Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda - mama

SWĘDZENIE BRZUCHA W CIĄŻY

Polecane posty

Gość młoda - mama

Jestem w 29 tygodniu ciąży i strasznie mnie swedzi brzuch. Jak to jest u Was, tez tak macie??? Nie moge sie juz powstrzymac od drapania, czasami mysle, ze zwariuje. Zastanawiam sie czy nie mam jakiegos uczulenia.

Gość asinek
skura brzucha sie rozciaga i dlatego mnie tez tak swędział smarowałam wtedy kremami na rozstepy pozdrawiam

Gość 11111111
tak ,swędzenie brzucha spowodowane jest rozciąganiem skóry,smaruj balsamami ,zeby była bardziej elastyczna

Gość albo z powodu
cholestazy, na wszelki wypadek zbadaj się, zwłąszcza jesli masz przy tym puchnięcie rąk i nóg

Gość zuziaa52
młoda mamo weidz na topik czy wolno isc z dzieckiem do kosćioła będziesz wiedziała co cię czeka

Gość szczęśliwa mama
jeśli tylko brzuch Cię swędzi to ok tzn, że skóra się rozciąga, ale jeśli swędzi Cię całe ciało szczególnie stopy i ręce to lepiej wykonaj badania ASpatu i Alatu, ja niestety miałam je za wysokie i okazało się, że to swędzenie to zła praca wątroby inaczej cholestaza ciężarnych, ostatnie dwa miesiące przeleżałam w szpitalu aż do rozwiązania na patologii ciąży. pozdrawiam:)

Gość pati1984
witam przyszle mamy :)) ! ja tez mialam swedzenie brzucha do wczoraj. bylam u gina i jest to uczulenie na krem na rozstepy ziajka mamma mia.pomogl mi na to swedzenie krem nagietkowy.i teraz wysypka znika a i juz sie nie drapie.

Gość mamma 12321
cholestaza moze być

Gość Paoleczka
wlasnie ja tez mam swedzenie brzucha od paru dni ale dopiero jestem w 18stym tygodniu ciazy mam nadzieje ze jest to normalne , wsumie moze dlatego tez mnie tak swedzi bo to juz moje drugie dziecko, co o tym myslicie?

Gość gość
mnie tez tak czasami swędzi, jestem w 23tyg, to moja druga ciąża, w pierwszej miałam podobnie:) smaruj dużo żeby skóra nie popękała

Gość Paoleczka
kurcze ale ja w pierwszej ciazy niemialam wogole swedzenia brzucha , a czym samrujesz to oliwka? ja chyba zapytam lekarza jak bede w przyszlym tygodniu , w pierwszej ciazy wogole niemoglam dotykac brzucha od 6-7 miesiaca bo powodowalam skurcze i ostatnie 2 miesiace lezalam w szpitalu na podtrzymaniu koszmar! a Ty jak przechodzilas pierwsza ciaze? i jaka masz roznice wieku miedzy dzieciakami? sory ze tak wypytuje ale ciekawa jestem jaka inne kobiety maja sytuacje:)

Gość gość
smaruje oliwką ze słodkich migdałów orac olejkiem Clarins oli-tonic, różnica wieku będzie rok i 10 miesięcy, a pierwszą ciążę przechodziłam książkowo:)byc może teraz przy drugiej ciąży masz większy brzuch? skóra swędzi bo się rozciąga, chyba że swędzi Cię całe ciało to tak jak dziewczyny już pisały może świadczyc o zatruciu ciążowym, ale przy zatruciu nie tylko swędzenie jest objawem, jest się spuchniętym i do tego w moczu jest białko (o ile dobrze pamiętam) więc lekarz na pewno by to zauważył

Gość Paoleczka
a to super jest u Ciebie roznica w sumie u mnie bedzie prawie 22 miesiace wiec to samo;p a ja pierwsza ciaze mialam troche meczarnie mam nadzieje ze ta jakos lagodniej przejde. Swedzi mnie brzuch czasami pojde sobie i tak zrobic badania tak w razie W a i kurcze zaniepokoilam sie bo wczoraj po kapieli zauwazylam takie uczelenie male w pepku i w okolicach brzucha niewielkie znowu sie przestraszylam bo niewiem co to takiego , szukalam na internecie czy moze to cos zlego ale nic niepisze , bede musiala zadzwonic do swojego lekarza. a oliwka to z jakiej firmy ? ja smarowalam zwykla rozowa johnsons baby i cos tam pomoglo..

Ja jestem w 20 tygodniu i skóra brzucha też mnie swędzi okropnie pomimo że smaruję... ale dodatkowo swędzi mnie też cale ciało a zwłaszcza dekolt, piersi i podudzia i z tą cholestazą mnie przestraszyłyście troszkę ale na razie nie puchnę i wyniki mam ok więc jest chyba dobrze... Kiedyś czytałam że w ciąży wysusza się często skóra(bo hormony czy coś) i może dlatego swędzi a i zima robi swoje...

Gość Paoleczka
mnie jak swedzila to tylko brzuch a w tej chwili nic mnie nie swedzi tylko zaniepokoilo mnie to zaczerwienie lekkie w pepku i okolicach brzucha. niemiala ktoras z was czegos takiego?

hej mam takie pytanko: czy to normalne ze leci mi cos z pepka? od trzech dni swedzi mnie brzuch wlasnie sie przed chwila posmarowalam smierdzaca oliwka bambino. chcialam wyczyscic sobie pepek i zdrapalam jakby ziarnko piasku. teraz saczy sie z niego chyba ropa. i mam odchucie ze moj pepek jakby sie wypycha. juz prawie nie moge wlozyc palca. zostawic to i niech sie zasklepi czy co? jestem w 25 tygodniu pierwszej ciazy