Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daily

Rodzice wracają po 4 latach

Polecane posty

Gość daily

Cztery lata temu nasi rodzice wyjechali do Afryki. Są "lekarzami z powołania" i chcieli pomagać najbardziej potrzebującym. Niestety musieli zostawić mnie i moją siostrę. Miałam wtedy 16 lat i rodzice stwierdzili, że jestem na tyle odpowiedzialna, że mogę zająć się rok młodszą siostrą. Oczywiście przysyłali pieniądze i nas utrzymywali. No niestety pieniądze nie wystarczały i w końcu musiałam iść do pracy. Z rodzicami kontaktowałyśmy się tylko listownie lub ewentualnie przez telefon. Pewne rzeczy przed nimi ukrywałam, moja siostra też. Jakoś nie chciałyśmy im o tym mówić. W sobotę madzwoniła mama i powiedziała, że przyjadą z ojcem w maju żeby się z nami zobaczyć. Teraz nie wiem co mam robić. Bo są sprawy, których przed nimi nie ukryję. Najważniejsza to chyba to, że dwa lata temu wyszłam za mąż i obecnie mam 17-to miesięczne dziecko, nie wiem jak rodzice przyjmą tą wiadomośc. Na domiar złego siostra - moja 19-to letnia siostra oświadczyła mi, że jest w ciąży! Co ja mam robić?

Szczerze mowiac nie wiem dlaczego ukrywalas przed rodzicami ze masz dziecko i meza, ( rodzice cie zostawili i twoja siostre) wiecv ja sadze ze nie powinni miec do ciebie pretensje, Niech rodzice beda ci wdzieczni ze wychowalas siebie i swoja siostre a to ze twoja siostra zaszla w ciaze to nie ma zadnego znaczernia bo jest pelno letnia

Gość Dobry katolik
Niezłe z was dupodajki

Gość Dobry katolik
Każdy ma prawo do szczęścia i rodzicom nic do tego

Gość jesli to nie podpucha
to dziwna z was rodzina. Z powolania moze lekarze, ale nie rodzice, skoro kontakt macie zaden. Nic zlego sie nie stalo, jednak wspolczuje stosunkow rodzinnych

powiesz ze to od poczatku miala byc taka...mila niespodzianka:)))

co nie zmienia faktu,ze dziwna z Was rodzina...oj dziwna:) hmm..ale nie bez powodu nie mialas odwagi powiedziec rodzicom o zmianach w Waszym zyciu.cos tu jest nie tak.... moze przyszedl czas na \"naprawy\"?:)

Gość zostawili same
bez opieki niepełnoletnie dzieci ? ale podpucha :D

Gość posion
no skoro was zostawili same, na dodatek w tym wieku, to chyba nie powinni mieć pretensji o to, że ułożyłaś sobie już życie, chyba że czegoś nie zrozumiałam to przepraszam bardzo

Gość kaśka4
Słyszałam o takich przypadkach że rodzice zostawiaja dzieci w tym wieku tlumacząc się że są już duże. Ale jest to po prostu karygodne za to powinni zostać ukarani prawo polskie przewiduje takie sankcje. A jeśli chodzi o to co masz powiedzieć to powiedz im wprost że nic im do tego skoro nie interesowali sie wami przez 4 lata to teraz niech spadają. A swoja drogą to współczuje wam ja mam już tylko mamę bo mój tata nie żyje ale nie wyobrażam sobie nie mieć z nią kontaktu przez 4 lata. Moja mama mieszka 100 km odemnie a widujemy sie co najmniej raz na 2-3 tygodnie a rozmawiamy co dzień.

Gość ken 24
nizle z was asiatka:D