Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taborecik

koronka na zęba

Polecane posty

Gość taborecik

jak to wygląda

Normalnie, tzn. jak twój ząb (jeśli dobrze zrobiona). Zazwyczaj z mostkien, tzn. \"przycementowna\" do sąsiedniego zęba.

Gość alfaibeta
też mam zamiar sobie zrobić bo mam martwego zęba i brzydko wygląda a czy jak będzie koronka to też będzie widać sine dziąsło?,bo ten ząb jest ciemny i przez dziąsło przebija

Gość taborecik
ile kosztuje zrobienie koronki na zębie i czym się to różni od mostku?

Gość no dobra
mikimaus to co napisaals to nie koronka tylko mostek -mostek opiera sie na dwoch sasiadujacych opilowanych zebach -wstawia sie w niego brakujace zeby koronke naklada sie na sztyft wbijany w korzen zeba ktory jest zlamany albo brzydki wtedy sie go opilowuje na "igielke i naklada koronke -koszt 500-700 zlza calosciowy zabieg(jakies2 wizyty) jesli zab jest siny czy brzydki nie zawsze trzeba koronke ,nieraz wystarczy licowka-to taki "tips" naklejany na zeba tylko lekko sdziera sie plytke zeba ,koszt ok.200 zl

Gość no dobra
mostek stosuje sie gdy brak zeba razem z korzeniem(wyrwany) natomiast koronke gdy jest zachowany zdrowy korzen-zab moze byc pogruchotany zlamany w calosci ale musi byc korzen bo koronke robi sie do korzenia

Gość taborecik
a co sie szybciej robi mostek czy koronka?

Gość pufek
no wlasnie czy jest to bolesne i ile czasu trwa?

Gość nietakakak
boli tylko oszlifowanie zeba.Mosty robi sie ,ale zabki obok tez trzeba opilaowac:) Jestem dentysta,mozecie pytac

Gość pufek
no wiec pytamy ile czasu to trwa? tzn przez ile wizyt mozna zalatwic jeden mostek? No i ile to kosztuje? :-0

Gość pufek
i jak jest potem w uzytkowaniu? czy nie wypadnie?.. czy trezba czasem cos poprawic?

Gość ludziedo jasnej
nie mowi sie "na zeba" tylko na zab i nie "mam zeba" tylko mam zab kurde- podstawowke juz skonczyliscie??????