Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dindi

Jak pobrac niemowlakowi mocz-pomocy!!!

Polecane posty

Musze zbadac mojej corci mocz i juz od paru dni sie do tego zabieram,ale bezskutecznie.Emi ma prawie pol roku i lekarka podejrzewa infekcje ukladu moczowego,bo stwiertdzila,ze Mala ma bolacy brzuszek i powiekszona watrobe-czy Wy tez spotalyscie sie z takimi objawiami u swoich pociech??I czy pobieralyscie im mocz?Musze pobrac probke na badanie ogolne i posie,a to jest niwykonalne.czy macie jakies wyprobowane sposoby?

Gość ...proszę...
W aptece kupisz takie specjalne, sterylne woreczki, które delikatnie przykleja się niemowlakowi w wiadomym miejscu, potem normalnie pielucha i gdy bobo siusia - to do woreczka. I z tym woreczkiem do laboratorium (nie przelewać do innego pojemniczka - można zakazić mocz i wynik będzie zafałszowany :-)

Wyprobowalam juz trzy woreczki ale sie odklejaja a Mala siusia po nich a nie do nich.Ale na posiew nie moge uzyc woreczka tylko musze zebrac srodkowy strumien-tzn.odczekac pierwsze siusniecie i zlapac reszte,zeby nie bylo zakazone i musze lapac do kubeczka wysterykizowanego.Klade Emi naga na lozku i czekam az sobie siknie,ale moge tak godzine i nic a jak juz siknie to leje po sobie a w kubeczku zero.co robic??

Gość 11111111
no chyba nie dasz rady takiemu małemu dziecku złapać ze środkowego strumienia ,przecież ono tak mało siusia,ze jest to fizycznie niemożliwe,czy lekarka mówiła Ci o tym środkowym strumieniu ?? ? ja pobierałam kilka razy i zawsze do woreczka ,tylko trzeba w aptece zaznaczyć czy dla chłopca czy dla dziewczynki:)

ja miałam taką sytuację, córeczka leżała w szpitalu (miała 5 miesięcy) trzeba było zbadać mocz, posiew właśnie. Pielęgniarki poinstruowały mnie jak \"łapać mocz\", powiedziały, że jak się nie uda to założą maleńkiej cewnik. Musiało się udać. Ze dwie godziny czychałam z pojemniczkiem. Zosia leżała bez pieluchy, a ja cały czas z gotowa do akcji... Myślałam, że to będzie trudniejsze, udało się jednek. Dwa warunki konieczne: -odpowiedni pojemnik -duuuuuuuuuużo cierpliwości POWODZENIA!

Woreczki są do bani. Zwłaszcza te dla dziewczynek. Tak jak napisała koleżanka powyżej, trzeba uzbroic się w cierpliwość i próbować złapać do pojemniczka. Mnie się to udawało. Powodzenia.

Gość gość
Do większego pojemniczka, miseczki. Dziecko na kolana, pod to podlozyc jakaś matę, ręcznik no i czekać. Jak zacznie sikac to podlozyc pojemniczek

Gość gość
Może spróbuj ją napoić a potem nacisnąć lekko pęcherz, tak, żeby poleciało gdzie trzeba.

Gość gość
mysle ze w 12 lat uporala sie z tym problemem

Gość gość
20:51 Haha :D xDD