Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wielkanocna

ile sa wazne kursy malzenskie??

Polecane posty

Gość wielkanocna

hmm na pewno dziwne pytanie, ale zapytalam moge je zrobic pol roku- rok wczesniej by miec z glowy napiety terminarz i bieganie przed slubem?

Gość wielkanocna
nikt nic nie podpowie???

Gość wielkanocna
.......a takie trzy dniowe to prawidlowe nauki przedmalzenskie bo z tego co wiem to sa i dluzsze

Gość krotochwilka
Podobno są ważne 3 miesiące, nauki lub dokumenty z USC, tak słyszałam

Gość wielkanocna
oki dzieki:)

to nieprawda, ze kursy sa wazne 3 miesiace ja skonczylam kurs jakies 3 tygodnie temu a slub mam za 4,5 miesiaca niektorzy kursy konczyli np w szkole sredniej- w niektorych parafiach organizowano je dla mlodziezy i pozniej przed slubem juz nie musza odbywac nauk takze ich waznosc jest dlugoterminowa :)

Gość roll_ka
Dostajesz papier ukończenia kursu, chowasz do szuflady i wyciągasz gdy będzie potrzebny :) Ważne tylko by mieć to zaświadczenie. Ja kończyłam kurs 8 lat temu i jest ok, ważny bezterminowo :)

moi kochani!!! te kursy sa wazne \"bezterminowo\" i nawet nie ma nic do rzeczy w jakiej parafii zrobi sie taki kurs. Poprostu musi byc odbyty i podpisane przez ksiedza. Trzeba byc tylko pelnoletnim tak jak w przypadku zawarcia malzenstwa. Wiec mozna je zrobic nawet 2 lata wczesniej :) Pozdrawiam!