Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majoneziara

Jaki majonez lubicie najbardziej?

Polecane posty

Gość gość
z dodatkiem nasienia, najlepszy!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Mala Me
Ja probowalam wielu, tych tanszych i drozszych, ale fruktus zawsze najlepiej mi smakowal! I tak juz zostanie! : ))))) Moze i badziewie, ale mi smakuje : )))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
winiary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
lubie kielecki ale ze az tyle go nie jadam to mój facet kupuje winiary..on ze slaska i mamy strasznie rozne smaki..nawet jewsli o majonez chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Tylko WINIARY

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
winiary

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
moja siostra studiowała towaroznastwo i jak na studiach robili badania to wyszlo im ze najlepszy majonez to kętrzyński,i wcale nie m owie dlatego ze mieszkam w okolicach kętrzyna.a tak pozatym to o giżyckim tez nie wiedziaalm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
100g to ok 700 kcal 100g to 4 łyżeczki majonu osobiście używam jogurtu zamiast wam też polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najlepszy samemu robiony z kupnych to kielecki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oczywiście, że kielecki ze Społem, keczup też mają przepyszny. W lodówce mam tylko keczup, sosy, musztardy ze Społem. Dobry jest też majonez kielecki OMEGA. Nie wiem jak jest z dostępnością, bo ja to mam ze źródła :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Majonez pomorski, ketchup Włocławek w słoiczku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Niestety komercyjny majonez pełen jest niestabilnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które często są częściowo utwardzane prowadząc do powstania niebezpiecznych trans tłuszczy. Nie wspominając już o dodatkach takich jak sztuczne aromaty, zagęstniki, cukier, słodziki czy żółtka w proszku. Gorsze produkty mają w składzie nawet modyfikowaną skrobię i różne konserwanty (np. E385 czy E142)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W majonezach są składniki, które spożywane w nadmiernych ilościach, szkodzą zdrowiu. Jednym z nich jest konserwant E385. Jeżeli dostarczamy go często do organizmu, musimy liczyć się z dolegliwościami jelitowymi, niedoborami żelaza, a nawet uszkodzeniem nerek!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zanim kupimy majonez, warto spojrzeć na skład. Są składniki, których lepiej w dużych ilościach nie jeść. Należą do nich gumy guar i ksantanowa, które zagęszcząją majonez czy konserwant E385. To właśnie ten ostatni może powodować najpoważaniejsze dolegliwości. hellmans majonez własnie ma tego składnika najwięcej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przeciwutleniacz konserwujący E385 - W nadmiernych ilościach może powodować dolegliwości jelitowe, niedobory żelaza, uszkodzenia nerek i układu rozrodczego Guma guar (E412) - W dużych ilościach powoduje wzdęcia, mdłości, biegunkę Guma ksantanowa (E415) - Jej nadmiar powoduje alergię, podwyższenie ciśnienia, migrenę, wzdęcia, biegunki, bóle brzucha Jajko w proszku - Jest dużo gorszej jakości niż świeże jajko, bo to sztuczny dodatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Majonezu na co dzień nie jadam bo wolę zapobiegać niż leczyć (czytaj odchudzać się). Jeśli robię sałatkę jarzynową to majonez kętrzyński z Kętrzyna. A keczup to tylko Włocławek. Starej daty jestem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hellmans jest pyszny ale ma najwięcej chemii niestety w sobie oglądajcie program Kasi Bosackiej o majonezie to się dowiecie jaka tam chemia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gdy ten temat założono w 2005 roku to nikt o chemii nie pisał, ani o kaloriach w majonezie, a teraz wszyscy tacy "mądrzy" :D Winiary- jem to co mi smakuje, a kaloriami nie muszę sie przejmować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
hellmans jest pyszny ale chemiczny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepszy KIELECKI:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiscie najlepszy jest majonez kielecki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po majonezie kieleckim wypadły mi ostatnio wszystkie włosy łonowe. Nie polacam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość malutka i fajna
Tylko kielecki! Nie ma nic innego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hokus pokus, abra kadaba - od tej pory każdy kto będzie jedł majonez kielecki ma sobie wyobrażać, że są w nim moje włosy łonowe!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
06.09.13 100g to 4 łyżeczki majonu Chyba cię p******* 🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
niegość Jak majonez to tylko Świdnicki oczko.gif x Popieram - tylko Świdnicki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
majonez tylko winairy, inne mi w gardle stają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kesssi
domowy ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×