lepiej jak wychowasz takiego psa i jakie warunki możesz mu zapewnić :P jak dobrze go wychowasz i będzie to ułożony pies to będziesz mogła spać spokojnie. No ale 100% pewności nigdy nie masz. Ja osobiście miałam już niejednego psa - różne mieszanki - często wybuchowe ale żaden z domowników nie ucierpiał - i szczęście psa! :P ;)

Gość malalalala21
smutna MARY :) no tamta suczka pit ma tak samo jest przewrazliwona i sie boi:) a ludzi by zalizała :) wszystko ma swe plusy i minusy :) evil == > widocznie umiesz dobrze wychowac psa :) no ja mam tylko strach o domownikow , ale mysle ,że jesłi nie bede wpajac w niego agresji to bedzie dobrze :) mam kolezanke ktora ma amstaffa i go uczy agresji po 1 nie chce wrozyc ale ona ją boje choc piesek ma 6 miesiecy itd :( a ta dziewczyna 19 kiedtys dojdzie do tragedii :( piszcie kochani doswiadczenia itd ...

Gość malalalala21
a własnie myślicie ,że kobieta potrafi wychować psa nawet takiego pita czy asta ?? i czy lepiej kupić dla kobiety psa czy suczkę ???

Gość malalalala21
???? :(

Gość malalalala21
dziękuje bardz za link :)