Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukająca przyczyn

pomocy! soczewki focus softcolors royal blue

Polecane posty

Gość szukająca przyczyn

bardzo proszę o poradę, może ktoś miał podobny problem; otóż zmieniłam soczewki freshlook (noszę od półtora roku) na focus softcolors royal blue miesięczne o tych samych parametrach, tzn. moc -1,25, krzywizna 8,6 (w freschlook była median, z tego co się orientuję, to właśnie standard, czyli 8,6 (?)), natomiast średnica nieco mniejsza - z 14,5 na 14,0 (focus ma tylko takie) i wszystko byłoby ok, nie czuję żadnego dyskomfortu "w oczach" po założeniu, ale po ok 2 godzinach zaczyna mnie boleć głowa :( zastanawiam się, czy to przez tę średnicę, czy może przez kolorek? royal blue są lekko niebieskie, tzw. wzmacniające kolor... nie piszcie proszę, żebym szła do lekarza, bo to sama wiem i pójdę, ale chciałabym wiedzieć, czy ktoś też tak miał i jaka tego była przyczyna.

Gość evel4
witam:) ja mialam podobny problem... od ok roku nosze soczewki night&day ciba vision (jakdla mnie niezastapione)choc jakis czas temu zakupilam freshlooki "blue". mam zielone oczy ale moje nowe wygladalu bardzo ladnie,taki ladny blekit:)ale za to widocznosc...hmm beznadziejna, przez pierwszy tydzien noszenia bolala mnie głowa a po calym dniu noszenia ich czulam sie jakos dzwnie...przyczyna byla napewno roznica w krzywiznie.night&day maja 13.8 a freshlooki 14.5-to duza roznica dlatego tez brak komfortu widzenia i zle samopoczucie...w twoim przypadku pewnie jest tak samo.poszukaj soczewek o takich samych parametrach lub bardzo bliskich.ja planuje teraz zakup wlasnie focus softcolors tylko nie iem na jaki kolorek sie zdecydowac...mam zielone oczy, co polecacie?pozdrawiam:)