Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dott malutki

to ważne!!- zapomniana pigułka- juz było wiem, proszę o pomoc

Polecane posty

biore novynette od lipca 2005 roku, zdarzaly mi sie po nim plamienia pod koniec opakowania. tym razem zaponialam wziac jedenej z pierwszych tabletek z nowego opakowania. podejrzewam ze byla to albo 2 albo 4, Zawsze robie 7dniowa przerwe, zaczynam brac w poniedzialek (o12.00) . dzis powinnam wziac 8tabletke, okazalo się ze gdzies jakas zapomnialam. w srode kochalam sie z moim facetem i teraz mam starch, dzis rano dostalam jeszcze jakies plamienie i nie wiem co z tym dalej zrobic. nie wiem czy to wazne czy nie ale od kulku dni mam zgage, mialam ja juz wczesniej przed feralnym wypadkiem- gdzies czytalam ze to objaw ciazy- ale raczej chyba w poznijeszych miesiacach niz na poczatku. jesli ktos byl w podobnej sytuacji prosze o pomoc. zaznacze, ze nie wzielam dzis 2 tabletek od razu bo skoro zapomnialam jej kilka dni temu to i tak juz nic nie zmieni Proszę... nie zbywajcie mnie tym ze taki post juz byl, przeczytalam je wszystkie i nie dowiedzialam sie z nich nic poza tym ze do 24+12 godz mozna wziac a po tym czasie dodkatkowa antykoncepcja. sama nie wiem czego oczekuje, moze pomocy, dobrej rady, otrzeźwienia.. jestem w kropce.

Gość Perffumka
najlepiej nie kochajcie sie przez 7 nast dni - a jak juz to z prezerwatywą.. A co do plamien to czasem sie zdarzają, co sie spodziewac po chemicznie ustawionym cyklu, glowa do góry! -- Pozdrawiam

Gość stara wyjadaczka diany
rzadko bywa,ze jak tak juz kilka mies. bierzesz tabl. to po pominięciu jednej od razu zachodzisz w ciąże. pamiętaj,ze tabletki powodują cykle bezowulacyjne i zwykle nawet po całkowitym odstawieniu organizm musi wrócić do siebie. myślę,ze nie musisz panikowac, chociaż ryzyko istnieje zawsze-nawet jeżeli bierze się b. regularnie-ten ułamek procenta kobiet zachodzi w ciążę. uzupełnij tą tabletkę, tak zeby wyszło w sumie 21 i się nie martw :D

czyli jak mi radzisz?? mam wziac od razu ta \"zapasowa- czyli ta co mi zostala\" czy np wziac ja jutro o 12 wg planu?? Dziekuje za Twoja opinie, nawet gdybys mnie nie pocieszyla i tak bylabym wdzieczna za pomoc :)

Gość inka7282
trzeba wziąć tą co zapomniałaś jak tylko sobie przypomnisz. nawet jakby to miało oznaczać dwie na raz. szczegóły są na ulotce. chodzi o to,że do przerwy musi ci wyjść 21. w przeciwnym wypadku zostanie zachwiana równowaga hormonalna w nast. miesiącu i możesz dostać plamien lub wcześniejszego okresu. mi się raz zdarzyło zapomniec. leciałam do gin z płaczem po tabletki "po". uśmiechnął sie pod wąsem i NIE WYPISAŁ, twierdząć,że nie ma takiej potrzeby. jego dokładną opinię przytoczyłam ci wcześniej. :Dpozdr.

Gość stara wyjadaczka diany
oczywiście inka i ja to to samo, sorry-źle mi się klikło:(

no tak, rozumiem, ze trzeba wziac ja jak najszybciej, czytalam ulotke kilka razy, ale w tam jest napisane tez, ze jesli przerwa wynosi wiecej niz 36 godz (tak bylo w moim wypadku) to nalezy pominac ta tabletke, brac pozostale bez zmian, a przez 7 dni dodatkowo zabezpieczac, wiec wydaje mi sie ze branie teraz tej zapomnianej, gdzie dzis mija dokladnie tydz jest bezcelowe, poza tym w pon ide do mojego lekarza po plastry, licze na to ze z tym nie bede miala juz takich problemow, dziekuje Wam za opinie :)

Gość majkala
jestem w podobnej sytuacji.. co robic? nie wiem czy uzupełniac ta tabletek czy nie, tam pisza ze tzrzeaba ja pominac, a co z abezpieczeniem?? tylko przez tydz?? czy do konca miesiaca?? opd prosze!!

dziewczyny - robcie tak jak jest napisane na ulotce a co do podwojnego zabezpieczenia to podobno tydzien ale ja radze do konca opakowania - bo bedziecie miec znow schizy ze moze jednak zaszłyscie - a po co :)