Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Perffumka

Dodatkowe zabezpieczenie do tabletek?!

Polecane posty

Gość Perffumka

Zaczynam brac za tydzien cilest'y;] I sie zastanawiam czy bede mogla sie kochac bez dodatkowych zabezpieczeń - bo z natury jestem bardzo ostrozna jesli chodzi o zabezpieczenie - na nim nigdy nie oszczedzam(y).. Moze ktos sie wypowie na ten temat, czy ma pełny konfort podczas sexu bez stosowania prezerwatywy czy sr plemnikobojczych, czy mozna 'isc na calosc' i w ogole sie tm nie przejmowac? A moze stosunek przerywany? Czy parrner moze skonczyc we mnie? Wiem, ze tabl jest najskuteczniejsza metoda anty - oczywiscie przy stosowaniu wg zalecen itepe - jednak jest mozliwosc, zawsze jest.. Z gory dziekuje Wam za odpowiedzi! ;*

Gość midka
DODATKOWE ZABEZPIECZENIE DO TABLETEK JEST ZBEDNEEEE!!! BIERZESZ JE DLA SATYSFAKCJI I KOMFORTU PSYCHICZNEGO I MOZESZ ISC NA CALOSC, bIERZ REGULARNIE, BEZ WYMIOTOW I BIEGUNKI I NIE ZAJDZIESZ W CIAZE. !! pozdrawiam.

Gość Perffumka
Dzieki dziewczyny, nie wiem czemu jestem taka przerwazliwiony. Mimo wszystko przekraczam jakis etap w zyciu i troche minie dopoki przyzwyczaje sie do robienia tego bez.. ;) Pozdrawiam i prosze innych o wypowiedzenie sie przy okazji!

Gość sosik
ja juz stosuje tabsy ponad 2 lata i jak do tej pory raz tylko dodatkowo stosowalismy prezerwatywe, on zawsze kończy we mnie i jest ok.Wlsnie po to je bierzesz zeby juz nie mylsec o stresie ciazy niechcianej.

Gość zgadzam sie z powyższymi
opiniami.Skoro bierzesz tabsy to nie musisz juz dodatkowo sie zabezpieczac:-)Ja biore juz rok czasu Cilesty,partner konczy we mnie,nie stosujemy oprocz tabletek innego zabezpieczenia i wsyztsko jest ok!

Gość karolinka szczupla
kiedys juz odpowiadalam na podobne pytanie -odpowiadam jeszcze raz. Moja mama stosowala tabletki CILEST bez dodatkowych zabezpieczen-efekt-mam 5 letniego braciszka:/ ja dlatego jestem chyba jeszcze bardziej przewrazliwiona niz ty ,przez przyklad mojej mamy i oprocz tabletek stosujemy z partnerem: -prezerwatywy [tylko durex] -globulki dopochwowe [patentex oval]

Gość karolinka szczupla
chcialam dodac ,ze w tym czasie moja mama nie brala zadnych lekow, nie byla chora,nie wymiotowala , badania wzorcowe [przez wzglad na brak miesiaczki poszla do ginekologa, ktory stwierdzil ,ze mama jest w stanie blogoslawionym] moze kiedys pojde na zywiol i pozwole na seks bez prezerwatywy i bez tych piekacych globulek:/

Gość no ale jakk to tak mozna
przeciez po to a tabsy az sie przestraszylam, u mnie jest tak ze biore od roku microgynon czasami nawet po 1 stosunku chlopak konczy we mnie zostaje i zaczynamy na nowo czyli jest ryzykoo???? nawet jesli nie bierze sie zadnych lekow,nie ma wymiotow ani biegunki?? ;(

Gość pukulinka
ja stosuje gumki i tabletki...wole nie ryzykowac bo nie chce byc mama przynajmniej narazie.. wiem ze jets mała szansa na zajście ale jest:/

Jednak widze, ze opinie sa rozne, dotychczas stosowalismy prezerwatywe+globulke, no a teraz z tabl to chyba doloczymy jakas gumke, albo bedziemy sie kochac wg kalendarzyka, tylko nie wiem czy ma to jakis sens.. Jednak niechciana ciaza budzi we mnie strach przed \'pujsciem na calosc\' na tabletkach.. Dziekuje za odp i prosze o kolejne :)

jeszcze raz ja - do karolinka szczupla => a moze Twoja mama miala zle dobrane pigulki, moze ma nadwage itepe to tez skutecznosc od tego zalezy..

Gość lottaa20
napewno ot tak nie zaszła..musiał byc powd .zapomniana tabletka,,biegunka wymioty ..moze nawet bardzo nie zwrociła na to uwagi..no ale takie cos sie moze zdazyc dlatego ja stosuje dodatkowo gumki przynajmniej do czasu kiedy nie moge sobie pozwolic na dziecko pod zadnym pozorem

Gość heeeeeeeeeeeeehehehe
Pigulki + kalendarzyk, hehehe, dobre! :D :D :D Ty sie najpierw dowiedz jak dzialaja pigulki, malolato. :P

porazilo mnie Twoje poczucie humoru i dojrzalosc wypowiedzi... Po to jest forum by sobie wyjasniac to i owo oraz dowiedziec sie pewnych rzeczy. Szkoda ze tego nie rozumiesz.. Mimo to pozdrawiam i dziekuje innym za wypowiedzi, coraz bardziej ufam tabletkom, do tego czytalam wypowiedzi na innym forum - wiec powoli gubie moje opory.

A mnie poraza twoja dojrzalosc. Najpierw sie dowiedz na czym polegaja poszczegolne metody albo mi z laski swojej wytlumacz jak mozna stosowac razem tabletki i kalendarzyk bo ja sobie jakos nie moge tego wyobrazic. :P

mialam na mysli pewnosc podczas okresu bo wtedy kom jest wydalana i jest najmniejsze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze - mozesz o tym poczytac a nie na mnie naskakiwac..

Ja o tym wszystkim wiem, ale ty najwidoczniej nie. Swiadcza o tym twoje wypowiedzi - dalej nie skumalas? OK, oswiece cie bo widze za sama nigdy do tego nie dojdziesz - tabletki hamuja owulacje, wiec nie ma zadnej komorki jajowej ani naturalnego cyklu i wszystkie dni sa nieplodne, lacznie z 7-dniowa przerwa podczas ktorej dostaje sie tzw. krwawienia z odstawienia ktore nie jest normalnym okresem. Wiec sorry, ale kalendarzyk, ktory polega na obserwacji naturalnego cyklu, dni plodnych i nieplodnych w przypadku tabletek to jakies nieporozumienie. Juz zrozumialas?

moze dlatego ze dopiero za tydzien zaczynam przyjmowanie, uwierz mi ale naprawde to jest dla mnei wazne i chce wiedziec WSZYSTKO na ten temat. Przeczytalam juz 2 poradniki na ten temat, a z tym kalendarzykiem to jak widzisz wolalam zapytac niz praktykowac - nikt jest nieomylny - nie moja wina, ze jestem tak ostrozna, wole wiedziec wiecej niz mniej.

No i OK, kto pyta nie bladzi. Mam nadzieje, ze teraz juz wiesz o co chodzi i takie pomysly ci nie beda przychodzic do glowy. :P Pozdrawiam, owocnego zdobywania wiedzy.

Gość parafraza
to w poradnikach nie ejst napisane ze przy braniu tabletek nie ma sie owulacji???