Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KASIA 27

JAK TO JEST NAPRAWDĘ Z PŁACENIEM ZA PORÓD

Polecane posty

Gość KASIA 27

Za dwa miesiące mam rodzić, koleżanki mówiły że jak nie zapłacę położnej i lekarzowi to moze być różnie , a boję sie ze mi nie pomogą np. jak nie dostaną kasy to nie znieczulą przy szyciu, albo na siłę przyspieszą wszystko żeby mieć mnie z głowy. Nie powinno tak być ale jesli trzeba dać to wole dać i żeby się mną zajęli jak człowiekiem, z godnoscią troską i szacunkiem, czy któraś z was płaciła????? napiszcie mniej więcej jak, ile i komu?

Gość to łapówa
ci co dają są tak samo winni jak ci, co biorą!! jak ma się coś w naszym kraju zmienić, jeśli my sami się nie zmienimy? rodziłam... nie dałam nikomu ani grosza... i miałam wspaniałą opiekę!!! to ich obowiązek!

Gość KASIA 27
Tak jest najlepiej ale co zrobić jak się trafi na takich co cię mają gdzieś? czy wtedy siegnać do portwela? czy w tym kraju da się urodzić po ludzku? wiem ze to ich praca i obowiązek,pozdrawiam

Gość KASIA 27
portfela, sorry błąd sie wkradł....

ja zapłaciłam położnej i za poród rodzinny, stwierdziłam że jak nie dam to może to się nie spodobać w skorumpowanej dziedzinie medycyny, wiem owszem że powinniśmy zmieniać świat i nie dawać, ale nie odważyłam się na takie \'\'innowacje\'\' jak nie dawanie - w momencie porodu, bałam się że mogę źle trafić możesz trafić dobrze, jasne- ale nie oszukujmy się, jeśli nie dasz to loteria-bo możesz też z drugiej strony trafić źle, a gdy bóle porodowe kładą Cię na kolana, to nie jest najlepszy moment by z treścią kodeksu etycznego, medycznego itp walczyć o poszanowanie swych praw i wymuszać na personelu godne szanowanie, oni wiedzą że jesteś u nich \'\'na łasce\'\'(przepraszam za to drastyczne określenie) i że swoich praw będziesz mogła dochodzić dopiero w sądzie, a wtedy możesz mieć już tylko co najwyżej satysfakcję w razie pozytywnego dla Ciebie wyroku-że winni zostali ukarani- ale czasu już nie cofniesz i urazów nie odwołasz tak straszę i straszę, ale to tylko moje obawy, zwykle poród\'\' idzie sam\'\', dziecina rodzi się bez problemów, poród jest bolesny-ale tak bez przesady i wszystko trwa 4 godziny ale czy taki będzie i nasz poród?- o to właśnie chodzi pytanie

Gość xapi
jestem pewna, że dlugość porodu nie zależy od tego ile pieniędzy damy personelowi... nic się nie zmieni, dopóki będą tacy, co dają... :(

Gość to zależy
Ja zapłaciłam za poród lekarzowi i wcale nie żałuję, wręcz przeciwnie. Gdy nie ten lekarz rodziłabym sama w szpitalu pełnym ludzi, położne akurat odbierały dwa inne porody, a lekarz będący wówczas na dyżurze był po imprezce! Ja miałam trochę komplikacji i nie wiem jak by się to dla nas skończyło, gdyby nie ten opłacony lekarz. Jestem mu wdzięczna za uratowanie zdrowia (a może nawet życia) i gdy jeszcze kiedyś będę rodzić też zapłacę!!!

To zależy od ludzi ja rodziłam 4 razy i nie dawalam żadnych łapówek placilam owszem ale za poród rodzinny czyli z meżem iza poród w wodzie ale to są ustalone sumyinformacje o tych oplatach są wywieszone na tablicy i pieniądze nie trafiają do kieszeni lekarzy ani pielęgniarek. A tak naprawdę to musisz prześć sie do szpitala który wybralaś porozmawiać z kimś i wyczujesz czy oczekuja łapówek czy nie. a jeśli ci sie szpital nie spodoba to znajdz inny. powodzenia

Gość gość
Rodziłam 3 razy, nigdy za żaden poród nie płaciłam i do głowy by mi nie przyszło to robić. Na opiekę nie narzekałam. Znieczulenie sami proponowali (akurat nie skorzystałam, postęp porodu był tak szybki, że nie zdarzyliby podać mi znieczulenia)