Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slubek

zajeta druchna

Polecane posty

Gość slubek

nigdy niebylem na slubie i weselu i mam pytanie; moja dziewczyna zostala druchna na slubie swojego brata, ja sie zapytalem czy przewiduje mnie na tym weselu, to odpowiedziala ze na ceremoni slubnej a puzniej na weselu bedzie miala duzo obowiazkow, np musi siedziec na weselu przy pannie mlodej tanczyc z druzba i innymi i dlamnie czasu nieznajdzie, wiec pytam was, czy to prawda i niemam poco isc na to wesele? i czy powinienem dostac zaproszenie na ten slub. bo oficjalnie przez jej brata niezostalem zaproszony a moja dziewczyna mowi ze moge isc,ale sie zastanawia czy mnie wzasc bo jako druzba musi tanczyc ze wszestkimi facetami a ja zebym nierobil scen zazdrosci. a niechce sie wpraszac tym bardziej ze bede sam bo dziewczyna zajeta bedzie.(lub ona niechce mnie na tym slubie) co sadzicie o tych dwoch sprawach? (glownie chodzi mi o wesele).

Gość obojetnie
zarówno twoja dziewczyna jak i jej brat zachowują się egoistycznie

u mnie jest tak ze starostowie zabawiaja towarzystwo tzn, musza wypic to z orkiestra to goścmi, potanczyc i nie ma mowy o scenach zazdrosci, a co do tego czy twoja dziewczyna bedzie miała czas dla ciebie, wiesz jak sie chce to sie go znajdzie, tym bardziej ze jestes jej chlopakiem, przeciez nie caly czas sie pije i tanczy... a druga sprawa zaproszenie, moim zdaniem powinienes je dostac! bo jednak nie sa to urodziny ale ślub :) pogadaj ze swoja dziwczyna...

Gość slubek
do obojetnie czemu sadzis ze egoistycznie?

Gość Przecież ona
wcale nie musi tańczyć ze wszystkimi facetami! Nikt jej nie będzie zmuszał! Tak samo do picia z gośćmi, ludzie! Zajęta może być w trakcie oczepin, a poza tym jeśli zerknie czasem na pannę młodą żeby się upewnić czy nie potrzebuje pomocy to już będzie ok. Moim zdaniem powinienieś wybadać sytuację czy ta dziewczyna rzeczywiście chce cię na ślubie. Te wymówki są bez sensu.

Gość Link--a
Odnosze podobne wrazenie jak "Przecież ona " - wyglada jak by druHenka, raczej nie miala ochoty widziec Cie na tym slubie..moze DRUZBA przystojny ?

Gość takowa se ja
Byłam druchną i powiem Ci tak: fakt faktem trzeba zabawiać gości, z każdym posiedzieć, pogadać, napić się, ale mimo to znalazłam czas dla swojego partnera (na dodatek to nie był mój chłopak tylko przyjaciel) i z nim równiez się bawiłam i to swietnie. Więc uważam, że coś jest nie tak, skoro Twoja dziewczyna nie chce Cie na tym weselu...

Gość slubek
tez mi sie wydaje ze mnie niechce, bo jak by bylo tak jak ona mowi to zadna druchna nieszla by ze swoimf lacetem.

Gość Piła
zla widomosc jest taka ze to chyba poczatek konca waszego zwiazku bo to gowniana wymowka zapytaj jej wprost o co chodzi ja bylam swiatkowna na siostry weselu i nie wyobrazalam sobie zeby isc bez chlopaka

Gość z toba niechce
to z innym idzie, zmien kobiete, ona wogole cie kocha?

zgadzam sie z poprzednimi wypowiedziami, cos z ta Twoja dziewczyna nie tak... \"cos tu smierdzi\".... a tak w ogole to dlugo jestescie para ?

Gość pseudonim123
coś kręci, ja byłem na weselu i nie tańczyłem z druhną, nie musi przecież z każdym tańczyć... kręci jak nic

Gość michalinna
Twoja dziewczyna gada głupoty . Owszem ma druhna troche obowiazków, ale tylko na poczatku podczas ceremonii slubnej , ewentualnie zdjec i poza tym nie robi juz nic. Tanczyc nie musi zw wszystkimi, pić tez nie , co to w ogole za tłmaczenie , ze to jej obowiazek :O Myśle, ze zwyczajnie daje do zrozumienia , ze chce byc na tym weselu sama :-/

