Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama małej Hani

Kolejność wyrastania ząbków

Polecane posty

Gość mama małej Hani

Cześć Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czy ząbki Waszych pociech wyrastały ściśle wg ksiązkowego schematu czy może kolejność była inna? Mojej córeczce wyrosły dolne jedynki a teraz zamiast górnych jedynek wyrastają dolne dwójki. Czy tak może się zdarzyć? Czy to powód do niepokoju? Z góry bardzo dziekuję za odpowiedzi 🌻

Gość MAła Pirania
No pewnie, że może tak być i nie jest to powód do niepokoju. Z reguły dolne wyrastają pierwsze. A to, że dwójki zamiast górnych jedynek... nie ma reguły!

Gość mama małej Hani
Dzięki :) Byłam przekonana (tak przeczytałam w książce), że po dolnych 1 nastepne powinny byc górne 1, a tu zamiast nich wyrastają dolne dwójki, więc zaczełam sie martwić że coś jest nie tak.

Mojemu synkowi pierwsze szły dolne jedynki :)następnie szły górne dwójki a za nimi zaraz poszły jedynki czyli te górne szły cztery w tym samym czasie:0 no i narazie cisza...... pozdrawiam

Gość mama małej Hani
Czyli jednak ząbki nie zawsze rosną wg ksiązkowego schematu i nie mam powodu do zmartwień:)

hehe, to witam w klubie mam małych wampirków:)U nas też cisza od juz ponad 2 miesiecy, brakuje tylko, zeby kły teraz wyszły, to bedzie drakula na całego:D

Gość mam podobny problem
u nas jako pierwsze wyrosły dolne jedynki a zaraz po nich trójki i tez bardzo sie denerwowałam ale lekarz powiedział że tak moze sie zdarzyć

Witam dzis wyrosła nam górna prawa dwójka a już mamy dwie dolne jedynki a czym tu sie martwić bo nie rozumiem... trzeba sie cieszyć ze zęby idą co one maja wspólnego a szczególnie ich kolejnośc z rozwojem-wyjaśnijcie mi to pozdrawiam

Gość mam podobny problem
Z rozwojem ogólnym dziecka zęby (kolejność) nie mają nic wspólnego ale ja np po dolnych jedynkach spodziewałam sie górnych jedynek a nie dolnych trójek, nie wiedziałam, że odstępstwa od tradycyjnej kolejności są normalne i tak powszechne. Dlatego się martwiłam.

Gość pyzuniaa
Mnie też ciekawi kolejnośc wyrastania ząbków. Okazuje sie że sporo dzieci zabkuje inaczej niz przewiduje schemat. Mojemu synkowi wyrosł góny ząbek a na dole nie ma jeszcze zadnego.