Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos moze wie.....

jak zostac sądowym KURATOREM ZAWODOWYM

Polecane posty

Gość ktos moze wie.....

wiem, ze trzeba miec wyksztalcenie wyzsze (magisterka lub podyplomowe - ktos wie czy mniej chetnie przyjmuja z tymi drugimi?) i ze trzeba przejsc roczna aplikacje, po ktorej jest egzamin tylko jak dostac sie na ta aplikacje po studiach pedagogicznych? gdzie sie zglosic?

najpierw musisz ukończyć studia mgr z zakresu pedagogiki, socjologii lub prawa. Jeśli spełniasz ten warunek to skieruj się do kuratora okręgowego w sądzie okręgowym. Ja składałam dokumenty u Kierownika Sądowego Zespołu Kuratorów Zawodowych. Składałam podanie do prezesa sądu okręgowego, cv (chyba tyle), a i xero dyplomu. Dokumenty sami wysłali do sądu okręgowego. Pełnię funkcję kuratora społecznego dla dorosłych. Dopiero po pół roku zaprosili mnie na rozmowę na aplikację. Było 15 kandydatów. Ja jako jedna z doświadczeniem, ale bez pleców :( Życzę szczęścia, ale niestety nawet w sądach jest korupcja. Nie przestąję marzyć. Może się uda :)

Kierownik Zespołu Kuratorskiej służby sądowej. Najpierw jest aplikacja, a po niej egzamin i jest się kuratorem zawodowym

Gość 748
z tego co wiem to niestety znajomości się liczą bardziej niż wiedza i umiejętności. niestety tak jak prawie wszędzie

niestety bardzo boleśnie sama się o tym przekonałam :( zresztą na forach dla kandydatów na kuratora często się czyta, że przyjeli np. sekretarke prezesa lub kogoś bez wymaganego wykształcenia

Gość blee
chcesz być kuratorem???????????? o qrwa już cię nienawidzę I hate you :O:O:O

Gość ktos moze wie...
a to dlaczego mnie nienawidzisz?

Gość ktos moze wie...
jeszcze jedno - ile zarabia sie na aplikacji? czy po aplikacji nie ma juz problemu z dostaniem pracy?

1. w jakim mieście ? 2. gdzie aplikacja ? (sąd, kancelaria ?) 3. specjalność ?

Gość ktos moze wie...
1. w gdansku, chociaz mysle tez o warszawie (zalezy od tego jak potocza sie pewne sprawy w moim zyciu) 2. chyba sad skoro chce byc kuratorem sadowym... chociaz moze to tylko nazwa :/ a aplikacja moze byc i tu i tu ? 3. jaka specjalnosc ? obecnie na studiach? resocjalizacja o ile o to chodzi przepraszam, ze nie do konca wiem o co chodzi, ale dopiero niedawno zainteresowalam sie tym tematem ps. czy majac licencjat i jakies studia podyplomowe mozna zostac kuratorem sadowym zawodowym? DZIEKUJE ZA POMOC !!!

Gość strrraszne
u nas trzeba miec magistra,powyzej 25 lat,a i jak bylam z kolezanka sie spytac tow sadzie taki drwiacu usmiech nam poslali ze płalac sie chce... bez pleców nie da rady:(

na aplikacji zarabia się podobno 1800 zł, ale jak jest naprawdę to nie wiem. Moja koleżanka złożyła dokumenty w sądzie w Warszawie i w Pruszkowie i nic. Już od 8 miesięcy. Mnie to chociaż na rozmowę zaprosili, ale niestety za dobra posada i bez znajomości ani rusz. Co za życie !

Gość młody kurator
http://mlodykurator.pl/ zapraszam, dla tych, co chcą wiedzieć co nie co na temat realiów pracy kuratora zawodowego