Ja bylam druchna 2 razy i jakos nie musialam tanczyc z wszystkin=mi facetami...idiotyzm...moze twoja dziewczyna chce tanczyc z wszystkimi facetami i dlatego nie chce brac drzewa do lasu...to w koncu nie druchna jest w centrum zainteresowania, tylko panna mloda..jest troszke jakos tam obowiazkow ale bez przesady...moze po prostu nie chce Cie wziasc na to wesele i sie wykreca obowiazkami??

pewnie juz ja do kogos przypisali:-p Nie powinieneś sie przejmowac,w końcu kobiet jest na swiecie duzo,wiecej od nas:-p I tyle jeszcze wesel przed Tobą :D

Gość DRUHNA DRUHNA

Gość moja kuzynka
była druhną na slubie własnej siostry i zaprosiła swojego chłopaka i jakos nie maiała jakos duzo pracy bo wiekszość czasu tanczyła wlasnie ze swoim chłopakiem. masz jakaś dziwną dziewczynę która lubi stwarzac problemy i ona i jej brat są jacys dziwni.. ja na Twoim miejscu bym kopneła taką dziewczynę w dupę bo ona wyraźnie! wymysla problemy i tyle..

Gość .. Black Angel ..
Ja za niedlugo tez ide na slub mojej kuzynki i tez bede druhna na tym slubie.. Mojego chlopaka tez zaprosili i idziemy razem.. Powiem ci tyle druhna ma takie obowiazki np.pomoc pannie mlodej sie ubrac, przy wychodzeniu z kosciola pomoc zbierac pieniadze rzucane na pastwo mlodych, pomagac trzymac kwiatki z prezentow i dobrze sie bawic na weselu.. To tyle! Aha druhna tak praktycznie nic nie robi, powinna tylko ladnie wygladac.. Pogadaj ze swoja dziewczyna bo cos kreci!!

Dziwne... Druhna siedzi przy stole razem ze swoim towarzyszem i WCALE nie ma tak dużo obowiązków, żeby nie mogła spędzać czasu z osobą, z którą przyszła. Panna coś kręci, albo chce dodać sobie powagi i zadziera noska. Głupiutka :D

Tydzień temu byłam na ślubie, gdzie drużba miał swoją dziewczynę, która nie była druhną. Rzeczywiście przy oczepinach i innych zabawach asystowali drużbowie, ale i tak jego dziewczyna siedziała z nim przy młodych i w ogóle dużo razem tańczyli i on miał krawat pod kolor jej sukienki tak, ze kiedy ktoś pytał czy druhna jest jego dziewczyną to mówił, ze nie i że dziewczyną jest ta co ma sukienkę pod kolor jego krawata. Podsumowując: laska puszcza cię kantem.

W przyszlym roku bede starsza druhna u mojej siostry, starszym bedzie jakis kolega mlodego. I dla mnie to naturalne, ze bedzie mi towarzyszyl chlopak, nawet jego mama zostala zaproszona, bo bedzie akurat w Europie :D (moj chlopak jest cudzoziemcem). Druhna to nie panna mloda, owszem, w kosciele musi towarzyszyc panstwu mlodym, no i w tych wszystkich poczatkowych ceremoniach, ale pierwsze slysze, zeby druhna musiala tanczyc ze wszystkimi, a bylam juz na wielu weselach. Potem na weselu druhna bawi sie tak samo jak wszyscy inni goscie, moze jedynie na oczepinach musi czasami dac buziakia druzbie :D Moze jestes bardzo zazdrosny i Twoja dziewczyna chce uniknac klotni na weselu brata, albo moze sie Ciebie wstydzi? W kazdym razie dziwna sytuacja...

Gość gapcia_aa
a może to brat nie chce, żebys był zaproszony i Ona nie wie jak to zrobić, żeby Cie nie było; albo Ona nie chce dlatego brat nie zaprasza; albo po prostu chce się bawić z innymi a nie z Toba, albo ma kogos na oku. Dziewne bardzo ja byłam 2 razy świadkową raz z moim chłopakiem i może troche mieliśmy obowiązków ale nie tyle, żeby sie nie bawic... Dziwne zachowanie

Gość
faktycznie dziwna wymowka dziewczyny... nigdy nie widziałam na weselu zeby druhna musiala z wszystkimi tańczyć i faktycznie najwięcej sie udziela w Kościele a potem może tylko na oczpeinach. U nas nie siedziala nawet przy stole Pary młodej bo tam siedzieli rodzice i starości... Nieprzyjemne to ale kręci cos a poza tym powinienes dodstac zaproszenie!

Gość zapewne jak bedzie
gorzko :P to chce sie pocmokac z innym :P heheh